Dag 3 van de vakantie begint met regen op het caravan dak, het kan niet altijd mooi weer zijn. Het zal pas in de loop van de middag droog worden zegt de weer app, we proberen toch eigenwijs drie verschillende weer apps, drie verschillende uitkomsten, wij gaan voor de beste. Dan is er zelfs zon rond 15:00u.

IMG 2885b We beginnen met een ontbijt, de bolletjes en croissant’s hebben ik eerst even opgehaald bij de receptie.

IMG 2889b
In de loop van de ochtend rijden we naar Fritz Berger in Kolbermoor, het klinkt iets uit Harry Potter maar we komen er echt aan. De plaats en dus winkel bestaat echt, we kijken op ons gemak rond en kopen een ophang rekje en een reserve breekkabel voor je weet maar nooit.

DSC 5558b Het weer is niet echt om door de dorpen te slenteren we besluiten dan maar het meer rond te rijden en wat Chiemsee sfeer op te snuiven. We rijden naar Seebruck en parkeren de auto bij de “haven’ nou boten zat.

DSC 5562b Soms stopt het zelfs even met regenen, dat is wel zo fijn, het regent gelukkig niet hard wanneer het naar beneden komt.

DSC 5566b We rijden verder en zien een stop bij een lange pier, er loopt iemand met een hond, het is wel weer om de hond nog even uit te laten….

DSC 5589b Dan is het weer droog en lijkt het weer iets op te knappen, maar open trekt het nergens. Toch genieten we van het ritje en de wandelingen uit de auto. Uiteindelijk hebben we toch weer ruim 9km gewandeld zou blijken aan het einde van de dag.

DSC 5604b Dan gaan we naar Prien Am See naar de Seepromenade.

DSC 5608b Hier is de hersft al aan het invallen, hier op de promenade is ook het mooiste uitzicht op de bergen en zelfs de Kampenwand waar we gisteren wandelden.

DSC 5610b Ook hier zijn weer vele stijgers met bootjes, op de achtergrond de bergen rond de Chiemsee.

DSC 5611b Er zijn ook veel bootjes in de verhuur, maar vandaag even niet.

DSC 5618b Ook Hansl en Bambi blijven aan de ketting vandaag.

DSC 5620b Er is ook een sloep aangespoeld zo te zien…

DSC 5623b De boten van en naar het eiland zijn ook niet vooruit te branden vandaag.

DSC 5619b Dan gaan we wat eten bij Schiller Chiemsee restaurant direct het water, we kiezen ” CHIEMSEE BACKHÄHNCHEN
Steierischer Kartoffelsalat, Kräuter Dip” en dat was heerlijk. Dan kijken we tegen de avond nog bij het water, twee zeilbootjes gaan lekker voor de wind. Zo is er weer een mooie dag voorbij, morgen naar Hallstatt, het weerbeeld blijft een beetje zo. Maar we vermaken ons!

Vandaag gaan we weer wat verder Duitsland in richting de Oostenrijkse grens, op de doorreis camping staat de caravan nog aan onze auto. Dus wegrijden zal niet al te veel tijd vergen. Na het 'ontbijt' breken we ons camp af, en gaan op weg naar Prien am Chiemsee. Onderweg hebben…
Een redelijk kort ritje naar Hallstatt vandaag, dus doen we rustig aan, althans dat was de bedoeling. Uiteindelijk zijn we op 07:00u wakker en gaan eruit. Even wassen en daarna rustig wat ontbijten en daarna hangen we de caravan achter de auto. Koers Hallstatt. Ik kon het van puzzels, het…