We zijn weer veel te vroeg wakker maar dat weten we als we in Florida zijn, 22:00u erin en even over 04;00u zijn we wakker.. Mandy en ik gaan maar uit bed, lezen de leuke reacties op de blog waarvoor dank 🙂 Daarna gaan we ontbijten en rustig aan douchen… Zo rond kwart over zes pakken we de koelbox in, broodjes nemen we mee en rijden naar het Myakka River State Park. De rit duurt ongeveer 1u45min het doel is om rond acht uur aan te komen om nog een dag permit te krijgen voor de Deep Hole. We hebben dit al eerder gedaan en vonden het heel erg gaaf. We rijden vijf over acht het State Park binnen en een permit is geen probleem.


We parkeren de auto bij de parkeerplaats van de Deep Hole, daarna moet je 2.2miles wandelen.


Let erop wanneer je dit ook gaat doen, doe het vroeg want alleen in het begin en einde heb je bomen. De rest van het pad loop je in het open, dus pet op, water en eten mee en genieten maar !!


In de verte zien we hertjes, zij hebben ons ook gezien, dat is wel duidelijk…


Dan komen we aan bij de Deep Hole, waar je ook kijkt in het water zien we Alligators, alleen al op deze foto kom je makkelijk tot 10.


Sommige Alligators liggen al heerlijk op de kant, wij staan er op een meter of tien vandaan.


Je kan elkaar ook gebruiken als hoofdkussen…


Mandy en ik zijn op de grasrand gaan zitten en het lijkt wel Jurassic Park, het is supergaaf om de Alligators in hun eigen wereld te bewonderen. We nemen wat te drinken en zitten zeker een uur te genieten van alles bij de Deep Hole..


De Gator mist een kleinstukje van zijn staart, verder geniet hij gewoon van de zon.


Door de lage waterstand zijn er mooie oevers, daar komt weer allerlei wildlife op af…


De jagende Heron struint in de rondte op zoek naar eten…


Een groep White Ibises tijdens hun vlucht….


We zien in de richting van de zon zelfs nog witte pelikanen, das opmerkelijk want dit zijn echte snowbirds.. Ze komen in het najaar naar Florida en gaan in het voorjaar weer terug naar het noorden…


Dan vliegt er één voorbij, gaaf zijn de witte Pelikanen !!


Als er één Pelikaan over het water vliegt volgen er meer… lijkt het.


En dan vliegen er ineens heel veel witte pelikanen voorbij… prachtig !!


In het lage water zit veel voedsel, we zien hier grote groepen Roseate Spoonbills en Wood Storks..


En opbloeiende liefdes….


Een Alligator kruipt een beetje de kant op, hij is nog kleddernat…


We worden weer bekeken door een hertje, … had ik al gezegd dat het hier onwijs gaaf was?


Een nog jonge Bald Eagle is aan het jagen, de machtige kromme snavel  is goed zichtbaar, zo rond het vierde jaar van de Eagle wordt de snavel geel, de kraag en staart wit. Het is al wel een reus!! Dan wandelen we op ons gemak terug naar het begin punt.. Eenmaal bij de auto rijden we weer naar de ingang van het Myakka State Park, The Deep Hole is er namelijk buiten!!


We zoeken een bankje om even wat eten te maken, lekker simple 🙂


Daarna rijden we naar de canopy walk en lopen de trappen omhoog, wanneer ik naar beneden kijkt is het best hoog!!


We wandelen tussen de boomtoppen…


Boven heb je machtig mooie uitzichten, ben je in  Myakka moet je dit even doen!!


Een Brown Anole zet zijn kraag op…..


We zien Angry Bird… uh nee een Red Cardinal, niet moeilijk om te spotten 🙂


In de middag rijden we naar John’s Pass Village & Boardwalk, lopen heerlijk langs de winkels en genieten met volle teugen.  Tegen vijf uur schuiven we aan bij Bubba Gump. Ik neem jambalaya, Mandy een heerlijk kip gerecht… Na het eten rijden we op huis aan… We kletsen nog over de Deep Hole, deze keer was nog indrukwekkender, met wildlife moet het een beetje meezitten.!!

Tot morgen.

We zijn vroeg wakker, slapen lukt niet meer tegen een uur of 5.. hoppa dan eruit.. Het doel vandaag is lekker naar de Lake Apopka Wildlife Drive te rijden. Lekker dichtbij en op de Wilddrive is altijd veel te zien.  Eerst even lekker ontbijten daarna springen we onder douche.. Daarna rijden…
Yeah we hebben voor het eerst langer geslapen, nu vanaf 22:00u tot 06:00u dat is lekker, zo komen we langzaam qua slaap ook in ons ritme. We doen lekker rustig aan, eten ons ontbijt op het balkon... Daarna lopen we naar het zwembad, het is één minuut lopen, het ligt…