Het is zover, we beginnen echt aan de reis terug naar huis, vandaag verlaten we Slovenië en gaan we naar Zell am See ( Campingplatz Seecamp ) De weg gaat straks over een bergpas, we zorgen dat we alles weer klaarmaken voor vertrek. Eerst nog ontbijten en daarna kunnen we Kamp Siber verlaten.

IMG 4063b We hebben beloofd de slagboom weer achter ons dicht te doen, een soort van: “wil de laatste die naar bed gaat het licht uit doen.” We hebben echt genoten van de enorme ruimte hier. Mandy doet de slagboom open en als ik er helemaal doorheen ben weer dicht.

DSC 1690b We rijden richting Bovec en willen de pas oversteken via Tarvisio…. Wat blijkt als we er vlak voorstaan… de pas is per 4 okt dicht t/m maart 2022. Helaas geven googlemaps en Apple Kaarten dit niet aan… dan of helemaal terug of de Vršič-pas.

DSC 1691b Ik besluit via Trenta de Vršič-pas over te gaan Kranjska Gora en dan naar Zell am See een route van 4u50 over 300km… Dat komt voornamelijk door de route die veel, veel klimmen is, dit gaat gepaard met bochten. Gelukkig is het heel vroeg en komen we nauwelijks verkeer tegen naar boven. De Vršič-pas heeft 50 haarspeldbochten, is met 1611 meter hoogte de hoogste bergpas van Slovenië. Bijna boven stoppen we even voor een wat drinken en plas pauze want het is wel een route met de caravan! De route naar beneden gaat soepel.

IMG 4066b Wanneer we op Campingplatz Seecamp in Zell am See aankomen staan we dwars op het meer, prima mooi uitzicht.

DSC 1695b Nadat alles weer op de plaats staat lopen we naar Zell am See. Het is maar 2.5km en je loopt langs het fraaie meer.

DSC 1725b Aan de overkant zien we sneeuw op de bergen tijdens een waterig zonnetje vandaag. We mogen niet mopperen qua weer deze vakantie.

DSC 1740b We zien Zell am See al liggen terwijl de herfst hier echt is ingegaan.

DSC 1743b De wandeling naar het ‘stadje’ is al leuk er is werkelijk zat te zien.

DSC 1768b Vlak voor dat we Zell am See inlopen kijken we nog één keer naar de mooie bergen.

DSC 1794b Het stadje is weer leuk en anders, mooi aan het water, de temperatuur ( 13 graden ) is direct een stuk lager.

DSC 1795b We zien weer fraaie panden, en veel zijn opgeleukt met beschilderingen.

DSC 1798b De beschilderigen alleen zijn al leuk.

DSC 1801b Zo’n bezem zou soms best handig zijn, we konden deze niet vinden in het winkeltje.

DSC 1808b De panden zijn leuk, weer heel anders dan Pula, Rovinj natuurlijk.

DSC 1811b Zo wandelen we op ons gemak door Zell am See.

DSC 1814b Via het stadsplein lopen we naar een restaurant om te eten, we eten Italiaans vandaag.

DSC 1821b Tegen half zes lopen we terug naar de camping, …

DSC 1845b Het wandelpad is met zicht op het meer. Eenmaal op de camping gaan we eerst douchen, dit is echt een wintercamping. De verwarmde douches zijn top. In de avond doen we niet veel meer.

Het beloofd weer een mooie dag te worden, de zon schijnt al volop, althans waar het de voorbij de hoge bergen kan komen... We willen met de auto de steile bergen van het Triglav gebergte ervaren en onder andere de Great Soča Gorge en een waterval bezoeken.. Na het ontbijt…
Onze laatste actieve dag van de vakantie gaat in, morgen rijden we zo ver mogelijk Duitsland in, en de dag erna het laatste sprongetje naar Nederland. Dan gaat de caravan even naar de dealer voor wat onderhoud. Daarna brengen we ons Fendtje naar de stalling. Terug naar vandaag,... Na het…