Vandaan worden we wakker voor de wekker gaat, het is 7:30 uur.
Het is helaas onze laatste dag in Florida… we zetten koffie en lezen wat bij op internet. We genieten van de leuke reacties op ons blog, maar de stemming is as grauw… Het is raar, want we zijn hier al weer even en toch zouden we stiekum willen blijven… . Ach beter zo, als dat we naar het einde van de vakantie snakken.

Na de koffie rijden we naar Zetours, we hebben er een afspraak tegen negen uur, we rijden ernaar toe en het Florida gevoel is zowaar weer even aan het opbloeien..We gaan iets leuks doen, we hebben er van geproefd en we zijn allen erg benieuwd hoe het Segwayen gaat op straat. We zijn ruim op tijd, want om 8:45 stappen we het kantoortje binnen… en na wat passen en stellen van de helmen gaan we op weg. De route naar Celebration begint rustig met hier en daar wat verkeerslichten.. Het stoppen en stilstaan doe je echt met het balanceren op de Segway.. Als je rechtop staat, en niet naar voren of naar achter leunt blijf je echt op je plek stil staan.

Ons drieen

Het lukt ons alle drie, we kunnen op weg, de route naar Celebration is echt heel gaaf, en ik merk dat Amsterdam niet meer voorkomt in mijn gedachte. We gaan helemaal op in de Segway Tour, ik zie hoe Jasper en Mandy genieten van de waanzinnig mooie rit door een stuk bos met palmbomen.. Het lijkt wel een sprookje gelukkig heb ik het rijden onder de knie met het leunen en kan af en toe een foto maken. Ik rij helemaal achteraan en het is heel leuk om de drie mensen voor me te zien leunen en versnellen en bochten maken. We hebben een kleine groep uh alleen wij dus de Fam Sunshine State…en we vinden het helemaal top.

Door het bos

Heel langzaam gaat het spannende eraf en begint het echte genieten van de tour, het is best makkelijk, na een kwartier dit bleek later bij ons  alledrie de ervaring te zijn. Na het bos kom je Celebration binnen.. Dit beleef je weer anders als met de auto, en onze gids weet natuurlijk ook de leuke straatjes, we komen op hele mooie plekjes in Celebration. Wanneer we bij het meer aankomen waar wij van de week ook waren, maar nu vanaf de andere kant, stopt ze. De zon knalt echt heel gaaf van de gebouwen in het water… het lijkt wel een sprookje.. Ik ben blij dat ik mijn camera heb meegenomen op de tour..

Sprookje

Het is bijna onwerkelijk als ik de foto later terug zie..Het water was echt zo spiegel glad dat het te mooi was… Prachtig met het groen op de voorgrond..

Sfeer

We kijken allemaal even sprakeloos naar dit uitzicht. Dan gaan we weer op weg, door Celebration, we zijn allang vergeten dat dit de dag is waarop we naar huis gaan. De tour zuigt ons helemaal op, en het is zo gaaf dat het apparaat luistert naar jou beweging… Luistert er ook eens iemand naar mij zeg …

Door CelebrationJasper

De terugweg gaat langs de 192, naar het kantoor van de Segway tour.
Op deze weg moeten we balanceren en wachten op de voetgangers stoplichten, het gaat ons nu allemaal heel makkelijk af . Bij aankomst bij het kantoor nemen we afscheid van onze gids/lerares en een hele leuke ervaring rijker.

We rijden terug naar Tuscan Hills, en mijn voorstel is om een laatste Subway broodje te eten.  Dat doen we,maar na het heerlijke broodje zakt de stemming weer onder het vriespunt… nee dat is niet het goede woord.. de stemming is gelaten. Want we hebben het met elkaar altijd super leuk.. maar de laatste dag valt ons zwaar. Het mooie Florida heeft ons in de greep.. en het is niet goed uit te leggen waarom. Maar veel Florida gangers hebben het..

Ik moet mijn autosleutels weer herstellen, bij aankomst knip altijd het label er af, en doe de sleutel aan een meegebracht ringetje samen met de huis sleutel.

SleutelsSleutels1

Dit neemt minder ruimte in zonder dat grote label….

We pakken alle koffers in, en wanneer we uitgezwommen zijn moeten we toch echt aanstalten gaan maken om te vertrekken. We lopen nog één keer door de villa, checken of we echt niks vergeten zijn. En dan wordt het tijd om de koffers in de auto te laden….
InladenDoei Tuscan Hills

Het zit er echt op, en ik maak nog een foto uit het raam van de Tahoe, van het huis waar we ons zo thuis hebben gevoeld al die weken. We rijden heel rustig naar de uitgang van Tuscan Hills, de gate gaat nog één keer voor ons open. Via de 27 slaan we de 192 op, en daarna nemen we de 4 richting MCO …Het ritje duurt 40 minuten en we praten over wat we allemaal hebben gedaan.  Dan komen de onvermijdelijke afslagen,de afslag Int.Airport en de afslag Rental Car Return.

Naar het vliegveldalamo1

Eenmaal in de garage gaat het snel, de vraag van de Alamo medewerkster is: heeft U nog problemen met de auto gehad, ‘jawel, hij rijdt te lekker’ er volgt een glimlach en een 0 bonnetje.

Dan gaan we naar de lift, en we zitten zomaar weer op de luchthaven. We hoeven alleen maar de koffers af te geven, inchecken had ik al online gedaan…. en de koffers waren 23,7 23,5  en 24,8 KG…. Volgende keer echt 23 KG meneer,  Ik pareer met een uiterst verlegen glimlach… kijkend naar de stuurs kijkende dame..

We lopen naar de checks…
Daar gaan we ons omkleden, althans schoenen uit, vest uit met rits, laptop apart op de scanner.. wij zelf er doorheen en …. niks aan de hand. Binnen 15 minuten zijn we achter de douane en moeten we wachten op het boarden. We hebben nog ruim anderhalf uur, en nemen wat te eten bij Burger King.  We lopen daarna in wat winkeltjes, na een ruim uur lopen we naar de Gate, en kunnen vrij vlot boarden. We zitten op rij 3, en dat zijn lekkere plekken met veel beenruimte. De vlucht verloopt prima, geen chicken or Pasta maar er is nu rundvlees .. het is goed te doen. Het blijft eten in een vliegtuig… maar ook op de terug reis hebben we niet echt te klagen over Martinair..  Eenmaal geland, bel ik met de schipholtaxi dat we nog wachten op de koffers en dan opgehaald kunnen worden. Als we de koffers hebben lopen we naar buiten, en we zien de taxi al staan. Met 20 minuten zijn we thuis… eerste indruk wat klein. Tja het went snel 😉  Mandy begint de koffers uit te pakken, ik laat alle kranen even lopen met heet water, en help haar verder mee.

We kunnen Diesel tegen 16:00 uur gewassen en al ophalen.. dus we hebben nog even de tijd. We missen de hond wel, als je dan toch eenmaal thuis bent dan maar helemaal compleet. Vol spanning halen we hem op, hij heeft ons gemist en wij hem. Diesel1

Wanneer ik thuis kom is het eerste wat Diesel altijd doet, mijn schoenen pakken… nu dus ook. Hij loopt er vrolijk mee rond .. . Hij is weer helemaal thuis, we maken een paar hele leuke foto’s om de thuiskomst in het fotoverhaal te plaatsen..

Diesel3

We zijn weer helemaal compleet, terug kijkend was dit een geweldige reis, en we zijn blij dat we dit nog één keer met Jasper hebben kunnen doen.

De Vluchten met Martinair waren ons sterk meegevallen, geen problemen met het cabine personeel sterker nog op beide vluchten waren ze gewoon aardig. En we hebben geen vertragingen gehad.

De Villa van Randy is geweldig, en Tuscan Hills is ons weer goed bevallen. De locatie tegen de bosrand gaf erg veel privacy bij het zwembad en de grote lanai maakte het mogelijk dat we zelfs met regen lekker droog buiten te zitten..

We hebben een heerlijke vakantie gehad waar we met heeeel veel plezier op terug kunnen kijken. Eigenlijk was alles wat we gedaan hebben op zijn eigen manier erg leuk. We zouden de hele trip zo weer overdoen, en niks schrappen!!

Zo komt er een einde onze vakantie, en dus ook aan ons blog..
Ik hoop dat iedereen die heeft meegelezen, er ook een beetje lol aan heeft beleefd. Verder wil ik de mensen bedanken voor de erg leuke reacties,want dit maakt het bloggen een stuk leuker..

Voor de liefhebbers het laatste fotoverhaal dag 29 en 30 in één.

 

allen

De groetjes van:

Rick , Mandy en Jasper !!!

De wekker gaat …. het is 7:00 uur we moeten eruit, uh we hebben vakantie dus dat moeten doen we zelf. We hebben om 8:00 uur een afspraak gemaakt voor de Show Case of Citrus . Het is hier ongeveer 15 minuten vandaan dus we hebben de tijd even te…
We schuiven heel langzaam naar onze volgende vakantie toe.. , maar wat hebben we genoten van de vakantie met Jasper op Tuscan Hills. De Karenian Villa was ook erg lekker, met het vrije uitzicht op het bos.  Wij houden wel van Privacy, een ligging van het huis zonder achterburen, en…