Vandaag waren we weer vroeg op, we moesten de bus weer halen… kwart voor zes ging de wekker. Even wassen wat eten, de rugzak vullen,  dan op weg naar de bushalte. Gelukkig zijn we ruim op tijd voor de allereerste bus van vandaag.


We stappen kwart over zeven bij stop 20 op de shuttle naar stop 8.


Wanneer we bij stop 8 aankomen is het even voor 08:00u de eerste zonnestralen komen in de vallei.  De shuttle naar Glacier Point vertrekt precies 08:30u en doet er anderhalf uur over, de bestuurster bleef maar kletsen over van alles door de speakers.. poe hé.


We zijn aangekomen bij Glacier Point hier kijken we eerst even rustig rond, hier zien we de Half Dome op de rug.


Bij Glacier Point heb je echt wel fraaie uitzichten,,


Dan beginnen we aan de wandeling, het meeste op de Panorama Trail is naar beneden, de gehele trip is 8.5 mijl lang! Het is nog iets fris maar dat zal snel veranderen. Rechts van Mandy de Half Dome!


Niet veel later zitten de jassen weer in de rugzak, hier zie je hoe de afdaling is.


De route naar beneden van Glacier Point is heel erg mooi qua natuur en uitzichten, het pad is hier weer beter.


We wandelen met veel views op de Half Dome, hier lijkt het wel iets met een slurf.


Tussen de bomen hebben soms wat schaduw, het pad is soms geweldig vlak..


Het andere moment is er niet echt sprake van een pad !!


De wandeling is heel mooi, ook al door de vele uitzichten, hoort ook wel bij een panorama trail.


We zien ook verschillende kleuren op diverse hoogtes !!


Ik sta voor een enorme left over van wat eens een boom was….


En uitzichten om van te smullen … WOW


Dat is zo mooi op de trail, echt wel genieten..


We komen bij llilouette Creek, daar gaan we lekker relaxen..


Hier gaan we genieten van het uitzicht en lekker wat eten.


llilouette Creek is mooi, wij zijn er helemaal alleen …


Dan gaan we weer verder over llilouette Creek Bridge je ziet hem aan het einde van de foto.


Ik had ergens  gelezen dat er ongeveer 800meter na llilouette Creek Bridge een pad links was op de trail, hier heb je een mega uitzicht over de vallei!! ( Het pad lijkt dood te lopen maar volg de geul in de bosjes, 50m verder is de beloning !! )


Je hebt ook in de gaten hoe hoog je bent, je moet geen hoogte vrees hebben !! Vanaf llilouette Creek Bridge moet je een eind klimmen overigens, dat dan weer wel


Het laatste deel kun je kiezen,  de makkelijke kant is de John Muir Trail, de mooiste is de Mist Trail, wij kiezen de Mist Trail.. Prachtige beloning trouwens !!


De waterval maakt een flink kabaal maar zo gaaf..


De Mist Trail is wel bikkelen als je al veel miles in de benen hebt, honderden van dit soort traptreden naar beneden ga je wel voelen op de knieën !!


We zijn helemaal beneden aangekomen, alles op ons gemak gedaan, je stapt zo op shuttle stop 16. Dat doen wij dus ook en stappen tegen 17:00u onze camper binnen poeh hee.

De 8,5 mijl naar de Vallei waren pittig maar het zekers waard.  llilouette Creek was mijn topper, zo tussen de middag wat eten bij een geweldige mooie creek was wel heel bijzonder! In de avond steken we de BBQ aan maken een hamburger en salade. Wat een mooie dag weer!!

We hadden de wekker gezet rond kwart voor zes, daarna eerst wassen en ontbijten. We zoeken spullen bij elkaar voor de Panorama Trail, de Trekking Poles want het is een 8.5 mijl hike vanaf  Glacier Point naar de Yosemite Valley. De shuttle naar Glacier Point vertrekt om 08:30u bij stop…
We zijn rond half zeven wakker, doen rustig aan wassen ons met de kachel aan, dat dan weer wel. Het is nog fris in de ochtend! Daarna maken we een ontbijt klaar, als we helemaal klaar zijn zorgen we dat ook de camper klaar is voor vetrek. We rijden kwart…