Het beloofd weer een mooie dag te worden, de zon schijnt al volop, althans waar het de voorbij de hoge bergen kan komen… We willen met de auto de steile bergen van het Triglav gebergte ervaren en onder andere de Great Soča Gorge en een waterval bezoeken..

DSC 1438b Na het ontbijt rijden we tegen een uur of 09:00 weg bij onze camping, gek dat er buiten ons niemand meer is… Dat blijft even wennen, maar ja zoveel ruimte krijgen we nooit meer op een camping denk ik.

DSC 1664B We beginnen in het zachte licht, de warmte zie je, het stoomt gewoon.

DSC 1451b We rijden van Tolmin richtig Bovec en stoppen af en toe langs de prachtige Soca River met op de achtergrond het steile Triglav gebergte.

DSC 1498b We rijden naar de “Slap Kozjak” de waterval is bijzonder omdat het water van de waterval in een basin verzamelt en een fraaie donkergroene kleur heeft.

DSC 1517b We wandelen langs de Soca River, in de verte zie je een hangbrug….

DSC 1465b We steken de rivier over, de kleur van het water is adembenemend. Men zegt over over deze rivier het volgende:
“The Soca River is a 138-kilometre long river that starts its journey in the Trenta valley in the heart of the Triglav National Park and eventually flows into the Adriatic Sea. With its crystal clear, emerald-aquamarine water, it is considered as one of the most beautiful rivers in Europe.”

DSC 1518B We rijden weer verder via Bovec naar Trenta, waarschijlijk het mooiste gedeelte. Bochten in de weg zijn er zeker wel, maar beloningen in de vorm van bergen en rivier zijn er ook! Het Triglav gebergte gaat ineens omhoog als een soort muur.

DSC 1519b We genieten enorm van de mooie dag vol zon en de even zo mooie omgeving.

DSC 1521b We komen steeds dichterbij en het is indrukwekkend ook zo met de herfst in de bomen.

DSC 1532B Zo rijden we door een fraaie omgeving soms in een dal en soms stijgen we weer, het Triglav gebergte is ongerept en ruw, we vinden het mooi.

DSC 1527B We komen door dorpjes midden in het gebergte, prachtig.

DSC 1535B Natuurlijk stoppen we bij een flink aantal stops van de Soca River, bij deze stop is de rivier mooi en breed.

DSC 1576B Bij de Great Soča Gorge zetten we de auto weer neer, hier nemen we echt even de tijd, het is hier prachtig.

DSC 1578B Mandy en ik gaan zitten aan het begin van de Great Soča Gorge, hier nemen we wat te eten en drinken.

DSC 1624B Wanneer we weer verder rijden in de ongerepte woeste bergen, de wegen zijn zo mooi dat ik af en toe stop om dit vast te leggen.

DSC 1616B De stopjes langs de Soca River zijn zeer de moeite waard, wat zijn die overzichten mooi!

DSC 1537b We zien iemand vissen, wat een mooie setting, zo nietig in dit wereldje.

DSC 1644B De huizen staan tegen de bergen aan..

DSC 1684b Zo genieten we van de omgeving en de kleuren, we rijden weer langzaam terug naar de camping waar we tegen 15:40u aankomen. we zitten nog heerlijk in de zon tot een uur of half zes dan gaan we eten. In de avond kijken we F1, en zien Max winnen :-)

We staan vroeg op, 07:00u wassen ons, halen vers brood, de bakker is 30m naast ons.. Na het ontbijt maken we alles klaar voor vertrek, we rekenen af bij de receptie en dan 8:15 rijden we weg bij Campsite Porto Sole ( Vrsar). We rijden op de route langs de…
Het is zover, we beginnen echt aan de reis terug naar huis, vandaag verlaten we Slovenië en gaan we naar Zell am See ( Campingplatz Seecamp ) De weg gaat straks over een bergpas, we zorgen dat we alles weer klaarmaken voor vertrek. Eerst nog ontbijten en daarna kunnen we…