Vandaag is een lange rit van ruim 500km, dus besluiten we weer vroeg op pad te gaan. We zorgen dat we heel stilletjes rond 06:00u wegrijden van van de camping. De katten hebben we nog wel eten gegeven, bakje water neergezet. We gaan ze missen.

IMG 4604d De trip over de tolweg van Kroatië gaat vlot, het is ook stil in de vroege ochtend.

IMG 4626d We doen af en toe een sanitaire stop, eenmaal bij Slovenië veranderd de omgeving een beetje. De route naar Karawankentunnel loopt een half uurtje vertraging op, maar hee we hebben vakantie.

IMG 8684d We mogen 13:00u inchecken op Campingbad Ossiacher See, we hebben een hele ruime en diepe plek. Zetten de caravan op de plek en lopen daarna naar het restaurant van de camping.

Ossiach Mandy neemt de eerste schnitzel sinds lange tijd, ik zie verse forel op de kaart.. Beiden waren zeer de moeite waard.

IMG 8695d Na het eten lopen we naar de Ossiacher See, de camping ligt er immers tegenaan. Morgen gaan we hem rond fietsen.. ook leuk.

IMG 8692d Natuurlijk voelen we het water, dat is echt lekker.. Morgen na het fietsen maar een duik nemen.

DSC 7489d We lopen naar de caravan om onze wandelschoenen aan te trekken en daarna lopen we de naar de Kanzelbahn. Na zo’n rit is een beetje beweging wel lekker. We nemen tickets voor de Kanzelbahn en daarna door naar de top met de Gipfelbahn.

DSC 7493d Het uitzicht op de Ossiacher See is mooi..

DSC 7608d Het is een lang gerekt meer met zomers veel watersport en zwemmers.

DSC 7508d Hier krijg je een indruk van de Ossiacher See haar lengte.

DSC 7530d We komen aan bij de Gipfelbahn, de tweede kabelbaan gaat naar bijna 2 kilometer hoog. Deze is open, maar heel veilig.

Gipfelbahnd Hier zie je de twee kabelbanen, het overstappen naar het andere station is super simpel.

DSC 7484d Het is ook genieten van de natuur hier .

DSC 7527d We zien een groepje Milka koeien..

DSC 7554d We hebben de top bereikt, en lopen naar het uitzichtpunt, het is mistig met veel zon boven. Het zicht is beperkt maar er gaan een flink aantal paragliders naar beneden.

DSC 7556d Het is mooi te zien hoe de voorbereiding gaat en dan de sprong.

Vliegd We blijven hier een tijdje zitten en kijken, het is machtig mooi om te zien in combinatie met het uitzicht op 2 kilometer hoogte.

DSC 7594d Op deze hoogte zien we van die berg rijen in de mist, prachtig om te zien.

IMG 8709d Dan lopen we naar het restaurant van de Gipfelbahn, genieten van een koffie ik een alcohol-vrij biertje in de zon. Een reisdag met een mooi einde.

Vandaag doen we niet zoveel, ontbijt onder de luifel, daarna even lekker douchen. De aanloopkatjes zijn de gehele periode gebleven, ze vermaken zicht prima onder de caravan en luifel. Ze zijn zo lief vragen om een knuffel van tijd tot tijd. Maar ze kunnen het ook heel goed samen vinden,…
Het beloofd een mooie dag te worden, dat is lekker want we hebben vandaag fietsen gehuurd. Via google kwamen ik bij Frank en Sophie uit, de electrische fietsen staan vanaf 10:00u klaar. Dat betekend dat we heel rustig opstaan, hoewel rustig. Hebben we eerst 14 dgn aanloop katjes, heb ik…