We staan vroeg op, 07:00u wassen ons, halen vers brood, de bakker is 30m naast ons.. Na het ontbijt maken we alles klaar voor vertrek, we rekenen af bij de receptie en dan 8:15 rijden we weg bij Campsite Porto Sole ( Vrsar). We rijden op de route langs de Fjord van Lin, daar waar gisteren de zon zo mooi onderging begint nu weer de dag.

DSC 1229b De zon is weer helemaal terug, das fijn want ook in Slovenië willen we wat wandelingen maken. Ik maak nog een laatste Kroatië foto van het Fjord van Lin.

DSC 1241b Dan rijden we via Koper en Triëst weer Slovenië in, we gaan naar Kamp Siber in Tolmin. We komen 11:30u aan, en het blijkt het laatste weekend dat ze nog open zijn. We zijn de laatste camping gasten nog. Zondag stopt de camping en doen ze de slagboom dicht. Wij mogen blijven en de douches laten ze nog even aan. Of we wel bij vertrek maandag de slagboom achter ons dicht maken, dat is super geregeld.

DSC 1263b Wanneer we geparkeerd zijn en op de plek staan met de caravan, rijden we naar Soča most, 7 km hier vandaan, hier is de uitloper van de Soca River mooi te zien. Je moet het gezien hebben om de water kleur te kennen. Prachtig, er vaart een radarboot over.

DSC 1274b Dan rijden we naar Tolmin Gorges, een prachtige kloof, het is er rustig en na 30 september ook gratis parkeren. In de verte zie je Mandy op de brug in de kloof.

DSC 1283b De Soca River stroomt door deze prachtige kloof, de kleur van het water is prachtig.

DSC 1288b Omdat we na de rit direct weg zijn gegaan eten we een powerreepje op een rots, kunnen we er weer even tegen.

DSC 1299b De rivier dendert wel door …

DSC 1322b Bij binnenkomst op Tolmin Gorges krijg je een route mee met 9 uitzichtpunten, deze staan ook zonder deze kaart goed aangeven. En de paden en boardwalks zijn top aangelegd, soms een paar flinke hellingen en trappen, maar dat is het dan ook.

DSC 1330b Er is stuk door een grot, en dan kom je bij een mooi uitzichtpunt in de kloof, rechts zie je het pad. Het is niet breed maar goed beloopbaar!

DSC 1332b De kloof is fraai, het water van de Soca River maakt dat wel af.

DSC 1363b Dan lopen we aan de overzijde van de rivier verder.

DSC 1346b We gaan langzaam wel steeds hoger…

DSC 1370b En hoe hoger je komt, hoe anders wordt je uitzicht :-)

DSC 1381b Soms hebben we nog zicht van boven op de rivier.

DSC 1398b het laatste stukje naar beneden gaat over een wandelpad…

IMG 4005b In Tolmin eten we heerlijke Forel bij Soca 202.

DSC 1410b Tegen een uur of 17;00u rijden we terug, maar kijken nog even over een mooie uitloper van de Soca River..

DSC 1425b We lopen nog een stukje verder, en blijven even genieten van het prachtige onwerkelijke uitzicht. Dan rijden we naar de camping en zitten we nog even in de zon op de geleende stoelen, althans ze staan hier gewoon. Weer een mooie dag.

Vandaag doen we rustig aan, eerst lekker douchen en daarna lopen we een ronde over de camping... Je kan vanaf deze camping zo naar het stadje Vrsar lopen als je wilt. Dat doen we wel een andere keer, maar we komen tot de helft en lopen dan terug. We spreken…
Het beloofd weer een mooie dag te worden, de zon schijnt al volop, althans waar het de voorbij de hoge bergen kan komen... We willen met de auto de steile bergen van het Triglav gebergte ervaren en onder andere de Great Soča Gorge en een waterval bezoeken.. Na het ontbijt…