Vandaag doen we rustig aan, Mandy en ik willen Salzburg bezoeken, dat ligt op hink stap sprong met de auto. Ik geloof dat het 18 km rijden is, dus doen we eerst lekker koffie en thee met een verse croissant. Daarna opfrissen en tegen 10:30u gaan we richting salzburg. De Nikon blijft thuis, in de stad gaat de Sony RX100 mee, lekker klein broekzak toestel.

DSC00472b De auto raken we kwijt in parkeergarage in het centrum van Salzburg, hoog boven de stad zien we Vesting Hohensalzburg.

DSC00529b We besluiten eerst langs het water de marktkraampjes van zaterdag te bekijken. Dan komen automatisch bij de Makartsteg brug, het hekwerk van de voetgangersbrug over de Salzach hangt helemaal vol met slotjes.

DSC00531b Slotjes worden hier niet alleen opgehangen om de liefde te verzegelen, maar ook om herinneringen voor altijd in leven te houden.

DSC00534b Dan lopen we langs de oever van de Salzach, er staan ontelbare witte kraampjes met de meest uiteenlopende waar.

DSC00545b Voor we de stad in lopen, landen we op het terras van Cafe am Kai, het is dan al tegen 12:30u. Hier kunnen we wel een broodje eten, zo gezegd zo gedaan.

DSC00563b Via de rustige overkant lopen we weer terug richting de binnenstad.

DSC00578b Mandy en ik lopen door de Getreidegasse, de winkelstraat, deze lijkt oneindig, en oneindig veel winkels ook. Alle bekende en minder bekende zitten hier wel. Zelfs de borden aan de gevels zijn prachtig.

DSC00598b Zo lopen we langs mooie doorkijkjes of straatjes met poortjes, Salzburg is echt heel erg mooi!

DSC00611b Zo loop je langs vele pleintjes met leuke terrassen, het is een bruisende stad.

DSC00673b Natuurlijk kopen we tickets voor de Festungsbahn naar Vesting Hohensalzburg, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.

DSC00660b Deze vesting is ook behoorlijk groot boven, hier kijken we rustig rond

IMG 3470b Op Vesting Hohensalzburg drinken we op een terras, beiden een koud biertje, Mandy een alcoholvrije, een tapbier. Ze komen in dezelfde ‘bekers’.. geinig.

DSC00614b Eenmaal beneden genieten we verder van de prachtige gekleurde gevels en de fraaie pleintjes.

DSC00714b We besluiten ook nog de Salzach over te steken en dat deel van Salzburg te bekijken, `dat is ook mooi. Je bent er wel sneller doorheen, daarna lopen we weer op ons gemak terug in de richting van de auto. .

DSC00683b We hebben een super lekkere dag gehad, prachtig weer mooie stad.. wat willen we nog meer.

DSC00738b Alles is hier super fijntjes, zelfs de fonteinen zijn fraai bewerkt, tegen 17:30 eten we wat in Salzburg.

DSC00759b Daarna doen we nog een laatste blik… prachtstad. Morgen verplaatsen we naar Wertheim.

Het is een wat bewolkte ochtend, en het ziet er naar uit dat het de gehele dag zo blijft. We besluiten om Salzburg naar morgen te verplaatsen, dus gaan we morgen de stad bewonderen ondersteund met een zonnetje. Vandaag gaan we onder de grond.. We hebben uitgeslapen, 08:15u werden we…
Omdat het een lange rit wordt willen we acht uur in de auto zitten, we hebben gisteravond al uitgecheckt dus kunnen weg wanneer we klaar zijn. We frissen ons op, nemen een yoghurt daarna maken we de caravan klaar voor de trip naar Wertheim. Ik kijk nog een keer naar…