We staan redelijk vroeg, lezen wat op het net daarna maken we een gemakkelijke ontbijtje op het pooldeck.
Dan gaan we vlot douchen want we willen naar de oostkust, maar eerst nog een tweede poging wagen op Lyonia Preserve. Mandy en ik waren hier al in April geweest maar niet echt Scrub-Jays gezien, laat staan dat ze naar ons toekwamen.. We rijden op tijd weg, ik denk slim te zijn en de 417 te pakken en daardoor de drukte te ontlopen bij Down Town Orlando.. Hmm één baan afgesloten, opgelopen file tijd 20 min..

PreserveS
We parkeren de auto, maken een plas-pauze en gaan op weg,

het begin van de Preserve is nu compleet omgewoeld met een reorganisatie van de bomen.. Dit gebied is bekend met name vanwege de Scrub Jays die hier leven.. Wanneer we de blauwe wandeling doen zien we weer de mooie wandelpaden. En… in de struiken een Scrub Jay!!

PA070014S
Tijdens de wandeling zien we de kleinste schildpad welke we ooit zijn tegengekomen in het wild..

PA070013S
Ik leg voorzichtig mij klokje naast hem, op die manier krijg je een idee van zijn formaat. Na de foto’s laten we hem snel met rust!!

PA070025S
Dan gebeurt waar we opgehoopt hebben, een Scrub Jay springt op Mandy haar hand, bovenop haar fototoestel..
De Scrub Jay kan ze dus zelf niet op de foto nemen 🙂

MandyS
We zijn helemaal verast, de Scrub Jay blijft de hele tijd bij haar…

MANDY
Hij fladdert van de ene naar de andere hand, zo gaaf om te zien.. Uiteindelijk zien we er rond ons een stuk of 5 a 6.

PA070045S
Wanneer ik fluit kijkt de Scrub Jay in de camera, de Scrub Jays zijn een bedreigde diersoort door de bomen en planten die ze nodig hebben om in te leven. Hier komen weer insecten en ander eetbaar spul in voor. De Scrub Jays hier worden geringd en elk jaar geteld. Na de wandeling kletsen we honderduit over de belevenis. We hadden in April maar één Scrub Jay gezien, deze dag alsnog zo’n leuke encounter 🙂

PA070079S
Mandy en ik nemen even wat te drinken uit de koelbox, daarna rijden we naar Smyrna Dunes Park, dit ligt in New Smyrna Beach. We betalen de toegang tot het park en lopen de lange boardwalk af richtig het strand!! Waar Dunes Park voor staat lijkt me duidelijk!

PA070090S
Op het strand doen we de slippers in de rugtas en lopen via het strand het rondje langs het strand en dan via Ponce de Leon inlet weer terug naar de auto.. Een lekkere tippel, voeten in het water en wandelen maar.

PA070171S
Een Osprey vangt vlak voor ons een vis uit het water, machtig gezicht!

PA070103S
Een Ruddy Turnstone zit op de rotsen van de Ponce de Leon inlet, hij kijkt me rustig aan.

PA070112S
Bij een stranddag horen natuurlijk Pelikanen!!

PA070156S
We hebben tijdens de wandeling zicht op de Ponce de Leon Inlet Lighthouse !

PA070071S
Terug naar de auto moeten we nog een stuk over een boardwalk, slippers wel weer aan want het is warm aan de voeten!! Daarna gaan we wat eten bij Subway..

PA070199S
Daarna rijden we naar Flagler Ave, parkeren de auto en kijken naar de leuke huisjes en winkeltjes. Het heeft een eigen sfeertje!! In één van de winkels zit Ring Gallery, aangetrokken door de fraaie foto’s gaan we er even binnen.
De dame achter de toonbank vraagt wat voor camera ik bij me heb, trots roept ze haar man Mike, hij is een bevlogen fotograaf.. We worden uitgenodigd om wat werk van hem te zien op Merrit Island, hij heeft prachtige Spoonbills.. En hij komt op fraaie plekken en legt ons uit hoe we daar kunnen komen, na een half uurtje kletsen gaan we weer verder.

PA070221S
Het zijn hier allemaal fraaie huizen en winkeltjes..

PA070215S
Ook op Flagler Avenue mag je het strand op wanneer het kan, vandaag kon het niet, de zee kwam tot aan de duinen!!

PA070210S
De vlag is code rood, niet zwemmen dus.. De lifeguard helemaal ingepakt bij 85°F, poeh he, wij zweten al in onze t shirts.. We wandelen terug naar de auto, de laatste stop van vandaag is Canaveral National Seashore Park..

PA070252s
Bij dit park krijg je ook weer een Map mee, hier zijn diverse stopjes met een boarwalk naar strand en zee.. De uitzichten zijn prachtig en ongerept.

PA070233S
Er is een stop bij Turtle Mound met een Boardwalk naar boven..

PA070238S
De beloning is een uitzicht op zowel de Indian River en de Atlantische Oceaan!

PA070234S
Op deze hoge boardwalk is een tweede uitkijk waar je over de Indian River kan uitkijken!

PA070230S
We spotten een Box Turtle in het gras…

PA070273S
Bij Parkeerstop 3 heb je weer een boardwalk..

PA070225S
Via deze boardwalk kun je weer het strand op.., en genieten van het uitzicht..

PA070263S
De golven komen tot aan de duinen …

PA030233S
We zien een jagende Osprey, we gaan niet naar stop 5 daar mag je namelijk naakt recreëren … dat hoeven we niet te zien.. Onderweg naar huis eten we nog een Philly broodje, halen nog wat boodschappen bij de Publix en gaan dan naar huis.. Wat een fraaie dag weer!!

Vandaag gaan weer de natuur in, en wat voor wilderness.. wow. Daarover later meer 🙂 Mandy en ik starten lekker op het pooldeck, het is nog grijs maar wel een prima temperatuur... Het is een prima dag om te kajakken, niet te warm in ieder geval.. We lezen rustig bij…
Na de actieve-dagen lassen we een pooldag in, gewoon lekker genieten met een boek op het pooldeck. Eerst een lekker ontbijtje, even wat bij lezen op internet... dan kleden we ons lekker om. Ik begin even met het afspuiten van het pooldeck, de grasmaaiers zijn aan het werk geweest rond…