2013-05-08T22:12:38+00:00zondag 22 augustus 2010|

Dag 27 : Cocoa Beach

We gaan een dagje naar het strand, Cocoa Beach is qua afstand zeer goed te doen. De afstand vanaf Tuscan Hills is ongeveer 75 mijl. Normaal gesproken zal ik niet snel dit soort afstanden afleggen voor een strand dagje, hier in Florida is dat anders. Het rijdt relaxed, het water is lekker, en we hebben vakantie …dus hebben we het er graag voor over.

Cocoa Beach
Gisteravond heeft Mandy weer flessen water ingevroren, deze gaan in de koelbox als koel elementen. We nemen water, blikjes cola en eten mee in de koelbox.
Wanneer we allemaal gedoucht zijn, en ik mijn krulspelden uit heb, stappen we zo rond 9:30 in de auto.

We gaan

Het is nog vroeg, maar het weer ziet er aantrekkelijk uit.

We hebben plek zat in de achterbak om de koelbox en droge kleding mee te nemen. Ik vind de auto dan ook echt een onderdeel van de lol hier, het rijden vind ik geen enkel probleem.

Lekker muziekje op van Mix105.1, en het rijd overal lekker door. We vinden dat de snelwegen en het gras ernaast altijd zo mooi wordt onderhouden. Dat kun je goed zien op deze route richting Cocoa Beach.

Cocoa BeachRoute naar Cocoa Beach

Mandy schiet twee foto,s van de route, één van de mooi onderhouden weg en berm, en van het bord naar Cocoa Beach. Leuk voor in het fotoboek..
En we proberen door de getinte ramen heen nog een cruiseschip te vangen.

Cruise schip

We rijden naar Shepard Park in Cocoa Beach, dat ligt vlakbij Ron Jon’s Surfshop, en daar kun je helemaal tegen het strand aan parkeren. Daar zijn mooie vlonders naar het strand toe, en er zijn buiten douches om je weer schoon te spoelen wanneer je naar huis gaat.

Parkeren voor het strandBoardwalk Shepard park

Op de foto achter Jasper kun je zien dat vlonders  zo op het strand eindigen.
De douches zijn aan de kant waar de auto geparkeerd staat. Op dit strand zijn we vaker geweest, en als je het zonnen zat bent, kun je  nog even bij de Surf Shop kijken.  Wij komen vandaag enkel voor het strand. Het is schitterend weer en er staat een verkoelend briesje vanuit zee. We smeren ons dus goed in, want dit is verraderlijk zo met het windje, je zal niet snel merken dat je verbrand.

Cocoa Beach1

Op het strand is het nog rustig, maar in de loop naar de middag vult het strand zich vanzelf met mensen. Het lekkere van Cocoa Beach is, dat het water nog iets van verkoeling bied, zeker ten opzichte van Clearwater Beach… alleen daar zijn de stranden nog net even mooier vind ik. Wat we lekker vinden zijn de golven waar je lekker in kan duiken.  Ook zie je hier knapen op van die waveboards die ook gebruik maken van de golven best knap.

Balletje wave Board

Hier kun je zo,n menneke zien op zo’n board, terwijl ik het balletje probeer te vangen…

Mensen kijkenCocoa Beach3

Echt heel druk wordt het niet en we vermaken ons hier prima. Het eten en drinken blijft lekker koel, door het goede idee van Mandy door gewoon wat waterflesjes in te vriezen. Dit is inmiddels een beproeft concept, welke we ook bij de speedboot hebben toegepast. Het is alleen al leuk op het strand,  wanneer je om je heen kijkt. Sommige mensen hebben complete partytenten mee, en weer andere alleen een handdoek.

Wij vermaken ons door met een balletje te gooien, een beetje te zonnen en dan weer lekker te plompen in de zee. Als je heel snel van je handdoek naar de zee rent, merk je geeneens hoe ontiegelijk heet het zand is. Wat waren we snel vandaag !!!

Tegen drie uur hebben we er genoeg van, we horen op de achtergrond rommelende wolken. We douchen ons om het zout en zand af te spoelen, dan moeten we ons natuurlijk ook omkleden. Met droge kleren aan is het net even lekkerder in de auto.   Het uittrekken van de Zwembroek en Bikini  is zowat cabaret tussen de twee auto deuren in, …’ ziet niemand mij’ vraagt Mandy … ‘nee hoor niemand ziet je ‘  zeg ik  …;-)

We stappen met droge kleding in de auto, en rijden rustig terug. Wanneer we de de snelweg oprijden wordt het in de verte aarde donker zeg. Wij rijden nu nog in de volle zon maar verderop ziet het er minder fruitig uit.

Cocoa Beach13

We rijden recht op het gedeelte af wat aarde donker is, en op een paar minuten later zitten we er midden in. We rijden heel rustig, eigenlijk doet iedereen dat. Het is gekkenwerk om hier door te jakkeren. Wanneer het opklaart is het niet het geweldige weer als op Cocoa Beach. En ook bij aankomst in de villa is het droog, maar niet zonnig, ach we hebben ons portie gehad. We vermaken ons lekker onder de lanai. Ik met de Laptop, Mandy met een boek. Ik speel nog een partij tafeltennis tegen Jasper,  en ik win met 3-0 hmm op het hoogte punt stoppen.

Tegen een uur of acht rijden we naar Clermont, we gaan naar de plaatselijke Outback, dit was vorige week goed bevallen. Het is druk en de wachttijd is ongeveer 20 Min. Of we buiten even wat willen drinken.. nou is prima hoor.

Outback

Wanneer we goed en wel zitten, worden we alweer naar binnen geroepen. Er is een plek vrijgekomen. We gaan zitten, en bestellen afgezaagd de Blooming Union, maar hij was weer heerlijk. We nemen alle drie wat anders, Jasper neemt de
New York Strip, Mandy heeft trek in de Outback Special en ik neem een Baby Back Ribs met een gepofte aardappel met van alles erin. Nou het was erg lekker en was het weer veel te veel.

Gelukkig rollen we zo de auto in, maar als ik buiten kom is mijn bril helemaal beslagen. Mandy wil er even een foto van maken, ze zegt ‘het ziet er heel erg gek uit’ ..

bril beslagen

Ja die is wel beslagen, als ik in de auto stap is de bril zo weer schoon en kunnen we naar Walmart. We moeten bewegen, en halen wat boodschappen voor morgen, maar blijven heerlijk sneupen  en veel te lang in de winkel. Wanneer we eenmaal thuis zijn maak ik het blog af. En Mandy zit lekker op internet te lezen.

We gaan zo naar bed, morgen de laatste volle dag, en een dag met leuke dingen. Ik heb twee dingen gereserveerd, één bij Pete de show case of Citrus tour.  We moeten vroeg op, wanneer we al om acht uur beginnen, zien we het meest  volgens Pete . Eén geluk het is maar een kwartier van Tuscan Hills rijden.

Het andere is sterk afhankelijk van het weer, dit doen we alleen als het droog is.

Voor de liefhebbers het fotoverhaal 27

Tot morgen

De wekker gaat …. het is 7:00 uur we moeten eruit, uh we hebben vakantie dus dat moeten doen we zelf. We hebben om 8:00 uur een afspraak gemaakt voor de Show Case of Citrus . Het is hier ongeveer 15 minuten vandaan dus we hebben de tijd even te…
Mandy en ik zijn lekker vroeg wakker geworden, en rond 7:30 zitten we al onder de lanai met een bakkie koffie. Allebei lezen we wat op internet en zeker de leuke reacties op ons weblog !!!  In de ochtend willen we naar Celebration, voor Jasper hoeft dit niet, wij willen…

23 Comments

 1. Fam Verkoelen-Roeland 22 augustus 2010 van 08:16 - Antwoorden

  Toch ook al wat mooie kilometerjes afgelegd ! Mooie sfeerbeelden ; ‘t doet me kwijlen op deze zondagochtend 🙂
  Groetjes,

  Hilde en co

 2. kimmie 22 augustus 2010 van 08:18 - Antwoorden

  Mooie foto van die hele donkere lucht zeg. En wel grapig zo’n witte beslagen bril. Veel plezier deze laatste dag en eigenlijk jammer dat het weer voorbij is, vond/vind je blog echt top. Dank je!!!!

 3. Jackie 22 augustus 2010 van 08:35 - Antwoorden

  oh oh wat is het genieten daar, en lees ik me ook nog dat je een heerlijk biertje hebt gevonden….:))
  Dan komt dus vandaag de laatste volle dag, wat gaat het toch snel he…maar…,thuiskomen is ook altijd weer heerlijk en wat zal Dieseltje blij zijn……
  Enjoy jullie dag vandaag, zal jullie blog missen hihi, zo lekker om te lezen altijd, dan ook nog heerlijk muziekje erbij, koffie en een peukje he, en mijn dag begint al goed….
  Ennnnn idd Rick op het hoogtepunt moet je stoppen….
  veeeeeeeeeeeeeeel plezier vandaag
  knufff
  Jacky

 4. Sonja 22 augustus 2010 van 09:19 - Antwoorden

  Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 5. Sonja 22 augustus 2010 van 09:21 - Antwoorden

  Wat een donkere lucht, mooie foto, geniet van je laatste volle dag!

  Had een lelijke typefout gemaakt, vandaar dat het bericht is verwijderd (was echt te erg).

 6. Sunshineman 22 augustus 2010 van 09:35 - Antwoorden

  hi Rick, Mandy en Jasper. Zulke stranden moeten we ook in NL hebben. Je zag er zeker ook geen papiertje in het zand, en heerlijk dat het niet te druk was. Prachtige foto van die donkere lucht. Die bewaar ik. En Rick, ik wil niet blijven zeuren over het tafeltennissen, maar je hebt gewonnen omdat wij, trouwe lezers, je natuurlijk flink gecoached hebben de afgelopen tijd!

 7. Marja 22 augustus 2010 van 09:48 - Antwoorden

  Straks dan jullie laatste volle dag,ik heb er al weer een goeie werkweek opzitten ;-(, dus geniet er maar flink van want eenmaal weer thuis zit je razendsnel weer in je ritme en kun je alleen nog maar wegdromen bij je vakantie belevenissen.

 8. Mariska 22 augustus 2010 van 10:01 - Antwoorden

  Gisteren heb ik de dag doorgebracht met Chantal op het strand van Zandvoort terwijl Wim en Ronald op het circuit waren bij DTM autoracen (met een showrit van Nascar), wel een heel verschil met het strand van Cocoa B!!!!
  Ben benieuwd wat het 2e is wat je voor de laatste hele dag in petto hebt, ik hoop dat dit door kan gaan, maar anders weet ik zeker dat jullie je prima zullen vermaken, want wat is het een feestje om jullie te volgen,
  Gr,
  Mariska

 9. Sonja 22 augustus 2010 van 10:28 - Antwoorden

  Wat heer heerlijke dag weer zo’n beetje hangen op het strand. En wat een mooie foto van die donkere lucht. Ben gek op dat soort foto’s. Vaak komt het op de foto niet helemaal goed over hoe donker het echt is, maar deze is super duidelijk.
  Geniet nog met de volle 100% van jullie laatste volle dag.

 10. marilingoesusa 22 augustus 2010 van 12:54 - Antwoorden

  Hallo vakantiegangers,

  Wat is het weer een genot om jullie vakantieverhalen te lezen. Cocoa Beach zijn wij ook geweest en inderdaad de stranden aan de andere kant van Florida zijn mooier. De foto die jullie van het onweer hebben gemaakt is werkelijk waar prachtig. Zo kan de zon schijnen en zo is het slecht weer. We zijn benieuwd naar de Showcase of Citrus tour. Wij hadden destijds niet echt goede ervaringen bij hen opgedaan.

  Voor jullie komt het einde in zicht, natuurlijk niet leuk maar oktober komt ook weer snel naderbij. Ook wij zullen het missen, onze dagelijkse portie vitamine F(lorida) is weer voorbij. ‘s Ochtends vroeg de verhalen lezen net voor het werken doet wonderen. We lezen natuurlijk bijna alle blogs maar het blijft leuk om jullie te volgen.

  Groeten vanuit een bewolkt en somber Amsterdam. De regen is al in aantocht……

  MaRiLin

 11. Alex 22 augustus 2010 van 13:05 - Antwoorden

  dan zullen jullie wel flink later vertrokken zijn als jij eerst nog alle krullers uit je haren moest hslen ….
  Het einde komt al in zicht, maar ook de laatste volle dag mag je gewoon volop genieten !
  Veel plezier nog

 12. famscheepensgoesorlando 22 augustus 2010 van 13:15 - Antwoorden

  hier zijn wij in feb ook geweest…eerst naar ron john surfshop ( heel de fam surft bij ons) en toen het strand op bij de vlonders…jammer genoeg was toen de temp maar een een graad of 18 maar wel volop zon….
  nou geniet morgen van jullie laatste volle dag…
  marij

 13. Anita 22 augustus 2010 van 14:40 - Antwoorden

  Jullie houden het goed vol in de zon op het strand, ziet er heerlijk uit. Heel herkenbaar dat omkleden bij de auto, hebben wij ook al een paar keer meegemaakt, hup, met grote handdoeken tussen de deuren. Die beslagen brillen ken ik ook.
  Veel plezier weer, tot morgen
  Anita

 14. Linda 22 augustus 2010 van 15:18 - Antwoorden

  Zo, ik ben weer een beetje bij met lezen :o) Wij zijn intussen alweer thuis en konden meteen aan de bak. De buurman had de steiger alvast geplaatst, want we zouden het huis gaan schilderen. Gisteren en vandaag dus flink aan het klussen geweest en morgen moeten we weer werken. Je foto’s zijn weer geweldig en ik vraag me af welke camera je gebruikt? De kleuren zijn heel erg mooi! Geniet nog even van jullie laatste dagje!
  Groetjes,
  Linda

 15. Oma 22 augustus 2010 van 17:07 - Antwoorden

  Pa en ma vonden die wijde broek en die beslagen bril up to date.Wordt dat de nieuwe mode?Haal alles uit de kast voor de laatste dag.toj,toj,tojKnuffels voor jullie drie

 16. Saskia 22 augustus 2010 van 17:25 - Antwoorden

  Jullie genieten met volle teugen van de dagen, heerlijk om te lezen. Ennuh die beslagen bril herkennen we van Eugène. Hilariteit alom….

 17. Aggie 22 augustus 2010 van 17:28 - Antwoorden

  Weer een heerlijke dag, aan het strand is het toch altijd lekker toeven! Wat een prachtige foto van die donkere lucht, dat is zo typisch Florida! En als toetje Outback? Heerlijk! Geniet van jullie laatste volle dag en maak er weer een mooie van…dat zal ongetwijfeld lukken!! Have Fun!!

 18. MattRob 22 augustus 2010 van 17:50 - Antwoorden

  Leuke dag weer ! Mooi gepland, om in de stortregen weer naar huis te rijden. En dat tussen die autodeuren, heel herkenbaar ! Haha !

  Nog even lekker de dag afronden bij Outback, Life is Good !

 19. Twinmom1995 22 augustus 2010 van 18:24 - Antwoorden

  Geniet van de laatste volle dag!

 20. Jan Judy 22 augustus 2010 van 19:42 - Antwoorden

  Hoi lieverds,bijna weer thuis zit toch wel met gemengde gevoelens omdat jullie het daar zo fijn hebben en wij jullie zo missen’het zou zomaar jullie land van de toekomst kunnen worden:maar dan graag als wij er niet meer zijn.
  Alle dagen hebben wij genoten van jullie vakantie en de prachtige foto’s en het geweldige verhaal en de muziek:Rick je bent een TOPPER
  Nu mag ik eindelijk zeggen dat we jaloers zijn en dit ook graag 1x in mijn leven zou willen meemaken,maar ja je kan ook niet alles hebben.
  We zijn nieuwschierig wat jullie vandaag hebben gedaan,dacht zelf zoiets van dolfijnen al weet je het nooit met Rick’hij blijft spannend.
  Nou gelukkig zijn jullie weer bijna in jullie eigen vila en kan dieseltje weer helpen met uit pakken
  Geniet van jullie laatste dag en bedankt voor alles wat jullie ons hebben gegeven,ik hoop dat de foto’s van Dean jullie blij maken en hij snakt ook om jullie snel weer te zien zo ook Joeri en Sven die hun best hebben gedaan om jullie een welkom thuis te bezorgen.
  Nou lieve schatten tot in Nederland en een goede vlucht ennu we houden van jullie HEEEEL VEEL.
  Papa en Mama

 21. Barkies 22 augustus 2010 van 20:53 - Antwoorden

  Ben niet de eerste, maar inderdaad een mooie foto van het naderend noodweer. Je schrijft heel lekker maar je foto’s vullen de boel heel goed aan. Lekker dagje weer zo.

 22. Michael K.J. van Dijk 22 augustus 2010 van 21:34 - Antwoorden

  Genieten zo’n dag. Dit moet je toch elke dag kunnen doen 🙂
  Groet Michael.

 23. Pieter en Petra 22 augustus 2010 van 23:07 - Antwoorden

  Iedere vakantie moet ik ook altijd een paar lange ritten maken, ik vindt dat heerlijk. Petra valt na zo’n 15 min altijd in slaap, maar dan gaat bij mij het gaspedaal ff in de ‘kick-down’ en dan schrikt ze meteen weer wakker 🙂

  Het strand ziet er prachtig uit, zelf zijn wij geen strandgangers/-liggers maar een wandeling op zoek naar mooie fotomomenten vinden wij dan weer wel leuk.

  En dan die foto van die donkere lucht, prachtig, prachtig !!

  Groetjes & tot morgen,
  Pieter & Petra

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com