We gaan een dagje naar het strand, Cocoa Beach is qua afstand zeer goed te doen. De afstand vanaf Tuscan Hills is ongeveer 75 mijl. Normaal gesproken zal ik niet snel dit soort afstanden afleggen voor een strand dagje, hier in Florida is dat anders. Het rijdt relaxed, het water is lekker, en we hebben vakantie …dus hebben we het er graag voor over.

Cocoa Beach
Gisteravond heeft Mandy weer flessen water ingevroren, deze gaan in de koelbox als koel elementen. We nemen water, blikjes cola en eten mee in de koelbox.
Wanneer we allemaal gedoucht zijn, en ik mijn krulspelden uit heb, stappen we zo rond 9:30 in de auto.

We gaan

Het is nog vroeg, maar het weer ziet er aantrekkelijk uit.

We hebben plek zat in de achterbak om de koelbox en droge kleding mee te nemen. Ik vind de auto dan ook echt een onderdeel van de lol hier, het rijden vind ik geen enkel probleem.

Lekker muziekje op van Mix105.1, en het rijd overal lekker door. We vinden dat de snelwegen en het gras ernaast altijd zo mooi wordt onderhouden. Dat kun je goed zien op deze route richting Cocoa Beach.

Cocoa BeachRoute naar Cocoa Beach

Mandy schiet twee foto,s van de route, één van de mooi onderhouden weg en berm, en van het bord naar Cocoa Beach. Leuk voor in het fotoboek..
En we proberen door de getinte ramen heen nog een cruiseschip te vangen.

Cruise schip

We rijden naar Shepard Park in Cocoa Beach, dat ligt vlakbij Ron Jon’s Surfshop, en daar kun je helemaal tegen het strand aan parkeren. Daar zijn mooie vlonders naar het strand toe, en er zijn buiten douches om je weer schoon te spoelen wanneer je naar huis gaat.

Parkeren voor het strandBoardwalk Shepard park

Op de foto achter Jasper kun je zien dat vlonders  zo op het strand eindigen.
De douches zijn aan de kant waar de auto geparkeerd staat. Op dit strand zijn we vaker geweest, en als je het zonnen zat bent, kun je  nog even bij de Surf Shop kijken.  Wij komen vandaag enkel voor het strand. Het is schitterend weer en er staat een verkoelend briesje vanuit zee. We smeren ons dus goed in, want dit is verraderlijk zo met het windje, je zal niet snel merken dat je verbrand.

Cocoa Beach1

Op het strand is het nog rustig, maar in de loop naar de middag vult het strand zich vanzelf met mensen. Het lekkere van Cocoa Beach is, dat het water nog iets van verkoeling bied, zeker ten opzichte van Clearwater Beach… alleen daar zijn de stranden nog net even mooier vind ik. Wat we lekker vinden zijn de golven waar je lekker in kan duiken.  Ook zie je hier knapen op van die waveboards die ook gebruik maken van de golven best knap.

Balletje wave Board

Hier kun je zo,n menneke zien op zo’n board, terwijl ik het balletje probeer te vangen…

Mensen kijkenCocoa Beach3

Echt heel druk wordt het niet en we vermaken ons hier prima. Het eten en drinken blijft lekker koel, door het goede idee van Mandy door gewoon wat waterflesjes in te vriezen. Dit is inmiddels een beproeft concept, welke we ook bij de speedboot hebben toegepast. Het is alleen al leuk op het strand,  wanneer je om je heen kijkt. Sommige mensen hebben complete partytenten mee, en weer andere alleen een handdoek.

Wij vermaken ons door met een balletje te gooien, een beetje te zonnen en dan weer lekker te plompen in de zee. Als je heel snel van je handdoek naar de zee rent, merk je geeneens hoe ontiegelijk heet het zand is. Wat waren we snel vandaag !!!

Tegen drie uur hebben we er genoeg van, we horen op de achtergrond rommelende wolken. We douchen ons om het zout en zand af te spoelen, dan moeten we ons natuurlijk ook omkleden. Met droge kleren aan is het net even lekkerder in de auto.   Het uittrekken van de Zwembroek en Bikini  is zowat cabaret tussen de twee auto deuren in, …’ ziet niemand mij’ vraagt Mandy … ‘nee hoor niemand ziet je ‘  zeg ik  …;-)

We stappen met droge kleding in de auto, en rijden rustig terug. Wanneer we de de snelweg oprijden wordt het in de verte aarde donker zeg. Wij rijden nu nog in de volle zon maar verderop ziet het er minder fruitig uit.

Cocoa Beach13

We rijden recht op het gedeelte af wat aarde donker is, en op een paar minuten later zitten we er midden in. We rijden heel rustig, eigenlijk doet iedereen dat. Het is gekkenwerk om hier door te jakkeren. Wanneer het opklaart is het niet het geweldige weer als op Cocoa Beach. En ook bij aankomst in de villa is het droog, maar niet zonnig, ach we hebben ons portie gehad. We vermaken ons lekker onder de lanai. Ik met de Laptop, Mandy met een boek. Ik speel nog een partij tafeltennis tegen Jasper,  en ik win met 3-0 hmm op het hoogte punt stoppen.

Tegen een uur of acht rijden we naar Clermont, we gaan naar de plaatselijke Outback, dit was vorige week goed bevallen. Het is druk en de wachttijd is ongeveer 20 Min. Of we buiten even wat willen drinken.. nou is prima hoor.

Outback

Wanneer we goed en wel zitten, worden we alweer naar binnen geroepen. Er is een plek vrijgekomen. We gaan zitten, en bestellen afgezaagd de Blooming Union, maar hij was weer heerlijk. We nemen alle drie wat anders, Jasper neemt de
New York Strip, Mandy heeft trek in de Outback Special en ik neem een Baby Back Ribs met een gepofte aardappel met van alles erin. Nou het was erg lekker en was het weer veel te veel.

Gelukkig rollen we zo de auto in, maar als ik buiten kom is mijn bril helemaal beslagen. Mandy wil er even een foto van maken, ze zegt ‘het ziet er heel erg gek uit’ ..

bril beslagen

Ja die is wel beslagen, als ik in de auto stap is de bril zo weer schoon en kunnen we naar Walmart. We moeten bewegen, en halen wat boodschappen voor morgen, maar blijven heerlijk sneupen  en veel te lang in de winkel. Wanneer we eenmaal thuis zijn maak ik het blog af. En Mandy zit lekker op internet te lezen.

We gaan zo naar bed, morgen de laatste volle dag, en een dag met leuke dingen. Ik heb twee dingen gereserveerd, één bij Pete de show case of Citrus tour.  We moeten vroeg op, wanneer we al om acht uur beginnen, zien we het meest  volgens Pete . Eén geluk het is maar een kwartier van Tuscan Hills rijden.

Het andere is sterk afhankelijk van het weer, dit doen we alleen als het droog is.

Voor de liefhebbers het fotoverhaal 27

Tot morgen

De wekker gaat …. het is 7:00 uur we moeten eruit, uh we hebben vakantie dus dat moeten doen we zelf. We hebben om 8:00 uur een afspraak gemaakt voor de Show Case of Citrus . Het is hier ongeveer 15 minuten vandaan dus we hebben de tijd even te…
Mandy en ik zijn lekker vroeg wakker geworden, en rond 7:30 zitten we al onder de lanai met een bakkie koffie. Allebei lezen we wat op internet en zeker de leuke reacties op ons weblog !!!  In de ochtend willen we naar Celebration, voor Jasper hoeft dit niet, wij willen…