Het is een wat bewolkte ochtend, en het ziet er naar uit dat het de gehele dag zo blijft. We besluiten om Salzburg naar morgen te verplaatsen, dus gaan we morgen de stad bewonderen ondersteund met een zonnetje. Vandaag gaan we onder de grond.. We hebben uitgeslapen, 08:15u werden we wakker, ik kijk bij de zoutmijn of er in de ochtend nog plek is. Er zijn nog slots voor 10;30u, 10:40U en 11:30U. We frissen ons op en proberen of we nog vroeg terecht kunnen. Het is 3km rijden, dus heel dichtbij. We redden het slot van 10:40u ..

555220b We moeten een overal aan, zodat we herkenbaar zijn.. lol. Nee opdat we niet onder de zout op onze eigen kleding terug komen.

Salzbergwerk berchtesgadenb We mogen geen foto’s maken dus voor de verhaallijn voor later haal ik ze van internet nu het nog vers is. 500 jaar zoutwinning komt voorbij, op deze foto is 1900 vs nu. In 1900 kwam met tot 6 cm ver per dag om een tunnel uit te. Met de machines van nu 1 mrt per dag.

SBWbB Het is een leuke en zeer informatieve tour, met twee keer een soort glijbaan naar beneden zoals de mijnwerkers zich verplaatsen naar beneden.

Spiegelb Je vaart over een spiegelglad zoutmeer ondergronds ondersteund met muziek en lichtshow. Aan het einde van de tour heb je wel waardering voor de oude mijnwerkers hoor. Wij vonden het bezoek aan de Salzbergwerk Berchtesgaden erg leuk.

IMG 3440bb Na tour nemen we wat te drinken en delen een Kaiserschmarrn.

DSC 3672b Het is tegen 12:30 als we naar de Almbachklamm toe rijden, ook deze is nog 4km ver.

DSC 3669b De wandeling in de Almbachklamm loopt steeds langs het water, je krijgt een kaart mee met stops.

DSC 3680b Mandy en ik wandelen langs de vele watervalletjes en stroomversnellingen.

DSC 3687b Het valt altijd op hoe schoon alles is, geen propje, blikje .. alleen natuur.

DSC 3727b Gewoon omdat ik ze mooi vond 🙂

DSC 3757b Van grote hoogte splitst de waterval zich in tweeën.

DSC 3805b De route over vlonders, bruggetjes, soms een reep rots met een kabel om je vast te houden maar altijd mooi en redelijk makkelijk te lopen naar alle stops ( 7 stuks)

DSC 3797b Ook de Almbachklamm is weer mooi, wat ruwer hier en daar.. het is tegen 15:30u als we weer bij auto zijn. We hebben zwemkleding meegenomen om in de middag te relaxen in het zwembad van Berchtesgaden, ook 6 minuten rijden 🙂

Watzmann thermeb Dus parkeren we bij de Watzmann Thermal in Berchtesgaden, je krijgt een soort klokje om, daarmee kan je ook wat eten en drinken halen en je rekent aan het eind van de dag alles af. We maken gebruik van de sauna’s.. Dat zijn er wel een stuk 0f 6 verschillende wellicht nog meer, er is een heerlijk verwarmd zoutwaterbad met mineralen, een gewoon bad, verwarmd buitenbad, ja wat niet eigenlijk… We eten ook lekker bij het zwembad en helemaal zen stappen we om 19:30u weer in de auto naar de caravan.

DSC 3812b In de avond zien we mooie kleuren boven de camping en tussen de bergen. Weer een mooie en lekkere dag!

Omdat we weer vroeg op pad willen hebben de wekker op 07:00u gezet, was niet nodig, maar wel handig. Ik haal wat brood, ontbijten we samen en maken ons daarna klaar voor vertrek. Gisteravond hadden we al uit gecheckt, dus kunnen we direct weg. Rond kwart over acht rijden we…
Vandaag doen we rustig aan, Mandy en ik willen Salzburg bezoeken, dat ligt op hink stap sprong met de auto. Ik geloof dat het 18 km rijden is, dus doen we eerst lekker koffie en thee met een verse croissant. Daarna opfrissen en tegen 10:30u gaan we richting salzburg. De…