Vandaag doen we rustig aan, eerst lekker douchen en daarna lopen we een ronde over de camping… Je kan vanaf deze camping zo naar het stadje Vrsar lopen als je wilt. Dat doen we wel een andere keer, maar we komen tot de helft en lopen dan terug. We spreken nog wat Nederlanders hier op de camping deze komen hier al veel langer, maar meestal in de zomer. Nu voor de eerste keer in het najaar en bevalt ze ook goed. In de middag rijden we naar Pula een stad onder flink romeins invloed door de eeuwen heen.

DSC 0955B We parkeren de auto vlak voor het Amfitheater van Pula, en lopen daarna naar het theater.

DSC 0968B Ongelooflijk hier konden 25000 mensen kijken hoe veroordeelden moesten vechten met leeuwen en tijgers. Ook werden er gladiatorengevechten gehouden… wat een harde tijd.

DSC 1004b Het is een prachtige arena, zo mooi bewaard gebleven.

DSC 0989B De romeinen hadden een hele industrie opgebouwd met wijn en olijven, complete steden, landen werder hiervoor veroverd.

DSC 1000B Het is toch gaaf hoe alles zo goed bewaard is gebleven, je gaat toch bijna 2000 jaar terug in de tijd.

DSC 1005B We zijn onder het amfitheater geweest, hier is een tentoonstelling, en boven heb je wel in de gaten hoe groot het theater is.

DSC 1037B Dan lopen we de oude binnnenstad van Pula in, weer veel gekleurde panden.

DSC 1042B De straten zijn ook weer heel leuk…, in de hoofdstraat zien we wel veel bekende winkels.

DSC 1054B Er zijn flink wat overblijfselen uit vervlogen tijden.

IMG 3954B Een verjaardags selfie, staan we er beiden ook weer eens op.

DSC 1085B Een prachtige setting vond ik…

DSC 1086B We hebben in de middag wat gegeten en gedronken en daarna lopen we weer verder.

DSC 1099B Er staan prachtige panden en panden welke echt onderhoud nodig hebben.

DSC 1102B De leuke pleintjes zijn er ook..

DSC 1117B Dan lopen we naar Zerostrasse, een ondergrondsgangenstelsel, met de lift kunnen we dan naar Fortress Kaštel. De gangenstelsels zijn langgggggg

DSC 1160B We zijn op het fort aangekomen, de Venetiers hebben dit fort gebouwd en kan alle kanten overzien, dus ook de haven.

DSC 1151B
Van hier hebben we ook zicht op Pula.. de avondzon maakt de stad mooi.

DSC 1183B We lopen terug naar de parkeerplaats en de zon verlicht het indrukwekkende Amfitheater van Pula… wat mooi !!

DSC 1195B Tegen de avond rijden we van Pula terug naar de camping en dan komen we langs het “Panorama Limski Fjord” uitzicht punt en daar gaat dan ook nog de zon onder, en hoe… Voor de jarige denk ik… In de avond maken we het gezellig met een drankje en een hapje.

We hebben een relatief korte rit van Krk naar Campsite Porto Sole in Vrsar, een rit van +/- 150 kilometer. Toch gaan we vroeg weg want het weer verandert, er komt wat meer wind en bewolking. Dus neem ik een foto van het schouwspel en daarna hangen we caravan achter…
We staan vroeg op, 07:00u wassen ons, halen vers brood, de bakker is 30m naast ons.. Na het ontbijt maken we alles klaar voor vertrek, we rekenen af bij de receptie en dan 8:15 rijden we weg bij Campsite Porto Sole ( Vrsar). We rijden op de route langs de…