Vandaag gaan weer de natuur in, en wat voor wilderness.. wow. Daarover later meer 🙂
Mandy en ik starten lekker op het pooldeck, het is nog grijs maar wel een prima temperatuur…
Het is een prima dag om te kajakken, niet te warm in ieder geval.. We lezen rustig bij op internet, eten op ons gemak en tegen half negen rijden we naar Juniper Springs een rit van ruim anderhalf uur. Wanneer we eraan komen mogen we geen weggooi flesjes meenemen in de koelbox. Mogen het wel in een bewaar bidon doen… Er is wel wat voor te zeggen, mensen gooien van alles weg, op deze wateren zie je eigenlijk nooit wat.

PA060003S

Wanneer we getekend hebben dat we de spullen netjes terug brengen, mogen we twee kajaks pakken en naar de spring toe rijden. Dat is meteen al een exercise zeg, het is een flink eindje naar de Run..

PA060067S
Daarna gaan we te water..de route begint de eerste twee mijl echt door de bossen…

PA060118S
Met de eerste zonnestralen van de ochtend is het dringen geblazen op de boomstam.

PA060070S
Het is stil hier op de run, we horen helemaal niets anders dan geluiden van dieren en de peddels..

PA060163S
Sommige stukken lijken nog het meest op de mangrove.. Het is 7 mijl trip, je gaat te water vanaf de Juniper Springs Recreation Area, daarna ga je met stroom mee, aan het einde wordt je weer opgehaald met kajak en al.

PA060088S
Alligators zijn meesters in het opgaan in de omgeving (blending in) soms zie je ze gewoon niet, soms wel 🙂

PA060044S
Het is niet echt een run voor beginners, er staat een flinke stroming en veel overhangende bomen..
Deze is nog hoog, soms moeten we ons echt heel plat maken.. Op trip advisor staat over deze trip: Definitely not for beginners!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De route gaat echt dwars door oerflorida.. prachtig helder water, de hele zevenmijl kun je de bodem en prachtige vissen zien!! Links onderin de foto zie je de waterplanten mee deinen op de stroming!!

PA060140S
Sommige stukken zijn lekker breed, zeer helder water, mooi weer… top hier! ‘The 7-mile journey starts just below the springs and follows the spring run through the heart of the Juniper Prairie Wilderness’ Dus echt in de diepe wilderness..

PA060134S
We gaan weer een stuk in waar het versmalt, dan neem de stroming ook weer wat toe.. Een voordeel je hoeft niet veel te peddelen maar wel goed te sturen om takken en dergelijke heen.

PA060106S
Een turtle ligt lekker te zonnen, op deze trip vaar je op nog geen meter van ze af. Ze blijven meestal liggen, door de stroming ben je ze toch zo voorbij 🙂

PA060145S
Op een gegeven moment kom je echt op een stroomversnelling terecht, dan moet je echt werken om de kajak recht te houden. Ik was trots op mijn meissie, ze deed het zo goed ! Topper!!

PA060164S
Na deze versnelling krijg je ook een beloning de omgeving wordt daarna nog mooier,,, kan dat?? Ja dat kan!!

PA060158S
We varen langs een Moeder Alligator, vlak voor haar zie je gestreepte staarten dat zijn haar jongen. Nog nooit zagen we de moeder Alligator haar kroost zo bewaken als deze. Toch mocht ik gewoon een foto maken, we drijven er op een meter of twee langs.

PA060155S
Op deze foto kun je de sterke stroming en bodem goed zien!!

PA060147S
De trip is echt wel een workout maar wel erg mooi!

PA060102S
Prachtig toch helemaal in zijn eigen wereld, wij mogen er langs glijden!

PA060149S
Dan naderen we het eindpunt, de brug nog onderdoor en dan direct rechts is het ophaalpunt. Wanneer we bij de auto zijn pakken we wat te drinken uit de koelbox, daarna rijden we op huis aan. Onderweg stoppen we bij een Panda Express.., we hebben er lekker gegeten!!

PA060001S
Bij thuiskomst genieten we van het zwembad en de langzaam verdwijnende zon…

PA060055S
De ondergang mag er zijn net als de gehele dag een topper was!

De morgen zijn we vroeg op, eten wat op ons gemak, tegen een uur of half negen staan Pieter en Petra voor de deur.. Pieter rijdt...dus ik kan rustig om me heen kijken wel zo lekker.. Eerst even naar de Public voor verse bolletjes. Dan rijden we naar het Silver…
We staan redelijk vroeg, lezen wat op het net daarna maken we een gemakkelijke ontbijtje op het pooldeck. Dan gaan we vlot douchen want we willen naar de oostkust, maar eerst nog een tweede poging wagen op Lyonia Preserve. Mandy en ik waren hier al in April geweest maar niet…