Het uitslapen lukt toch niet dus zijn we weer vroeg op, half zeven zitten we buiten onder de lanai, Mandy en ik internetten lekker. Jasper was al wakker en had koffie gezet. Vandaag is het een  mooie dag om de little toot te nemen, het is niet bloedheet, hier en daar bewolking prima uit te houden. We besluiten de boot te pakken van 13:00u en dan lekker eten, en daarna een vogelgebied en dan naar huis.  Voorlopig doen we lekker relaxed tot een 10:00u. Dan gaan we douchen, vullen de koelbox en dan op weg in de  richting van de westkust, doel is Clearwater Beach. Zo maken we het ook leuk voor Jasper, met wat fraaie uitjes. Het is een bewolkte middag, uiteindelijk is het de hele dag droog gebleven, yeah.


We zijn ruim op tijd voor de Little Toot van 13:00u, kunnen parkeren voor de deur en het is heel rustig.


We zien al snel spelende dolfijnen in de hekgolf van de boot.


De kaptein versneld de boot en de dolfijn gaan met ons mee!


Wat is dit toch leuk om te zien in het echt, kan je toch kippenvel van krijgen!


Ze zitten soms echt vlak achter de boot, je kan ze bijna aanraken zo dichtbij!!


Soms springen ze helemaal over de golven heen, zo gaaf!


We zien echt heel veel dolfijnen , hier spelen twee dolfijnen, een boven en een onderwater.


Af en toe zijn de dolfijnen weg, maar binnen 10 minuten hebben we weer andere dolfijnen achter ons aan.


Zeg maar nee dan springen er twee  :-)


Ze spelen zo dichtbij de Little Toot, bijna onwerkelijk.


We genieten 2.0, wat leuk voor Jasper om ook te zien!! Wanneer we weer aan land zijn geven we een fooi natuurlijk. Daarna eten we wat bij Subway, dan rij ik naar een natuurgebied waar we wel vaker Roseate Spoonbill’s hebben gezien.


We hebben geluk er zitten er een aantal in het lage water te eten, de Ibis kijkt de techniek af van de Roseate Spoonbill. Nou dat zal hem niet lukken, de lepel van de lepelaar werkt echt anders.


Wat verderop zien we nog twee Roseate Spoonbill’s


Wel grappig is dat de Ibis blijft kijken naar de Roseate Spoonbill….


Ze gaan met de lepel over de grond,…


Op sommige plekken zie ik ze nog echt diep gaan met hun lepel  .


We spotten een Yellow-crowned Night-Heron, hij heeft een kikker in zijn bek.


We blijven een tijdje kijken bij dit prachtige clubje Roseate Spoonbill’s, ik vind ze altijd zo mooi! Maar vaak spot ik ze maar één of  twee keer in een vakantie, das dan al echt geluk hebben.


Wat dichterbij zitten twee Roseate Spoonbill’s samen te vissen….


Het wat gaaf, eerst spotten we een Yellow-crowned Night-Heron, en nu een nog jonge Black-crowned Night-heron.


De waterdruppels vallen van zijn lepel..


Met zijn ogen kijkt hij schuin in het water om vervolgens toe te slaan.. Ik kan hier heel lang blijven staan maar hee, we gaan lekker terug naar huis. Eenmaal thuis springen we nog lekker in het zwembad, en in de avond rijden we naar de Outback bij de Loop. Daar hadden we vorige week succes met de Filet Mignon, nou die was vandaag weer net zo smaakvol. We kregen de Bloomin Union gratis op Bloomin Monday..
Daarna rijden we naar huis, weer een mooie dag vol met mooie beesten waar je normaal voor naar een dierentuin moet :-)

We zijn allemaal weer aan de vroege kant wakker, Jasper een uur eerder als ons. Rond halfzeven zitten we lekker aan een ontbijt, we doen lekker rustig aan. We maken al vroeg gebruik van het zwembad, en tegen een uur of halfnegen gaan we douchen. Lezen daarna nog wat op…
Toen Mandy en ik de Weeki Wachee rivier hebben gepeddeld.. hadden we zoiets van, dat moet Jasper ook zien. Dat moet dan wel weer op een doordeweekse dag. Dus toen we eenmaal gegeten en gedoucht hadden, doen we de koelbox, droge kleren in de auto en gaan op weg. zo rond…