Mandy en ik zijn lekker vroeg wakker geworden, en rond 7:30 zitten we al onder de lanai met een bakkie koffie. Allebei lezen we wat op internet en zeker de leuke reacties op ons weblog !!!  In de ochtend willen we naar Celebration, voor Jasper hoeft dit niet, wij willen dit wel zien. Celebration is eigenlijk gebouwd om een stad te creëren, waar iedereen in harmonie leeft, men elkaar corrigeert, en waar je alleen kwam te wonen nadat je van binnen en buiten was doorgelicht. Dit alles in beheer van Disney Company…  Ik heb begrepen dat Celebration voor een groot deel in andere handen in is gekomen, maar de insteek is nog steeds hetzelfde.

Na de koffie, wassen we ons in een relaxt tempo, en stappen tegen 09:00 uur in de auto. Wij zijn hier nog nooit geweest, maar ik had hier al het één en ander overgelezen. Voor een fotogek is Celebration een ideale plek om naar toe te gaan.

Celebration Olympus1

Als je van de snelweg afkomt rijdt je op deze manier Celebration binnen.

Het valt meteen op hoe schoon alles is, en hoe mooi alle gras gemaaid is. Er wordt ook druk gewerkt, de hand van Disney lijkt welhaast voelbaar..

Wanneer de eerste huizen beginnen zie je het direct,  de huizen in Celebration zijn nostalgisch van architectuur, je waant jezelf in een oud dorpje.  Alles is geregeld met een strenge naleving van allerlei zaken om het leefbaar en veilig te houden. Er schijnt niet tot nauwelijks criminaliteit te bestaan.

Er is ook kritiek :

“Behalve lof oogst Celebration ook veel kritiek. De stad heeft volgens de criticasters het aanzien van een decor, een openluchtmuseum of een plastic poppenhuis. De regels zijn beklemmend en worden streng nageleefd. In Celebration mag je de was niet buiten hangen en geen antenne op het dak zetten. De kleur van je huis, de hoogte van de heg, zelfs het soort gras in je tuin is van tevoren bepaald en onbespreekbaar. Alleen witte gordijnen zijn toegestaan. Overtredingen worden maandelijks afgedrukt in The Celebration News.’’
Bron.

Er zijn altijd voor en tegens.. wij komen alleen maar gluren bij de buren. Wat staan hier een mooie huizen zeg. Ik zal het fotoverhaal hiervoor gebruiken, wat een schitterende plek zeg. Wanneer ik de auto neerzet om even een mooie huis vast te leggen. Kijk in het water naast de huizen …

Crocq

Ik zie de ogen nog maar net boven water, en terwijl ik langs loopt kijkt hij me alleen maar aan. Wanneer ik terug loop gaat hij snel van me weg.  Maar we komen natuurlijk voor de huizen… wat een moois staat hier!

Celebration Casio2

Alleen al  de straatnamen zijn erg fraai aangegeven, op mooie bordjes met fraai versiersel. Ik ben altijd blij dat we dit leuk vinden, dat we hier al van kunnen genieten.  Ook de straten zien er tot in de puntjes verzorgd uit, hier en daar een auto voor de deur.

 

Celebration Casio1Celebration Casio

Celebration Olympus18

Het ljjkt wel of er straks een filmopname gaat beginnen, maar niets in minder waar. Hier in Celebration wonen gewoon  echte mensen, in prachtige huizen en in dito straten. We rijden straatje in en straatje uit,uiteraard helemaal op ons gemak, en we kijken onze ogen uit. Het weer in de Sunshine State helpt natuurlijk ook mee. Ik heb wel eens begrepen dat deze huizen voornamelijk van kunststof zijn, en niet van hout, omdat het niet rot en niet snel verkleurd. ( een klein voorbehoud ) Zal dat later nog eens uitzoeken, of als iemand het weet …

Celebration Olympus13

Uiteindelijk parkeren we de auto, en lopen rustig rond wat zeg maar het centrum is. Daar nemen we wat te eten, en een lekkere bak koffie.. we worden goed geholpen, we lopen even naar de waterkant waar mensen aan het visssen zijn.

CIMG2217

Dan zien we een Segway Tour langs komen… ze stoppen ook bij het water en rusten wat uit. We raken in gesprek of het leuk is, je kent het wel..

Hij zoekt een Business kaartje maar vind er geen, we kunnen wel even een foto maken van de sticker op de Segway..

Daarna lopen we rustig een andere route terug naar de auto, en ik maak nog wat foto’s van huizen waar ik zo in zou willen wonen.;-)

Celebration Olympus28

We stappen in een voorverwarmde auto, en rijden terug naar Tuscan Hills.. Jasper ligt in het zwembad… Dat gaan wij ook doen, we trekken onze zwemkleding aan.. en gaan lekker zwemmen. In de middag wisselen we zwemmen en een spelletje yahtzee af. Maar met Mandy is er geen lol aan vandaag, gooit in één potje 2x yahtzee. We kunnen het shacken…vandaag, ook het tweede potje speelt ze ons helemaal zoek.. Dan springen we maar weer het zwembad in, en ik denk even terug aan wat we allemaal gedaan hebben. Best veel maar ook heel relaxed, maar wat schieten de dagen voorbij. Nog een maar een paar dagen en wij zitten ook zomaar weer thuis. Maandagavond wachten de flyboy’s van Martinair…

Terug met mijn gedachten in het zwembad, op mijn vraag of er iemand een voorkeur heeft voor het eten.. ja  TGI roept Jasper. Dat is prima wat mij betreft en ook Mandy gaat natuurlijk met grote tegenzin naar TGI. We gaan allemaal lekker douchen en na een bak koffie gaan we op weg naar de Mall at Millenia. Ik vraag aan tomtom die hier vaker is geweest om eerst langs een TGI te rijden in de buurt van deze Mall. Zodat we na het eten zo de Mall in kunnen, dit gaat prima. TomTom vind een TGI waar we zo aankunnen schuiven, en beter nog er is geen wachttijd .

Tgi

TGI1
We nemen alle drie Jack Daniel’s grilled glazed ribs,  ik neem er ook nog schrimps bij.

Het was erg lekker, wat een gaaf land is dit toch, dat je gewoon tegen redelijke prijzen zo goed kunt eten, met uitstekende bediening.

Na het eten is het een klein stukje naar de Mall at Millenia, en we parkeren weer bijna bij de voordeur…

Mall at Millenia

Visueel is dit een prachtige Mall, we gaan in ieder geval proberen of mijn schoenen er zijn, dan kan ik ze passen. En Jasper heeft Nikes gezien die wil ze nog één keer aantrekken. We lopen eerst naar winkel waar Jasper de schoenen heeft gezien, die zit rechtsaf gewoon beneden. Finish line is giga winkel met links en rechts sportschoenen, ik vind het alleen al knap dat hij hier een paar schoenen kan vinden. Nou hij loopt zo op het paar af welke hij al eerder had gezien, enne dat is toch geinig in die baal met schoenen zeg.

Finish lineJasper

Jasper is geslaagd, hij koopt ze en nog een stel Adidas schoenen welke nu van 59 dollar voor 29 dollar zijn . Jasper helemaal tevreden natuurlijk, hij heeft het goed uitgegeven. We lopen de andere kant op in de Mall, en gaan richting Allen Edmunds,waar ik mijn bestelde schoenen ga passen.

Allen Edmunds1Allen Edmunds

Mandy en de verkoper hebben lol, om mijn charmante sokken, onder de korte broek, nou lach maar, ik pas echt wel met mijn eigen sokken aan. De schoenen zitten helemaal goed, en ik neem ze ook. Daarna verlaten we deze Mall en gaan lekker naar huis. Buiten maak ik nog een foto van de Mall omdat het er mooi uitziet zo in de schemer.
Mall at Millenia2

 

Eenmaal thuis werk ik het weblog bij, en voeg me bij Mandy die wat op de TV volgt.

Voor de liefhebber Het fotoverhaal 26 in teken van de prachtige huizen in Celebration.

Tot morgen, we gaan relaxen op Cocoa Beach.

Geen wekker… en toch staan we vroeg op, we zijn gewoon klaar wakker. We vinden het dan zonde om op bed te blijven liggen.. Om 8:15 uur zitten we onder de Lanai lekker aan de koffie. We lezen beide de reacties op ons blog, erg leuk waarvoor dank.  @ Pieter…
We gaan een dagje naar het strand, Cocoa Beach is qua afstand zeer goed te doen. De afstand vanaf Tuscan Hills is ongeveer 75 mijl. Normaal gesproken zal ik niet snel dit soort afstanden afleggen voor een strand dagje, hier in Florida is dat anders. Het rijdt relaxed, het water…