2013-05-08T22:12:20+00:00zaterdag 21 augustus 2010|

Dag 26 : Celebration

Mandy en ik zijn lekker vroeg wakker geworden, en rond 7:30 zitten we al onder de lanai met een bakkie koffie. Allebei lezen we wat op internet en zeker de leuke reacties op ons weblog !!!  In de ochtend willen we naar Celebration, voor Jasper hoeft dit niet, wij willen dit wel zien. Celebration is eigenlijk gebouwd om een stad te creëren, waar iedereen in harmonie leeft, men elkaar corrigeert, en waar je alleen kwam te wonen nadat je van binnen en buiten was doorgelicht. Dit alles in beheer van Disney Company…  Ik heb begrepen dat Celebration voor een groot deel in andere handen in is gekomen, maar de insteek is nog steeds hetzelfde.

Na de koffie, wassen we ons in een relaxt tempo, en stappen tegen 09:00 uur in de auto. Wij zijn hier nog nooit geweest, maar ik had hier al het één en ander overgelezen. Voor een fotogek is Celebration een ideale plek om naar toe te gaan.

Celebration Olympus1

Als je van de snelweg afkomt rijdt je op deze manier Celebration binnen.

Het valt meteen op hoe schoon alles is, en hoe mooi alle gras gemaaid is. Er wordt ook druk gewerkt, de hand van Disney lijkt welhaast voelbaar..

Wanneer de eerste huizen beginnen zie je het direct,  de huizen in Celebration zijn nostalgisch van architectuur, je waant jezelf in een oud dorpje.  Alles is geregeld met een strenge naleving van allerlei zaken om het leefbaar en veilig te houden. Er schijnt niet tot nauwelijks criminaliteit te bestaan.

Er is ook kritiek :

“Behalve lof oogst Celebration ook veel kritiek. De stad heeft volgens de criticasters het aanzien van een decor, een openluchtmuseum of een plastic poppenhuis. De regels zijn beklemmend en worden streng nageleefd. In Celebration mag je de was niet buiten hangen en geen antenne op het dak zetten. De kleur van je huis, de hoogte van de heg, zelfs het soort gras in je tuin is van tevoren bepaald en onbespreekbaar. Alleen witte gordijnen zijn toegestaan. Overtredingen worden maandelijks afgedrukt in The Celebration News.’’
Bron.

Er zijn altijd voor en tegens.. wij komen alleen maar gluren bij de buren. Wat staan hier een mooie huizen zeg. Ik zal het fotoverhaal hiervoor gebruiken, wat een schitterende plek zeg. Wanneer ik de auto neerzet om even een mooie huis vast te leggen. Kijk in het water naast de huizen …

Crocq

Ik zie de ogen nog maar net boven water, en terwijl ik langs loopt kijkt hij me alleen maar aan. Wanneer ik terug loop gaat hij snel van me weg.  Maar we komen natuurlijk voor de huizen… wat een moois staat hier!

Celebration Casio2

Alleen al  de straatnamen zijn erg fraai aangegeven, op mooie bordjes met fraai versiersel. Ik ben altijd blij dat we dit leuk vinden, dat we hier al van kunnen genieten.  Ook de straten zien er tot in de puntjes verzorgd uit, hier en daar een auto voor de deur.

 

Celebration Casio1Celebration Casio

Celebration Olympus18

Het ljjkt wel of er straks een filmopname gaat beginnen, maar niets in minder waar. Hier in Celebration wonen gewoon  echte mensen, in prachtige huizen en in dito straten. We rijden straatje in en straatje uit,uiteraard helemaal op ons gemak, en we kijken onze ogen uit. Het weer in de Sunshine State helpt natuurlijk ook mee. Ik heb wel eens begrepen dat deze huizen voornamelijk van kunststof zijn, en niet van hout, omdat het niet rot en niet snel verkleurd. ( een klein voorbehoud ) Zal dat later nog eens uitzoeken, of als iemand het weet …

Celebration Olympus13

Uiteindelijk parkeren we de auto, en lopen rustig rond wat zeg maar het centrum is. Daar nemen we wat te eten, en een lekkere bak koffie.. we worden goed geholpen, we lopen even naar de waterkant waar mensen aan het visssen zijn.

CIMG2217

Dan zien we een Segway Tour langs komen… ze stoppen ook bij het water en rusten wat uit. We raken in gesprek of het leuk is, je kent het wel..

Hij zoekt een Business kaartje maar vind er geen, we kunnen wel even een foto maken van de sticker op de Segway..

Daarna lopen we rustig een andere route terug naar de auto, en ik maak nog wat foto’s van huizen waar ik zo in zou willen wonen.;-)

Celebration Olympus28

We stappen in een voorverwarmde auto, en rijden terug naar Tuscan Hills.. Jasper ligt in het zwembad… Dat gaan wij ook doen, we trekken onze zwemkleding aan.. en gaan lekker zwemmen. In de middag wisselen we zwemmen en een spelletje yahtzee af. Maar met Mandy is er geen lol aan vandaag, gooit in één potje 2x yahtzee. We kunnen het shacken…vandaag, ook het tweede potje speelt ze ons helemaal zoek.. Dan springen we maar weer het zwembad in, en ik denk even terug aan wat we allemaal gedaan hebben. Best veel maar ook heel relaxed, maar wat schieten de dagen voorbij. Nog een maar een paar dagen en wij zitten ook zomaar weer thuis. Maandagavond wachten de flyboy’s van Martinair…

Terug met mijn gedachten in het zwembad, op mijn vraag of er iemand een voorkeur heeft voor het eten.. ja  TGI roept Jasper. Dat is prima wat mij betreft en ook Mandy gaat natuurlijk met grote tegenzin naar TGI. We gaan allemaal lekker douchen en na een bak koffie gaan we op weg naar de Mall at Millenia. Ik vraag aan tomtom die hier vaker is geweest om eerst langs een TGI te rijden in de buurt van deze Mall. Zodat we na het eten zo de Mall in kunnen, dit gaat prima. TomTom vind een TGI waar we zo aankunnen schuiven, en beter nog er is geen wachttijd .

Tgi

TGI1
We nemen alle drie Jack Daniel’s grilled glazed ribs,  ik neem er ook nog schrimps bij.

Het was erg lekker, wat een gaaf land is dit toch, dat je gewoon tegen redelijke prijzen zo goed kunt eten, met uitstekende bediening.

Na het eten is het een klein stukje naar de Mall at Millenia, en we parkeren weer bijna bij de voordeur…

Mall at Millenia

Visueel is dit een prachtige Mall, we gaan in ieder geval proberen of mijn schoenen er zijn, dan kan ik ze passen. En Jasper heeft Nikes gezien die wil ze nog één keer aantrekken. We lopen eerst naar winkel waar Jasper de schoenen heeft gezien, die zit rechtsaf gewoon beneden. Finish line is giga winkel met links en rechts sportschoenen, ik vind het alleen al knap dat hij hier een paar schoenen kan vinden. Nou hij loopt zo op het paar af welke hij al eerder had gezien, enne dat is toch geinig in die baal met schoenen zeg.

Finish lineJasper

Jasper is geslaagd, hij koopt ze en nog een stel Adidas schoenen welke nu van 59 dollar voor 29 dollar zijn . Jasper helemaal tevreden natuurlijk, hij heeft het goed uitgegeven. We lopen de andere kant op in de Mall, en gaan richting Allen Edmunds,waar ik mijn bestelde schoenen ga passen.

Allen Edmunds1Allen Edmunds

Mandy en de verkoper hebben lol, om mijn charmante sokken, onder de korte broek, nou lach maar, ik pas echt wel met mijn eigen sokken aan. De schoenen zitten helemaal goed, en ik neem ze ook. Daarna verlaten we deze Mall en gaan lekker naar huis. Buiten maak ik nog een foto van de Mall omdat het er mooi uitziet zo in de schemer.
Mall at Millenia2

 

Eenmaal thuis werk ik het weblog bij, en voeg me bij Mandy die wat op de TV volgt.

Voor de liefhebber Het fotoverhaal 26 in teken van de prachtige huizen in Celebration.

Tot morgen, we gaan relaxen op Cocoa Beach.

We gaan een dagje naar het strand, Cocoa Beach is qua afstand zeer goed te doen. De afstand vanaf Tuscan Hills is ongeveer 75 mijl. Normaal gesproken zal ik niet snel dit soort afstanden afleggen voor een strand dagje, hier in Florida is dat anders. Het rijdt relaxed, het water…
Geen wekker… en toch staan we vroeg op, we zijn gewoon klaar wakker. We vinden het dan zonde om op bed te blijven liggen.. Om 8:15 uur zitten we onder de Lanai lekker aan de koffie. We lezen beide de reacties op ons blog, erg leuk waarvoor dank.  @ Pieter…

21 Comments

 1. Sunshineman 21 augustus 2010 van 06:40 - Antwoorden

  Deze reactie is verwijderd door de auteur.

 2. Sunshineman 21 augustus 2010 van 06:41 - Antwoorden

  Ik ben ook vaak door Celebration gereden en het ziet er inderdaad prachtig uit, maar die dictatuur daar staat mij totaal niet aan. Dan maar ietsje minder mooie huizen (nou…) in een andere wijk, Tuscan Hills bijvoorbeeld! Jullie laten ons elke keer zien hoe ongelofelijk rijk je je kunt voelen in een voor veel amerikanen doodgewoon huis! Veel plezier nog de resterende dagen, en keep the blogs coming guys!

 3. The Kosters Family 21 augustus 2010 van 07:21 - Antwoorden

  Hoi Family!

  Leuk hoor dat verslag, mooie foto’s, Celebration is erg mooi.
  Met welk programma maken jullie het fotoverhaal?

  Groeten maar weer
  Anthonie

 4. Sonja 21 augustus 2010 van 09:03 - Antwoorden

  Weer een geweldige dag. Geniet nog van je laatste dagen in de Sunshine state, make the most of it.

 5. Sonja 21 augustus 2010 van 09:28 - Antwoorden

  Ook ik vind Celebration prachtig. Ik denk dat ik er zo maar mijn oude dag zou kunnen slijten. Helaas zijn we er deze keer niet aan toe gekomen om er nog even naar toe te gaan, maar dankzij jouw mooie foto’s heb ik toch stiekem weer even een kijkje kunnen nemen.

  Enne….nog niet aan naar huis gaan denken hoor. Ten strengste verboden. Maak er nog maar een paar geweldige dagen van.

 6. marilingoesusa 21 augustus 2010 van 09:29 - Antwoorden

  Hallo daar,

  Celebration is inderdaad de plek om mooie plaatjes te schieten. De huizen zien er schitterend uit en je waant je echt in een filmdecor. Alleen de dierenwinkel vonden wij al leuk. Van de verkoopster hoorden wij ook dat er veel honden en katten wonen in Celebration. De tijd vliegt voorbij maar jullie hebben heerlijk genoten en genieten nog steeds.
  Veel plezier nog de laatste dagen en tot morgen.

  Groeten Marilin

 7. Hans (thefreeze) 21 augustus 2010 van 10:07 - Antwoorden

  Wat ik niet snapte van Celebration was dat er bijna geen auto’s op straat stonden. Ik zag wel ergens een rijtje garages staan, dus dat zal ook wel verplicht zijn wellicht…

 8. beccie25 21 augustus 2010 van 11:14 - Antwoorden

  Idd een prachtig plaatje van mall at millenia bij schemer. krijg dan helemaal een vakantie gevoel.
  Heel veel plezier de komende dagen nog, ben benieuwd wat er op de planning staat 😉
  mvg rebecca

 9. Hans 21 augustus 2010 van 11:41 - Antwoorden

  Hallo Rick & Mandy,

  Wat een leuke blog hebben jullie hier !!!!
  Jullie hebben er al een super prachtige reis op zitten. We blijven jullie volgen voor de leuke dagen die jullie nog resten.

  Groetjes
  Hans.

 10. Fam Verkoelen-Roeland 21 augustus 2010 van 11:51 - Antwoorden

  Celebration.. een naam om te onthouden om ook eens te bekijken.
  Die krokodil zal wel niet gewend zijn aan personen zoals jij *lol*
  Leuk verslag alweer !
  Groetjes,

  Hilde en co

 11. Jan Judy 21 augustus 2010 van 11:52 - Antwoorden

  Terwijl wij zitten te genieten van een heerlijke mars,bekijken wij jullie blog en het doosje waar deze mars uitkomt CELEBRATION staat er met grote letters op’nou noem het maar toeval!!!
  Wat een huizen zeg,dan is het hier toch maar behelpen ál ben ik het wel eens met sunshineman al die regeltjes zou ook niks voor mij zijn.
  Vraag me af wat de prijs van zo’n huis is,en hoeveel personeel je erbij krijgt om de boel schoon te houden.
  Maar het wel bijzonder dat dit bestaat en als je van rust en pronk en pracht wilt genieten dan is dit zeker de juiste plek.
  Gelukkig heeft Jasper zijn schoenen binnen,wat goedkoop zeg’en ze zijn prachtig:goed gedaan Jasper.
  Ja Rick snap ook wel dat je geen schoenen kunt passen zonder sokken,maar ook ik had het daar niet droog gehouden hoor; geweldig dat we mogen mee genieten
  Nou lieverds geniet nog even lekker dan doen wij dat ook,knuffels Papa en Mama

 12. Marisa 21 augustus 2010 van 12:06 - Antwoorden

  Vorig jaar hebben wij Celebration een bezoekje gebracht. Echt prachtige huizen, maar gezellig wonen lijkt het mij daar niet.

  Leuk die krokodil daar in het water

  Het was weer een geslaagde dag zo te lezen…leuk!!
  Tot morgen, kijk er alweer naar uit.

  Marisa

 13. Alex 21 augustus 2010 van 15:47 - Antwoorden

  Ja, Celebration is inderdaad helemaal geweldig. Wij zijn daar vorig jaar ook geweest en hebben onze ogen uitgekeken. En groot gelijk dat je je eigen sokken ff aantrekt om schoenen te passen.
  Einde komt helaas wel in zicht, gewoon nog niet aan denken !!

 14. Marja 21 augustus 2010 van 15:50 - Antwoorden

  Zoals Sonja al had gemeld wilde we zeker dit jaar naar Celebrations, maar om de een of andere reden hadden we gewoon tijd te kort!

  Vorig jaar heb ik 4th of July daar gevierd, heel erg gezellig, maar wel heel erg druk, maar ook erg mooi vuurwerk, de huizen waar we toen langs liepen vond ik echt schitterend, zag mezelf al helemaal zitten in mijn schommelstoel, maar ja, omdat ik mijn was niet kon buiten hangen hebben we er maar geen huis gekocht…

 15. Pieter en Petra 21 augustus 2010 van 18:16 - Antwoorden

  Wij zijn afgelopen December in Celebration geweest, echt prachtig toen omdat alle huizen echt op zn amerikaans met kerstverlichting waren versierd. De straten zijn net alsof je door een filmset loopt. Het is daar zo steriel netjes dat ik zelfs heb gekeken of mn SUV wel keurig recht langs de stoeprand stond geparkeerd, want stel je voor…

  En die avondfoto van Millennia Mall, prachtig, onze complimenten !!!

  Groetjes & tot morgen,
  Pieter & Petra

 16. Aggie 21 augustus 2010 van 18:32 - Antwoorden

  Hallo Rick, daar ben ik eindelijk weer! Wat een heerlijke vakantie hebben jullie toch?? Ik zie alleen maar big smiles, leuk om te zien! Celebration vonden wij ook geweldig, super clean, ik mag dat wel!! Mooi foto’s wederom!
  Tot morgen!!

 17. Mariska 21 augustus 2010 van 22:58 - Antwoorden

  Jawel, weer een must do voor een volgende keer toegevoegd aan het lijstje: Celebration.
  Nog lekker verder genieten van de komende dagen,
  Gr,
  Mariska

 18. Twinmom1995 21 augustus 2010 van 23:07 - Antwoorden

  Wat een leuk plaatsje is Celebration zeg.
  Je hebt het ook weer leuk beschreven en uiteraard voorzien van mooie foto’s. Geniet nog van de laatste dagen dan genieten wij ook nog even mee.

 19. Saskia 22 augustus 2010 van 01:56 - Antwoorden

  Hoi Rick en Mandy, beetje een late reactie maar ook wij waren in Celebration alleen later. Wij vinden het een heel leuk plaatsje maar gaan vooral voor het restaurant Colombia, lees maar even op mijn blog.

  Geniet nog maar lekker, niet aan maandag denken…..

 20. arianne 22 augustus 2010 van 03:15 - Antwoorden

  Eindelijk weer een dag meegelezen, te druk met vakantie vieren. Als we thuis zijn gaan we alles op ons gemak lezen. Bij ons staat celebration ook altijd op ons lijstje. Zo’n mooi “dorpje”. En o zo lekker ijs. (gaan we nu voor het dorpje of het ijs)
  Geniet van jullie resterende dagen.
  Wij komen vanaf morgen Orlando onveilig maken, let op ons beesie op de auto.

  groetjes Arianne

 21. MattRob 22 augustus 2010 van 17:05 - Antwoorden

  Prachtig inderdaad, in Celebration. Ik mis alleen een foto van de prachtige golfbaan die daar ligt. Ook echt top, past helemaal in het plaatje !

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com