Omdat we weer vroeg op pad willen hebben de wekker op 07:00u gezet, was niet nodig, maar wel handig. Ik haal wat brood, ontbijten we samen en maken ons daarna klaar voor vertrek. Gisteravond hadden we al uit gecheckt, dus kunnen we direct weg. Rond kwart over acht rijden we van Camping Bled weg.. Het is redelijk stil op de weg en even voor 11:00u rijden we Camping-Resort Allweglehen op in Berchtesgaden. Berchtesgaden is eigen omsloten door Oostenrijk, maar ligt in Duitsland.
We mogen direct op de plaats N2 een terrasplaats met uitzicht tegen de bergen.

DSC 3488b Wanneer we op de plek staan is het 11:15u, , en doen we even rustig aan, de temperatuur is 26 graden. Ligstoelen naar buiten wat drinken, we overleggen met oog op het weer. Morgen is het weer mogelijk wat minder en nu is het een topdag. Dus besluiten we omdat het zo vroeg is op weg te gaan. Hans en Desiree gaven als tip het Salzburger Land Bluntautal en de Bluntauseen te zien.

DSC 3492b Mandy en ik rijden binnendoor naar het Bluntautal, dan verlaat je alweer Duitsland en ben je in Oostenrijk, met dit soort uitzichten, dat rijdt toch fenomenaal. Het is zo mooi dat ik er even een foto van moet maken.

DSC 3494b De rit is 28km en wanneer we aankomen bij het Bluntautal parkeren we de auto op de parkeerplaats. De wandeling naar de Bluntauseen is 1.2km en loopt naast een mooi riviertje.

DSC 3499b Wanneer we het bruggetje willen oversteken worden we opgewacht :-)

DSC 3533b Het water van de Bluntausee is werkelijk prachtig van kleur.

DSC 3553b We lopen op ons gemak het meer rond, genietend van het idioot heldere en groene water.

DSC 3527b Mandy spot een slang in het water, het is ook zo enorm helder, het beestje zwemt op zijn gemak verder.

DSC 3539b Wanneer je in de buurt bent, bezoeken hoor, het is er mooi.

DSC 3554bbbb Het is een klein rondje maar meer dan de moeite waard. Daarna rijden we naar de Gossausee .

DSC 3616b We waren hier al vorig jaar Oktober, toen vonden we de Gossausee al zo mooi. Nu met volop zon 26 graden, moet het nog mooier zijn. We zien mensen op de kiezelstranden aan de randen en bootjes op het water. Wauw wat is het hier toch mooi.

DSC 3607vb Het rondje Gossausee lopen we linksom, terwijl we genieten van het zicht op het meer.

DSC 3586b We doen af en toe een stop, de omgeving is te mooi om er doorheen te racen.

DSC 3633b Als we bijna op de helft zijn lopen we naar de kiezelstranden, wanneer ik een beetje overdrijf ziet het er een beetje prehistorisch uit zo.

DSC 3641b Zo lopen we verder over dit deel van kiezelstranden, ook hier de prachtige kleur van het water.

DSC 3647b De Gossausee is ook weer zo mooi, het zonnige weer helpt zeker.

DSC 3654b Dan zijn we weer terug, het is een vlak rondje super eenvoudig, ga halverwege ook af en toe van de paden af en naar beneden, dan zie je de fraaie boomstronken en rotsen.

DSC 3656bbg Bij het restaurant aan de Gossausee hebben we een mooi tafeltje aan de rand met zicht op de bergen.

DSC 3657b Beiden nemen we een heerlijke schnitzel met een salade… Man wat een mooie dag weer.

We staan niet heel vroeg op, zijn rond 08:00u wakker, eerst lekker ontbijten. Tegen 10:00u rijden vanaf de camping naar de Vogel Kabelbaan, we halen die van 11:00u. De kabelbaan zit best vol en gaat redelijk steil omhoog. Eenmaal boven zetten we Komoot aan om een stukje Triglav Nationale Park…
Het is een wat bewolkte ochtend, en het ziet er naar uit dat het de gehele dag zo blijft. We besluiten om Salzburg naar morgen te verplaatsen, dus gaan we morgen de stad bewonderen ondersteund met een zonnetje. Vandaag gaan we onder de grond.. We hebben uitgeslapen, 08:15u werden we…