We hebben een relatief korte rit van Krk naar Campsite Porto Sole in Vrsar, een rit van +/- 150 kilometer. Toch gaan we vroeg weg want het weer verandert, er komt wat meer wind en bewolking.

DSC 0749b Dus neem ik een foto van het schouwspel en daarna hangen we caravan achter de auto en rijden weg. De rit gaan we over de tolweg, dus schiet het op… om half twaalf staan we al op de plek. Niet aan het water deze keer, maar tussen de bomen.

Het is een bewolkte dag maar het zou droog blijven. We pakken de auto en rijden naar Rovinj, we hadden er thuis al wat over gelezen en dit moet een prachtige stad zijn op het schiereiland.

DSC 0778b Eerst een parkeerplaats zoeken en dan lopen we via de haven naar Rovinj, de aankomst is geweldig in ieder geval.

DSC 0781b Lopend langs de haven wordt het uiticht op de stad er niet minder op zeg maar 🙂

DSC 0803b Dan gaan we het stadje in, het is ieder geval auto-luw. Maar op de meeste plekken auto-vrij.

DSC 0851b Rovinj heeft ook weer van die smalle steegjes…

DSC 0854b Bij elk zijstraatje is wel wat te zien..

DSC 0857b Het is oud en kleurrijk, geweldige uitgesleten vloeren, deze glimmen je tegemoet!

DSC 0861b Rovinj is weer met geen andere stad te vergelijken tot nu toe, de stad heeft lang Italiaanse invloed gehad, pas na de 2e wereldoorlog werd Istrië volledig Kroatisch.

DSC 0866b Er zijn ook lange stegen deze lopen zowat om de gehele binnenstad heen.

DSC 0897b In de loop van middag hebben aan een terras wat gegeten en gedronken daarna lopen we weer rustig verder.

DSC 0902b Zo kunnen we met een volle buik verder genieten… Rovinj is een prachtstad!

DSC 0909b Fraaie gevels van de winkels…

DSC 0935b Zo’n gevel in de punt van de twee stegen… en nog mooi ook. Jammer de verkeersborden, maar je kan niet alles hebben.

DSC 0820b Vanaf een pier heb je weer zicht op andere hoek van de stad.

DSC 0866b Rovinj is super makkelijk te belopen…

DSC 0920b De gekleurde stegen zijn super leuk om door te wandelen!

DSC 0940b Op het plein zijn veel terrassen en zijn goed bezocht.

DSC 0949b Tegen 17:30u lopen we terug naar de auto en hebben we een laatste blik op de prachtige stad… Morgen willen we naar Pula dat moet weer anders zijn, Istrië is ook fraai zeg.

Vandaag blijven we lekker in de relax stand, Jezevac Premium Camping Resort op Krk leent zich er ook voor. Er is een verwarmde pool, lekkere strandjes, en ruime plekken. We zijn weer redelijk vroeg wakker, de golven op de achtergrond wiegen ons in slaap, maar maken ons ook wakker :-)…
Vandaag doen we rustig aan, eerst lekker douchen en daarna lopen we een ronde over de camping... Je kan vanaf deze camping zo naar het stadje Vrsar lopen als je wilt. Dat doen we wel een andere keer, maar we komen tot de helft en lopen dan terug. We spreken…