2016-04-23T23:22:46+00:00zaterdag 23 april 2016|

Dag 25: Een hele vreemde dag…

We zijn weer vroeg wakker, doen lekker rustig aan.. Lezen wat op internet ontbijten en na het douchen zie ik een bericht van Ronald op mijn telefoon dat ze niet naar SeaWorld gaan.
Wij besluiten dan een combi te doen van Blue Spring State Park en het Mount Dora Blueberry Festival.  Als eerste rijden we naar het Blue Spring State Park… en na een beetje oponthoud op de I4 komen we er tegen kwart over elf aan.


We parkeren de auto helemaal achteraan, hier is ooit ons eerste kajak avontuur begonnen, direct met een Manatee voor de kayak. Daarna waren we verkocht 🙂 Mandy doet haar ringen in der Telefoon hoesje, daarna spuit ze zich in het Deet. Wanneer het spul gedroogd is zal ze de ringen weer omdoen.


In de bomen boven het water zit een Red-shouldered Hawk …


We lopen naar het eerste kleine piertje daar zien we een Manatee, ik maak een foto. Mandy ook helemaal happy met de Manatee pakt der iPhone en we horen wat vallen op het piertje.
Eén ring ligt op het piertje, één ring in het water we zien de vissen erbij zwemmen. Het piertje is een meter of 4 uit kant en in het gebied waar je niet mag zwemmen.. Bij deze piertjes hebben we ook wel Alligators gespot. We zien de ring een meter onderwater liggen, het water is hier zo helder, Mandy is er verdrietig van, het is de ring ter ere van ons 25 jarig huwelijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gelukkig zie ik een Park Ranger, hij heet Jim, we wijzen naar de ring in het water.  (Je ziet de ring in het midden van de foto..) Jim komt terug met een enorm schepnet, gaat onder het Piertje via de houten constructie naar het einde toe. Daar geef ik hem het schepnet van bovenaf… Het lukt hem in twee keer…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Met tranen neemt Mandy de ring weer in ontvangst, Jim wil geen tip, maar is heel erg blij met Mandy der reactie. Daar doet hij het voor !! Mandy moet wel bijkomen van de schrik, ze voelt zich rot dat ze de ringen juist wilde beschermen voor de Deet en door de Manatee de ringen volledig vergat in het hoesje. Nu de ring weer om haar vinger zit verdwijnt het rotgevoel en komt er blijdschap voor terug. Een ring met een emotie is moeilijk te vervangen. We lopen daarna op ons gemak de boardwalk helemaal af..


Doordat er op Zaterdag wat mensen aan het zwemmen zijn in het zwem gedeelte,  is het gezellig druk.


Helemaal op het einde van de Boardwalk zitten mensen heerlijk te genieten van het water en het lekkere weer.


Wanneer we terug lopen naar het begin punt zien we een moeder met een nog jonge Manatee. Dat is toch leuker weggaan hier, en je ring en een paar Manatees!! Dan rijden we naar Mount Dora voor het Blueberry Festival.


We moeten even ons best doen voor een parkeerplek, daarna lopen we via de Donnelly Street naar het festival.


Het is zeer goed bezocht, er is live muziek  en er zijn vele kraampjes..


Je kan er bordjes kopen met opschrift, ze worden gemaakt waar je bij staat.


In de rij voor Kettle Corn en Lemonade….


We komen langs een kraam wat nog het meest weg heeft van een huishoudbeurs, compleet met stoeltjes krijgen mensen uitleg over een een ‘handig’ snij apparaat.


Wij genieten van de gezelligheid, het is leuk gedaan!!


Dan lopen we naar de Boardwalk van Lake Dora, we zien het piertje met de vuurtoren.


We spotten nog een Brown Watersnake hij ligt heerlijk te zonnen.


Vlak voor ons land een watervliegtuig ..


In het water bij de boardwalk ligt een nog jonge Gator.


Vanaf de Boardwalk hebben we zicht op de vuurtoren en het festival, het ziet er gezellig uit!


Een Red-bellied Woodpecker is druk in de weer met verse gaten maken..


Na de boardwalk lopen we weer terug naar het festival .


We doen nog een laatste blik op de gezellige meute..


Daarna lopen we via Donnelly Street terug naar de auto..


Het is wel gezellig als er mensen in de straatjes zijn, ook boven zijn de terrassen bezet.


Eenmaal bij de auto aangekomen blijkt dat we een lekke band hebben.. We verwisselen de band en rijden met het thuiskomertje naar MCO. We leveren de auto in en zoeken een andere uit voor de laatste dag, doe maar eens gek dacht ik, een heuse pick up. In de avond eten we bij Cracker Barrel…  het was wel een vreemde dag, de ring, de lekke band… Maar he we hebben uiteindelijk een hele leuke dag gehad.!! Niet in de laatste plaats dat de ring weer om Mandy haar vinger zit !! Zondag vliegen we rond 13:00u weer naar huis…. We hebben een topvakantie gehad!!!

Voor de zekerheid zetten we wekker op 07:00u maar dat is niet nodig zo blijkt. Mandy haalt het bed af doet alles in de wasmachine, doen de rest op ons gemak in de koffers. We wassen de laatste borden en glazen af.. Ik loop nog een keer om het huis…
We wilden wel een kajaktrip doen maar niet al te ver van huis, een paar uurtjes en dan weer lekker aan de pool. Vorig jaar hadden we al eens een kajak gehuurd bij Paddling Center aan de Shingle Creek en dat was bevallen. Zo vlakbij huis en toch zo de…

33 Comments

 1. orangedevil 24 april 2016 van 01:05 - Antwoorden

  Weer een leuke dag en wat een geluk met de dieren en de ring natuurlijk!

 2. Marilin 24 april 2016 van 01:50 - Antwoorden

  Wat een geluk zeg dat de ring terug is en balen van die lekke band. Maar ja, wat een ‘coole’ vervanger voor een dag ????. Goede reis terug!

 3. Sjon en Bianca 24 april 2016 van 02:04 - Antwoorden

  Gelukkig konden jullie de ring zien liggen en daardoor met behulp van Jim terug krijgen ???? Maar ik snap de paniek, ik zou ook helemaal van slag zijn. En een pick up truck voor één dag is cool! Vast een goede reis gewenst morgen/vandaag ????

 4. Hannie 24 april 2016 van 02:07 - Antwoorden

  Wat een geluk dat de ring weer boven water kwam.
  En dat is pech een lekke band op je laatste dag.
  Maar wel gaaf zo’n pick-up, die neem je normaal gesproken niet mee natuurlijk.
  Goede reis morgen.

 5. Barkies 24 april 2016 van 02:11 - Antwoorden

  Nou gelukkig is het met de ring goed afgelopen voor Mandy. Zijn altijd wel van die verhalen die je over 25 jaar nog weet.

 6. Christa 24 april 2016 van 02:22 - Antwoorden

  Wat een enerverende dag hebben jullie achter de rug! Gelukkig is alles goed gekomen! Wat zullen jullie geschrokken zijn. Ook weer genoeg wildlife kunnen fotograferen. Wauw, dia auto, ha ha ha. Mandy was zeker zo blij dat ze haar ring terug had, dat ze rondrijden als een heuse “Redneck’ zelfs niet meer erg vond! ????

 7. Yvonne 24 april 2016 van 02:40 - Antwoorden

  Wat een gelukje dat Mandy haar ring weer terug heeft!
  En dan ook nog een lekke band, nou dat was me het laatste dagje wel.
  Foto’s zijn weer prachtig Rick;-)
  Vet die pick-up !

 8. Petra 24 april 2016 van 02:49 - Antwoorden

  Het was wel een rare dag zeg. Lieve Mandy gelukkig heb je je ring weer trug en voor 1 dag de auto die je zo leuk vind. Maar weer Mooie foto’s en toch nog een lekkere dag. Goede vlucht terug tot gauw lieverds xxx

 9. Cindy 24 april 2016 van 02:53 - Antwoorden

  Nou, dat is zeker een vreemde dag, maar gelukkig loopt alles goed af. Wat een mazzel dat de ring terug is!
  Mooie dag, dat festival lijkt me erg leuk. En krijg instant heimwee bij het zien van de vuurtoren van Mount Dora hihi. Daar zo fijn gezeten een paar keer.

 10. Sonja 24 april 2016 van 03:32 - Antwoorden

  Die ring heeft nu niet alleen meer emotionele waarde maar ook nog eens een verhaal. Lief hoor van de parkranger. Jullie hebben er weer een leuke laatste dag van gemaakt. Mount Dora ziet er ook heel gezellig uit. Voor straks, goede vlucht terug naar huis.

 11. Jose 24 april 2016 van 03:43 - Antwoorden

  Wat een dag zeg, achteraf eentje om door een ringetje te halen.

 12. Nicole mooleschot 24 april 2016 van 03:51 - Antwoorden

  Jeetje wat een verhaal met de ring.
  Snap de paniek van mandy helemaal.
  Wat een geluk dat het water daar zo helder is dat je de ring zag liggen.
  En wat fijn dat jullie m weer terug hebben.
  En nog een dag in zo’n grote bal rijden is ook niet erg:)
  Alvast een goede terugreis

 13. Pieter & Petra 24 april 2016 van 04:06 - Antwoorden

  Wat een geluk dat jullie de ring toch weer terug hebben, kan me best voorstellen dat Mandy helemaal van slag was. Zelf draag ik mn trouwring niet meer dit omdat ik ook altijd bang was om hem te verliezen en een aantal jaren geleden tijdens een Orlando-trip zwollen mn vingers zo op dat de ring echt begon te knellen. Sindsdien ligt deze thuis veilig opgeborgen in een doosje.

  Al met al hebben jullie toch weer een leuke dag beleefd en als ‘toetje’ ook nog even de auto geswapt voor een mooie pick-up truck 🙂

  Wij wensen jullie alvast een goede reis en tot gauw !!!

  Pieter & Petra

 14. Marja 24 april 2016 van 04:07 - Antwoorden

  Wat een schrik zal dat zijn geweest en wat fijn dat het zo goed is afgelopen!
  Jullie hebben weer een gezellige dag gehad en weer veel dieren kunnen spotten, ook mocht je nog even je banden kennis tonen en zal ik als ik jullie was gewoon even wat meer koffers bij kopen want je hebt nu plek zat achter in de bak!

 15. Sonja 24 april 2016 van 04:25 - Antwoorden

  Wat een geluk dat de ring weer om haar vinger zit, wat een schrik. Een bijzondere dag, never a dull moment, zullen we maar zeggen.
  Voor straks goede reis!

 16. Renee 24 april 2016 van 04:53 - Antwoorden

  Mooie dag weer met gelukkig een happy end! Gelukkig was die parkranger er met zijn schepnet, anders was het wel heel zuur geweest. Wat een leuk festival zeg! Nou jullie hebben inderdaad weer een topvakantie gehad! Goede vlucht terug en bedankt weer voor het meelezen!

 17. Saskia 24 april 2016 van 05:25 - Antwoorden

  Ppfff gelukkig een goed einde….ik zag de bui al hangen toen je schreef dat de ringen in het telefoonhoesje gingen. Wat een leuke dag weer. Have a safe trip!!

 18. Mariska 24 april 2016 van 05:39 - Antwoorden

  Ik kan mij Mandy haar schrik enorm goed voorstellen, gelukkig is het allemaal goed gekomen en hebben jullie een hele mooie dag gehad, een hele goede terugreis, bedankt voor het weer mee laten genieten van deze fantastische mooie reis met dito fotos en tot blogs. ENJOY!!

 19. Eric 24 april 2016 van 05:46 - Antwoorden

  Gelukkig heeft Mandy haar ringen weer terug. Dat moet schrikken zijn geweest. Leuk dat je voor een pickup hebt gekozen. Hoe is dat om te rijden?
  Goede terugreis!

 20. Richard (Digitalman) 24 april 2016 van 06:59 - Antwoorden

  Wat een vreemde dag inderdaad. Maar wel weer mooie dingen gezien. Goede reis en bedankt voor het meelezen!

 21. Jackie 24 april 2016 van 07:26 - Antwoorden

  Wat een schrik zeg van de ring, ik zou ook erg verdrietig zijn wie niet,Uiteindelijk is alles gelukkig goed gekomen,jullie hebben een mooie dag gehad en een geweldige vakantie.

  Voor straks een goeie terug vlucht.

 22. Alberdinamud 24 april 2016 van 08:53 - Antwoorden

  Wat een verrassende dag met een goede afloop jammer dat het er weer op zit. Ik heb genoten van jullie en de prachtige foto’s goede reis naar huis en tot de volgende trip.

 23. Marjolein somers 24 april 2016 van 09:50 - Antwoorden

  Gelukkig heeft ze de ring weer,jammer van de lekke band, maar ach mogen jullie niet klage, wat een supervakantie weer! Wij zijn nu ook heerlijk in de states, Las Vegas en onze vakantie kan ook beginnen!

 24. Esther 24 april 2016 van 10:57 - Antwoorden

  Dat was schrikken van de ring,, maar gelukkig goed afgelopen! En ook nog een lekke band, maar wel een stoere pick up voor een dagje! Goede reis terug!

 25. Heleen 24 april 2016 van 11:26 - Antwoorden

  Wat een dag zeg. En wat een geluk dat het water zo helder is. En die slang wauw. Geweldig.
  Ik wens jullie alvast een fijne terugreis.

 26. Wendy 24 april 2016 van 18:38 - Antwoorden

  Wat een dag vol emoties … Heerlijk ring terug is en wat hebben jullie weer een hoop moois gezien en beleefd deze vakantie, weer genoten van jullie foto’s en verhalen, veilige terugreis X

 27. Ronald 24 april 2016 van 19:50 - Antwoorden

  Dat moet echte liefde zijn.

  Seaworld kwam iets te vroeg voor ons. De reis had er flink ingehakt.
  Goede reis en een fijne vlucht gewenst.

  Gr. Ronald

 28. Caroline 24 april 2016 van 19:56 - Antwoorden

  Gelukkig hebben jullie de ring terug, dan schrik je wel zeg. De mooie plekjes zijn een goede remedie voor de schrik.

 29. De Beekjes 25 april 2016 van 02:23 - Antwoorden

  Wat was dat schrikken zeg, kan me zo goed voorstellen hoe Mandy zich heeft gevoeld. Zo’n speciale ring is gewoon niet vervangbaar. Maar gelukkig is alles toch nog goed afgelopen en hebben jullie een leuke dag gehad. Gaaf, zo’n grote bak voor de laatste dag!

 30. Kevin (pajaro) 25 april 2016 van 04:52 - Antwoorden

  Dat is schrikken zeg! Gelukkig is de ring weer terug 🙂 En dan ook nog een lekke band… gelukkig hebben jullie een mooie dag gehad verder vandaag met weer prachtige plaatjes! Jammer dat jullie blog alweer gaat stoppen… maar ik heb enorm mee genoten!

 31. Natalie 25 april 2016 van 05:46 - Antwoorden

  Jeetje wat een dag.. gelukkig zagen jullie de ring zo liggen en was er niet veel stroming daar. Die doet Mandy niet zo gauw meer af 🙂
  Jullie zijn weer aardig wat mooie beestjes tegengekomen, jullie hebben daar altijd wel een geluk mee ( en misschien wel meer geduld als ons haha)

 32. Twinmom1995 25 april 2016 van 11:20 - Antwoorden

  Het bericht van een update via de mail komt altijd een dag later. Nu zie ik dat jullie vandaag waarschijnlijk al weer thuis zijn. Wat zal dat een tegenvaller zijn. Gelukkig kunnen jullie terug kijken op een super vakantie.
  Welkom thiuis en bedankt weer voor de praTehtige foto’s en mooie verhalen.
  Tot de volgende keer.

 33. Meta 26 april 2016 van 09:05 - Antwoorden

  Wat fijn dat de ring weer terug is. Ik kan me de schrik en het verdriet zo goed voorstellen. War hebben jullie toch een heerlijke vakantie gehad. Bedankt dat we weer mee mochten lezen.

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com