We zijn weer vroeg wakker, doen lekker rustig aan.. Lezen wat op internet ontbijten en na het douchen zie ik een bericht van Ronald op mijn telefoon dat ze niet naar SeaWorld gaan.
Wij besluiten dan een combi te doen van Blue Spring State Park en het Mount Dora Blueberry Festival.  Als eerste rijden we naar het Blue Spring State Park… en na een beetje oponthoud op de I4 komen we er tegen kwart over elf aan.


We parkeren de auto helemaal achteraan, hier is ooit ons eerste kajak avontuur begonnen, direct met een Manatee voor de kayak. Daarna waren we verkocht 🙂 Mandy doet haar ringen in der Telefoon hoesje, daarna spuit ze zich in het Deet. Wanneer het spul gedroogd is zal ze de ringen weer omdoen.


In de bomen boven het water zit een Red-shouldered Hawk …


We lopen naar het eerste kleine piertje daar zien we een Manatee, ik maak een foto. Mandy ook helemaal happy met de Manatee pakt der iPhone en we horen wat vallen op het piertje.
Eén ring ligt op het piertje, één ring in het water we zien de vissen erbij zwemmen. Het piertje is een meter of 4 uit kant en in het gebied waar je niet mag zwemmen.. Bij deze piertjes hebben we ook wel Alligators gespot. We zien de ring een meter onderwater liggen, het water is hier zo helder, Mandy is er verdrietig van, het is de ring ter ere van ons 25 jarig huwelijk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gelukkig zie ik een Park Ranger, hij heet Jim, we wijzen naar de ring in het water.  (Je ziet de ring in het midden van de foto..) Jim komt terug met een enorm schepnet, gaat onder het Piertje via de houten constructie naar het einde toe. Daar geef ik hem het schepnet van bovenaf… Het lukt hem in twee keer…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Met tranen neemt Mandy de ring weer in ontvangst, Jim wil geen tip, maar is heel erg blij met Mandy der reactie. Daar doet hij het voor !! Mandy moet wel bijkomen van de schrik, ze voelt zich rot dat ze de ringen juist wilde beschermen voor de Deet en door de Manatee de ringen volledig vergat in het hoesje. Nu de ring weer om haar vinger zit verdwijnt het rotgevoel en komt er blijdschap voor terug. Een ring met een emotie is moeilijk te vervangen. We lopen daarna op ons gemak de boardwalk helemaal af..


Doordat er op Zaterdag wat mensen aan het zwemmen zijn in het zwem gedeelte,  is het gezellig druk.


Helemaal op het einde van de Boardwalk zitten mensen heerlijk te genieten van het water en het lekkere weer.


Wanneer we terug lopen naar het begin punt zien we een moeder met een nog jonge Manatee. Dat is toch leuker weggaan hier, en je ring en een paar Manatees!! Dan rijden we naar Mount Dora voor het Blueberry Festival.


We moeten even ons best doen voor een parkeerplek, daarna lopen we via de Donnelly Street naar het festival.


Het is zeer goed bezocht, er is live muziek  en er zijn vele kraampjes..


Je kan er bordjes kopen met opschrift, ze worden gemaakt waar je bij staat.


In de rij voor Kettle Corn en Lemonade….


We komen langs een kraam wat nog het meest weg heeft van een huishoudbeurs, compleet met stoeltjes krijgen mensen uitleg over een een ‘handig’ snij apparaat.


Wij genieten van de gezelligheid, het is leuk gedaan!!


Dan lopen we naar de Boardwalk van Lake Dora, we zien het piertje met de vuurtoren.


We spotten nog een Brown Watersnake hij ligt heerlijk te zonnen.


Vlak voor ons land een watervliegtuig ..


In het water bij de boardwalk ligt een nog jonge Gator.


Vanaf de Boardwalk hebben we zicht op de vuurtoren en het festival, het ziet er gezellig uit!


Een Red-bellied Woodpecker is druk in de weer met verse gaten maken..


Na de boardwalk lopen we weer terug naar het festival .


We doen nog een laatste blik op de gezellige meute..


Daarna lopen we via Donnelly Street terug naar de auto..


Het is wel gezellig als er mensen in de straatjes zijn, ook boven zijn de terrassen bezet.


Eenmaal bij de auto aangekomen blijkt dat we een lekke band hebben.. We verwisselen de band en rijden met het thuiskomertje naar MCO. We leveren de auto in en zoeken een andere uit voor de laatste dag, doe maar eens gek dacht ik, een heuse pick up. In de avond eten we bij Cracker Barrel…  het was wel een vreemde dag, de ring, de lekke band… Maar he we hebben uiteindelijk een hele leuke dag gehad.!! Niet in de laatste plaats dat de ring weer om Mandy haar vinger zit !! Zondag vliegen we rond 13:00u weer naar huis…. We hebben een topvakantie gehad!!!

We wilden wel een kajaktrip doen maar niet al te ver van huis, een paar uurtjes en dan weer lekker aan de pool. Vorig jaar hadden we al eens een kajak gehuurd bij Paddling Center aan de Shingle Creek en dat was bevallen. Zo vlakbij huis en toch zo de…
Voor de zekerheid zetten we wekker op 07:00u maar dat is niet nodig zo blijkt. Mandy haalt het bed af doet alles in de wasmachine, doen de rest op ons gemak in de koffers. We wassen de laatste borden en glazen af.. Ik loop nog een keer om het huis…