Vandaag staat het gesprek bij ons in het teken van Jasper, hij komt voor de laatste week naar ons toe.
Dan vliegen we gezamenlijk terug naar Amsterdam, Mandy kijkt af en toe naar de vluchtstatus.
We gaan zelf kayakken bij King’s Landing dat is een tour van 8,5 mijl tot het ‘take out point” dus laten we het even rusten. We kunnen toch even niets voor Jasper doen als er iets is..

WEKIVA2
Wanneer we bij King’s Landing aankomen worden we hartelijk ontvangen en blijkt diegene een jaar in Apeldoorn te hebben gewoond. Een paar Nederlandse woorden komen onze kant op, en de vraag waarom we geen stroopwafels hebben meegenomen.. Het is echt een aardige vent, hij raad ons aan om stoeltjes in de kajak te nemen want het is een tocht van 8,5 mijl en wanneer je relaxt foto’s wilt nemen en wat wilt eten met een pauze doe je er tussen de 4 a 5 uur over. Wij hebben altijd zo’n piepschuimkoelbox van de walmart dat mag niet mee in de kajak, maar hij haalt direct een koelbox van hemzelf en we mogen ons eten en drinken overladen. We zijn mazzelpikken, helemaal wanneer we op weg zijn en voor het eerst hier een flinke uil voorbij zien vliegen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het eerste stukje een 10 minuten is nog niet zo mooi, maar daarna zitten we in de middle of niks en hebben we een prachtig uitzicht.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uiteindelijk komen we over de hele tocht van 8,5 mijl vier kajakkers tegen heerlijk stil dus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Natuurlijk zitten er vele schildpadden te relaxen op de boomstronken, het zijn de echte zonaanbidders.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Op een geven moment komen we bij een boomstam, deze ligt dwarsover het water, we moeten er toch voorbij..
We laten de stoeltjes inklappen, en gaan plat in de kajak liggen.. dat gaat veel ruimte is niet meer ik schat zo’n 20 cm. Het is gelukt een beetje wurmen tussen de takken door en we varen verder downstream….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We zien verschillende Alligators die liggen te zonnen aan de kant, de grootste welke we tegen kwamen was 2m..

WEKIVA
Het leuke aan deze tocht is dat je soms door hele stukken bos gaat, dan weer door grote delen met waterlelies, dan weer een stuk met bloemen en vlinders..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We varen we het begin van een bos in, je kunt hier hertjes, otters e.d spotten, dat geluk hebben we niet maar het is adembenemend mooi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Er zijn ook zat vogels langs de kant en in de bomen, hier een American White Ibis die net doet alsof hij ons niet ziet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De steeds maar veranderende omgeving maakt deze tocht wel een must do, het is geweldig en je zit zover in de middle of niks dat je alleen het geluid hoort van de peddels, het water en bosgeluiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Alligators zijn meesters om op te gaan in de omgeving, soms zie je ze niet of nauwelijks.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We komen weer bij een open stuk met zeer veel waterlelies, het vaar gedeelte wordt wel een stuk smaller.

WEKIVA1
Soms liggen Alligators bij elkaar wanneer ze nog jong zijn, de moeder is dan niet ver weg, we zien een kajak en iemand er naast in het water, de echte gekken bestaan dus nog!!

Hier een filmpje hoe rustig het is in de kajak, alleen het omgevingsgeluid is hoorbaar..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een serieus gezicht, dat moet ook wel het laatste deel ga je de rockspring run af de stroom is dat ook wat sneller, het is dan meer sturen als roeien..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan zijn we bij het einde we moeten nog onder een bruggetje door en dan naar rechts, dan zit de volledige 8,5 mijl erop. We hebben er vijf uurtjes over gedaan maar wel op ons gemak, en nog een etens pauze van 25 minuten.. We komen rond kwart voor vier aan, en tegen vier uur worden we opgehaald, en gaan we terug naar King’s Landing. Het is geweldig geregeld, deze tour willen we in April nog wel een keer doen, dan zijn kleuren weer anders, en weer ander wildlife..

We rijden terug naar Orlando we willen niet te ver van het vliegveld eten, de keuze wordt Friendly’s Int Drive. Wanneer we er zitten horen we ineens links van ons… hé buurtjes, zitten Pieter & Petra er ook. Hoe is het mogelijk want er zitten een paar restaurants in Orlando! We schuiven bij elkaar aan en kletsen wat bij, de Vanille Milkshake was weer heerlijk, zo rond kwart voor zeven rijden we naar MCO Airport parkeren we auto en wachten op Jasper.
Niet veel later knuffelt zijn moeder hem zowat dood, hij heeft een easy vlucht gehad zegt hij..

Bij ‘thuis’ komst claimt hij direct zijn eigen kamer, en wil nog wel even in de hottub bijkletsen..
Ik zet hem aan en onder het genot van een biertje maken we het gezellig in de hottub..
Dan gaat heel langzaam bij hem het licht uit..

We beginnen relaxed aan de dag, omdat Jasper ook naar Orlando komt gaan we pas in de middag, kunnen we nog wat dingen met het doornemen... Jasper werkt nog gewoon, en zal onze tijd 12:00u thuis zijn, dan zullen we even Facetime-bellen.. De ochtend doen we eerst relaxen in de…
Vandaag beginnen we heel relaxed, ik maak de blog van gisteren, de kajak tour was top! Mandy en Jasper rijden ondertussen even naar de Publix voor het middag eten en wat lekkers bij de koffie. In de ochtend komen Pieter & Petra nog even een bakkie doen, Jasper en ik…