2013-05-08T22:11:43+00:00donderdag 19 augustus 2010|

Dag 24 : Islands of Adventure

Vandaag staan we vroeg op, we willen redelijk vroeg in het park zijn..
Niet voor dag en dauw, maar we zitten wel om 9:00 uur in de auto.
Wanneer we bij Universal parkeren, valt de drukte wel mee, en we hebben goede hoop om Harry Potter te kunnen doen. Voor deze dag had ik al  Express passes aangeschaft online. Met deze passen hoef je niet in wachtrijen te staan… behalve bij  de Harry Potter attractie. Er lopen al groepjes mensen het pretpark in, en wij lopen er als lemmings achteraan.

The Adventure begins1
We lopen eerst richting Harry Potter, want als we dit land hebben gedaan, kunnen we alle andere attracties doen… of er nu wel  of geen lange rij staat.
We zijn duidelijk niet de enige… het lijkt wel of iedereen voor deze attractie komt zeg. We staan al in een behoorlijke rij, om alleen al The World of Harry Potter in te komen. Tegen 10:15 zie ik een prachtig foto moment van het kasteel.

Harries kasteel

Het ziet er indrukwekkend uit, het is  weer zo mooi gemaakt, dat ik hier al van kan genieten. Ik weet dan al dat dit in potentie een aardige foto is.
Wanneer we Harry potter land in lopen, sluiten Jasper en ik aan in de wachtrij, voor de hoofd attractie van dit land. Het is nu 10;30 uur, en ik ben benieuwd wanneer we aan de beurt zijn. De wachtrij staat vol met ventilatoren op de zonnige stukken, en je kunt zelfs één keer drinken kopen bij een kraam in de wachtrij.   We hebben geluk, er is een splitsing, als je een rugzak, of iets anders wat niet in je broekzak past moet het in een locker. Wij hebben helemaal niets, Mandy heeft alles in beheer, en als we lief zijn, krijgen we alles weer terug. Wij mogen dus gewoon in een snellere rij, en we zitten eigenlijk binnen een halfuur in het kasteel. Buiten stond toch echt 60 min wachttijd.. De attractie is erg goed, in een karretje vlieg je achter Harry aan, en zitten stukken film en decor door elkaar heen. Een aanrader, behalve als je snel misselijk wordt in simulators .. Tegen 11:20 staan we weer naast Mandy en kan ik foto’s schieten van de voorkant van het kasteel..

Harries kasteel4

Daarna gaan we Butterbeer halen in het dorpje, alle huizen zien er hier waanzinnig mooi uit met sneeuw op de daken. We staan heel even in de rij voor het Butterbeer, en  even later heeft Mandy twee dranken te pakken..

Butterbeer

Het smaakt best lekker….

Butterbeer1Butterbeer2

Dan lopen we naar de kleine achtbaan, daar wil Mandy ook in…
The flight of the Hippogriff is een eenvoudige achtbaan, maar Mandy vind deze al bloedsnel gaan. Jasper en ik zijn blij dat ze niet mee gaat in de Hulk vandaag..

Achtbaan HP

Na deze achtbaan gaan Jasper en ik in de Dragon Challenge, twee achtbanen die tegen elkaar  vechten, en das best knap gedaan. De naam is dan wel veranderd het is allemaal nog hetzelfde..

Dan is het 12:15 uur en hebben Harry’s wereld gedaan, dat hadden we niet verwacht. We lopen naar Poseidon’s Fury…en ook hier zijn we door de Express pas direct aan de beurt. Een prachtig attractie waar je zelfs door ronddraaiend water loopt en droog blijft.. ach het is niet uit te leggen, gewoon doen.

Ook de omgeving is weer geheel in de sfeer van deze attractie, wat kunnen ze dit toch goed. Omdat ik er graag foto’s van maak kijk ik er iets anders naar de Jasper. Maar vanavond vond hij het Kasteel wat ik hierboven geplaatst heb, een hele vette foto.. Een compliment vermoed ik 😉

Poseidons fury1

Wanneer we uit Poseidon komen wordt het tijd om wat te knagen..
We  zoeken een plek waar we ook kunnen zitten, en doen dit in Jurassic Park. Heel langzaam worden we na het eten en drinken weer een beetje mens.
Als we het eten op hebben gaan we in Jurassic Park de attractie River Adventure doen. Je stapt in een boot, en die vaart door delen die je herkend van de film, natuurlijk staat er aan het eind een T-Rex ons op te wachten. Ik stuur de boot er eenvoudig langs, en na een flinke duik naar beneden, laat ik iedereen veilig uitstappen.. 😉

Jurassic Park7
Na deze attractie lopen we naar Toon Lagoon.. hier gaan we nergens in maar dit is alleen al leuk om doorheen te lopen. Hier zie text wolken waar je onder kunt staan en een geinige foto kunt  maken..

Say no more cheese

Cheese hoef ik niet meer tegen Jasper te zeggen schijnbaar.
De entourage van dit land is ook weer erg fraai, zeker als je van Cartoons houd is het helemaal leuk. We vermaken ons hier prima, en kijken bij de water attracties waarbij de vraag is wordt je nat of heeel erg nat..

Water

De meesten komen er echt drijfnat uit, wij hebben  vandaag geen zin om soaked te worden. We lopen door richting Marvel Super Hero Island, en hier willen we in de Hulk en Spiderman… Mandy wil Spiderman niet doen, omdat ze snel last heeft van  motion sickness. Toch weten we haar te overtuigen, hij is echt gruwelijk gaaf hoor!!!. VERKOCHT .. we gaan met zijn drieën wat ik weer heel leuk vindt. Want dan kun je er ook met elkaar over praten, dat er een Spiderman op je karretje springt, en het karretje dan beweegt.

spiderman

Het is best druk in dit gedeelte, en door de snelle passen zijn we weer zo aan de beurt. Het is echt een mega attractie, en ondanks dat Mandy het laatste stukje wanneer je naar beneden stort en wordt opgevangen, met haar ogen dicht zat… had ze de attractie niet willen missen. Ze is het met ons eens, het is een belevenis… Je krijgt water over je heen, er is warmte van de vlammen… ja gaaf.

Als we de attractie uitlopen, komen Spiderman en zijn gang nog tegen, dat had ik zo geregeld..  😉

Hero

En Jasper gaat nog op de foto met een van de Gang- leden..
Daarna moeten we echt afscheid nemen want de hulk wacht, nonchalant zwaait Spiderman ons nog even na..

spiderman2
Doei …

Dan lopen we naar de Hulk, we zijn weer snel aan de beurt. In deze attractie wordt je werkelijk omhoog geschoten, en ga je een paar keer over de kop. Wanneer we hieruit komen lopen we nog door Seuss Landing, ook hier kun je prachtige foto’s maken.. Dan zijn we moe en gaan naar huis.

Als we thuis zijn … trekken we allemaal onze badpakken aan, en gaan heerlijk zwemmen. Het water is heerlijk je koelt alleen niet echt af 😉 We gaan echt niet klagen, en we vermaken ons bij het zwembad, met een boek, en een spelletje.

Tegen 19:30 moeten we toch wat eten, maar echt honger hebben we niet, een Subway broodje stelt Mandy voor… Ja heerlijk roepen wij. Bij Subway bestellen Mandy en ik een 6 inch Black Forrest Ham, en Jasper iets van BMT italian een footlong.

Mandy en ik hebben nog trek in een ijsje, we hadden immers een klein broodje.
Jasper wil niks meer, maar gaat met ons mee, omdat hij domweg bij ons achterin zit. Wanneer Mandy een grote gele M ziet zegt ze … we kunnen ook een Mc FLurry nemen.. . Ik stuur de Mc Drive in en plots roept de passagier vanachter hé dat wil ik ook wel….  ( wisten wij wel  maar dat gaan we hem nooit vertellen )

De keuze is een grote Mc Flurry de extra en de super bla bla ..
Ik vraag door de intercom de kleinste die je hebt.. Blijkt dat ze ook nog een snack size” McFlurry hebben. Nou doe die dan maar met M&M,s erin..

Even later komen de Snack Sizes eraan..en deze zijn zo,n beetje het formaat wat wij kennen. Het ijs is lekker !

We rijden terug naar huis, het was weer een heerlijke dag.
Morgen doen we helemaal niks,  ik weet het zeker .. denk ik…..
In de avond speel nog een partij tafeltennis tegen Jasper, en hij wint met 2-1..
ik ben te moe denk ik 😉

Dan werk ik het blog bij ……… en ga zo naar bed.

Hier het fotoverhaal 24..

Tot morgen.

Geen wekker… en toch staan we vroeg op, we zijn gewoon klaar wakker. We vinden het dan zonde om op bed te blijven liggen.. Om 8:15 uur zitten we onder de Lanai lekker aan de koffie. We lezen beide de reacties op ons blog, erg leuk waarvoor dank.  @ Pieter…
Gisteravond waren we toch wel moe na het shoppen, en na het blog donderen we al snel in slaap. Vandaag worden we tegen 8:00 uur wakker, en  drinken op ons gemak eerst een bak koffie. We lezen de reacties, en proberen een beetje op de hoogte te blijven door het…

14 Comments

 1. Sonja 19 augustus 2010 van 07:52 - Antwoorden

  Wat hebben jullie wederom een geweldige dag gehad. Als ik hier thuis tegen Kenley ga vertellen dat jij Butterbeer hebt gedronken, dan wordt hij vast stikjaloers. Hij wilde dat ook zo graag proberen, maar die wachtrij elke keer, veel te lang.

  Kom maar lekker een dagje bij hoor ! Geniet maar lekker van huis en zwembad.

 2. Pieter en Petra 19 augustus 2010 van 07:55 - Antwoorden

  De foto van het kasteel is inderdaad erg mooi, de kleuren zijn weer prachtig, ik zou er bijna jaloers op gaan worden ;-). Zo te zien zit het hele Harry Potter dorp vol met mooie fotomomenten. Simulators kan ik niet goed tegen, maar het Butterbeer wil ik uiteraard ook gaan proeven :-).

  Verder hebben jullie ook weer een prachtige dag gehad met een lekker ‘ijssie’ toe.

  Groetjes & tot morgen,
  Pieter & Petra “PenPe”

 3. Mariska 19 augustus 2010 van 09:57 - Antwoorden

  Ademloos jullie verslag gelezen, mooie oplossing die express pas voor de rest van het park als je Harry gedaan hebt in de ochtend.
  Veel plezier morgen met de relax dag of misschien toch nog even wat anders????
  gr, Mariska

 4. Jan Judy 19 augustus 2010 van 10:57 - Antwoorden

  Ach ja Harry Potter dat leuke ventje met het ronde brilletje waar zo’n beetje half Nederland er ook 1 van moest hebben;waaronder je vader”Mandy.
  De eerste film zal ik niet snel vergeten,hebben we samen met Jasper in de bios in Sneek bekeken.
  Geweldige foto’s van het kasteel,wat een belevenis zo’n park zeg en dan Mandy in een achtbaan’geloof dat het tijd wordt om terug te keren naar Nederland:anders wil ze straks ook nog in een heli
  Nou lieverds geniet van een heerlijk rustig dagje in en om jullie villa,Felderhof”en ik denk dat de rust Rick goed zal doen al zal hij in zijn hoofd alweer bezig zijn iets spannends te bedenken,onder het motto met Rick verveel je je nooit”een hele fijne dag.
  Knuffels van Mama en Papa

 5. Jackie 19 augustus 2010 van 11:10 - Antwoorden

  Heerlijk , weer een stukje meegereisd met jullie ;))…..
  Vind wel dat je erg veel uitvluchten maakt voor je leeftijd Ricky, 😉 hihih je jeugd is eindelijk voorbij…erken het maar..whoehahahahahah…maar ok tis een pijnlijk proces….hahahahaha.
  Jongens , wat hebben jullie een zalige vakantie daar in sunshine state, das echt genieten pur sang…
  Heb een heerlijke relaxdag morgen/vandaag…

  P.S.
  Denk dat ik toch maar vliegtegenzin en oortjes ga overwinnen, het lonkt/kriebelt ontzettend hier…..om ook eens zo een tripje te maken, en natuurlijk kan ik jullie de schuld geven van deze wens ..das wel zo gemakkelijk voor mij 😉

  dikke knufff voor jullie
  Jacky

 6. marisa 19 augustus 2010 van 11:23 - Antwoorden

  Weer genoten van jullie verslag. Mooie foto’s!!!! Zoveel dingen zijn zo herkenbaar…
  Ik vind het elke keer weer jammer als het verslag uit is..

  Geniet nog lekker door!!

  Marisa

 7. famscheepensgoesorlando 19 augustus 2010 van 12:05 - Antwoorden

  heey rick
  weer een leuke dag lees ik wel…
  en die passen zijn hun geld dubbel en dik waard vooral in die hitte..
  have fun
  groetjes marij

 8. LeroyenElisa 19 augustus 2010 van 12:13 - Antwoorden

  We hebben even heel wat bij moeten lezen (zijn ook nog lekker even weggeweest)maar het ziet eruit alsof jullie het prima naar jullie zin hebben! geniet er maar lekker van!

  groetjes Leroy en Elisa

 9. Anita 19 augustus 2010 van 14:57 - Antwoorden

  Schitterende foto van het kasteel met die mooie blauwe lucht op de achtergrond. Volgende week staat dit park bij ons op de planning. Ik moest zo lachen toen je schreef dat Jasper wel mee moest omdat hij achterin zat. Een broodje van Subway hebben we nog niet gehad deze vakantie, staat ook nog op het to do lijstje. Heel veel plezier weer
  groetjes Anita

 10. Linny 19 augustus 2010 van 15:49 - Antwoorden

  Heel fijn verslag weer, ik lees ze iedere dag met veel plezier! Wij gaan over een kleine 3 weekjes voor de 1e keer naar Florida, dus dan mogen we het zelf gaan meemaken!

 11. Barkies 19 augustus 2010 van 20:26 - Antwoorden

  Inderdaad mooie foto’s van Zweinstein. Als ik naar boven fotografeer worden de foto’s altijd een beetje donker. De laatste tijd zijn jullie wel aan het pretparken dus een dagje rust komt goed uit. Geniet er nog van.

 12. Twinmom1995 19 augustus 2010 van 22:17 - Antwoorden

  Ik kan het nu wel toegeven, ik vond zelfs the flight of the hippogriff erg eng…
  The forbidden journey en spider nman heb ik ook gedaan maar de helft met mijn ogen dicht. Van wat ik gezien heb vond ik het wel erg gaaf dat spiderman op je auto springt.
  Ben benieuwd wat jullie morgen gaan doen, ik geloof nooit dat het niks is.

 13. Andre-Daphne 19 augustus 2010 van 23:14 - Antwoorden

  wat een schitterende foto’s weer zeg, vooral die van het kasteel met op de achtergrond een geweldige mooie blauwe lucht. vandaag een nieuwe camera gekocht, hoop dat die net zulke mooie foto’s maakt als die van jullie. nou geniet morgen van een rustig dagje. tot het volgende verslag.

 14. Alex 20 augustus 2010 van 05:21 - Antwoorden

  wat lees ik nu: ” na terugkomst in de villa trekken we alle 3 snel onze badpakken aan ”
  Daar had ik wel eens een foto van willen zien. 2 mannen in een mooi badpak 😉

  De vooruitzichten voor morgen zijn goed, relax !! Wij willen morgenvroeg Universal gaan doen.

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com