We zijn net als altijd redelijk vroeg wakker, 07;00u korte broek aan en naar buiten onder de luifel. Het is 23 graden heerlijk zo wakker worden elke dag, we zien dan de bootjes voorbij varen. Vandaag gaan we naar Sibenik, deze stad is 50km verderop, dus na het douchen en licht ontbijt rijden we op ons gemak rond kwart over negen van de camping.

DSC 6992d We parkeren de wagen in de overdekte garage direct in het centrum, dan lopen we meteen onder de ” kinder stadspoort ” door.

DSC 6993d Deze week is nog het 63ste International Children’s Festival, deze is van 24 juni – 8 juli.

DSC 7007d Overal in de steegjes zien we kinderen centraal staan, dit jaar voor de 63e keer, sinds 1958 wordt dit gehouden.

DSC 7005d Dit is een jaarlijks terugkerend evenement dat creativiteit voor kinderen en de creativiteit van kinderen moet laten zien.
Ondersteund door een festival, met artiesten, podia, kortom heel mooi.

DSC 7037d De Cathedral of St James in Šibenik staat ook in het middelpunt van de belangstelling. De kathedraal is van zandsteen, afkomstig van het Kroatische eiland Brač, alle onderdelen van de kathedraal van Sint Jacobus werden door steenhouwers op Brač pasklaar gemaakt en in Šibenik ter plaatse in elkaar gezet, een vroege vorm van prefab. De kathedraal van Sint Jacobus in Šibenik werd gebouwd zonder metselspecie alle zandstenen onderdelen zitten vast met de zogenaamde messing-en-groefverbinding.

DSC 7017d Ook de ornamenten zijn prachtig, deze lopen rondom.

DSC 7039d We besluiten om de Cathedral van boven te bekijken, we lopen door de fraaie steegjes naar de Burcht van St Michaels.

DSC 7068d Eenmaal in de burcht ( 10€ per persoon ) heb je een prachtig uitzicht rondom Sibenik..

DSC 7091d Ook hier staat een enorm podium en muziek centraal…

DSC 7067d Van boven hebben we een mooi uitzicht op de stad en de Cathedral of St James. Deze is helaas in de oorlog van 1991 zwaar getroffen, experts van binnen en buitenland hebben er daarna jaren over gedaan om deze origineel te herstellen, dus zonder specie of spijkers etc. Door deze unieke bouwconstructie werd de kathedraal van Sint Jacobus in Šibenik een Werelderfgoed, ze werd in 2000 ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als: Cathedral of St. James in Šibenik.

DSC 7105d Het wemelt hier trouwens van de klimmende trompetbloemen, prachtig zijn ze.

DSC 7154d Terwijl we weer het oude stadscentrum in wandelen bekijken we de mooie geveltjes.

DSC 7110d De leuke gekleurde raamluiken, de mooie gevelstenen, Sibenik heeft weer wat anders, Het zijn in de 10de eeuw de Kroaten die Šibenik stichten, maar het zijn met name de Venetianen, die tussen 1412 en 1797 heersen over de stad, die prachtige gebouwen achterlaten.

DSC 7133d Dan lopen we de trap af naar de boulevard.

DSC 7144d We wandelen langs het water en rechts van ons zien we muren van het Prinselijk paleis.

DSC 7119d Mandy en ik zien de kanonnen nabij Prinselijk paleis, de mooie groene raamluiken maken het af.

DSC 7145d Tegen 13:00 gaan we naar een van de lekkere restaurants aan de boulevard, ik neem Mossel ala Buzara in rode saus, Mandy verse Zalm met Blitva ( groenten en aardappel ). Het eten was super goed, en zeer betaalbaar 2 personen voor 35 euro inclusief drinken.

DSC 7139d Dan nog een laatste leuke gevelfoto, ze zijn hier zo leuk gekleurd, dan lopen we weer naar de parkeergarage, 5 euro verder rijden we naar “huis” Op de camping doen we even niets meer, maar tegen half vijf duiken we in het zwembad.. In de avond hebben licht gegeten na de middag.

DSC 7155d In de avond komt de maan mooi over het water… toch nog even een mooi moment aan de waterkant met z’n tweeën.
Weer een mooie dag voorbij.

Omdat het in de middag al echt warm is, besluiten Mandy en ik KRKA National Park in de ochtend te doen. Dit Nationale Park hebben we al eens bezocht, toen via ingang Lozovac met de bus. Via ingang Skradin ga je met de boot maar moet je een tijdslot boeken.…
Vandaag hebben we niet heel veel zin om wat te doen, starten langzaam op... nemen een Griekse yoghurt als ontbijt. We zitten direct met korte broek aan buiten, daar kan je aan wennen zo onder de luifel. We genieten van ons uitzicht, af en toe een bootje, jetski.... we staan…