We hebben heerlijk geslapen op Camping Bled, het is er stil in de nacht. Als we wakker zijn en een beetje de plooien glad gestreken loop ik naar het bakkertje wat over de camping rijdt. Hoe luxe is dat dan.

IMG 3334b Ik kies twee bolletjes en twee croissantjes, en loop terug naar de caravan.

IMG 3336b We zetten de stoelen even in de schaduw en genieten van de ochtend met vers ontbijt. Daarna pakken we de rugzak, nemen water mee. Wandelschoenen aan en op pad.

DSC 2939b De eerste stop is Lake Jasna, de navigatie brengt ons feilloos op deze prachtige plek. Het is betaald parkeren, en dat snappen we helemaal.

DSC 2951b We lopen een rondje en genieten van de de omringende bergen.

DSC 2960b Met zicht op het Triglav gebergte is Lake Jasna echt een aanrader, en het is er rustig. Daarna lopen we weer op ons gemak naar de auto genietend van de start van de dag.

DSC 2981b De volgende stop is het Zelenci Natural Reserve, een klein reserve met superhelder water waar je de forellen ziet zwemmen. De wandeling naar het water is een minuut of 10 vanaf de parkeerplaats.

DSC 2989b Nu stellen we de navi in op Laghi di Fusine, de twee Fusine Lakes zijn het doel, deze liggen in Italië, dat klinkt ver maar we zijn er al na 35 min rijden. Je rijdt bij de grensovergang van Slovenië naar Italië langs douanehuisjes maar deze zijn dicht en de slagbomen staan omhoog, aan de stof te zien op de ramen is er al heel lang niemand meer geweest. We parkeren bij het restaurant Albergo Edelweiss langs de weg.

DSC 2993b Het meer naast de Edelweiss heet Lago di Fusine inferiore, er zijn twee restaurantjes aan dit meer.

DSC 2997b De dinsdag is het er stil, er wordt wel gewerkt aan de weg ernaar toe, maar de meertjes zijn prima te bereiken. Je kan ze al wandelend beide bezoeken.

DSC 3005b Dan wandelen we naar Lago di Fusine superiore, what’s in a name… maar deze is mooi mooi. Je komt vanuit een bos en ineens is dit je uitzicht… we zien twee mensen genieten bij het meer.

DSC 3019b Mandy en ik lopen ook naar het water en kijken naar de prachtige setting met de bergen op de achtergrond. Ja de naam klopt wel.

DSC 3024b Dus gaan we rustig zitten en kijken naar dit prachtige meer met de fraaie naam Lago di Fusine superiore.

IMG 3351b Een foto van ons samen in deze fraaie setting… Dan krijgen we een beetje trek van het wandelen en lopen naar de Edelweiss om wat te eten.

DSC 3048b Als we er aankomen is er nog plek op het terras met uitzicht op het meer, we bestellen een soort kaas/vlees plankje en wat drinken. Heerlijk.. Na het eten besluiten we de Vintgar kloof nog te bezoeken, online zie ik dat we er 14:30 in kunnen, koop met de mobiel twee tickets van 10,- PP en rijden er naar toe. Gaan we weer de grens over van Italië naar Slovenië.

DSC 3073b De parkeerplaats P1 is niet druk, en met de barcode op de iPhone gaan de poortjes voor ons open. De Vintgar kloof is best lang en super mooi.

DSC 3083b Zo heb heb je 1.6 kilometer aan wandeling in de Vintgar kloof met mooie stroomversnellingen.

DSC 3097b Het water in de kloof is ook weer absurd helder, we zien weer vele forellen vanaf boardwalks.

DSC 3115b Het was niet druk vandaag ik denk dat we een man of 10 zijn tegen gekomen.

DSC 3123b De boardwalks lopen speels door de kloof, zo hebben je vaak prachtig diep zicht in de kloof.

DSC 3146b Zo genieten we lekker op ons gemak al wandelend door de kloof, je kan door de 1600 meter heenrazen maar neem hier de tijd!

DSC 3160b Bij elke fraaie bocht wordt je een beetje geprikkeld over je volgende uitzicht.

DSC 3167b En zo nu en dan steek je weer over..

DSC 3181b Soms achterom kijken loont ook 🙂

DSC 3208b Het laatste gedeelte kun je bij het water komen, dat doen we dus ook.

DSC 3216b Even voelen of het water koud is…. Ja het is echt heel koud. Aan het einde wandelen we buiten de kloof, de 2.2km weer naar de parkeerplaats P1. Dit staat goed aangegeven, wanneer we onderweg naar een restaurant rijden komt de regen eerst met spetters maar dan ineens met bakken uit lucht. `Na het eten rijden we weer naar de camping, we zitten tot een uur of 21:00u buiten en trekken dan in de caravan. Weer een mooie vakantie dag zeg…

Mandy en ik hebben de wekker gezet op 07:00u maar dat was nergens voor nodig.. We zijn net voor die tijd wakker, frissen ons op halen broodjes. Eten deze nog heerlijk op met het uitzicht op zee. Daarna maken we de caravan klaar om aan de auto te hangen. We…
We staan niet heel vroeg op, zijn rond 08:00u wakker, eerst lekker ontbijten. Tegen 10:00u rijden vanaf de camping naar de Vogel Kabelbaan, we halen die van 11:00u. De kabelbaan zit best vol en gaat redelijk steil omhoog. Eenmaal boven zetten we Komoot aan om een stukje Triglav Nationale Park…