Gisteravond waren we toch wel moe na het shoppen, en na het blog donderen we al snel in slaap. Vandaag worden we tegen 8:00 uur wakker, en  drinken op ons gemak eerst een bak koffie. We lezen de reacties, en proberen een beetje op de hoogte te blijven door het lezen van de telegraaf site. Toch loopt alles een beetje langs ons heen wat er in Nederland gebeurd.

We eten een broodje en na het douchen gaan we op weg naar de Universal Studios.

Welcome

We komen rond 11:00 uur in het park aan, het is al echt warm..
Jasper en ik gaan als eerste in de Rip Ride Rockit , dit is toch een hele gave achtbaan. Ik dacht dat het stijle stuk omhoog de achtbaan de glans zou geven, maar de hele ride is erg goed.

Jasper en Rick

We hadden deze achtbaan nog niet gedaan. De soft opening was afgelopen jaar net, toen wij al thuis waren.

Overigens was er maar een wachtrij van 15 Minuten. We hadden het idee dat we heel snel aan de beurt waren. Als muziek had ik ZZ top gekozen.. ( je kan muziek kiezen tijdens deze rit)

We kijken wat rond in het eerste gedeelte, en daarna gaan we met z’n drieën  naar Twister, Mandy gaat hier ook in.., ook hier een kleine wachttijd van 15 minuten. Dit valt ons erg mee gezien de drukte..
We staan voor het eerst helemaal vooraan, en we hadden minder last van een natte nek, en het blijft een leuke attractie.

Twister

Na de Twister gaan Jasper en ik in de Mummy, een achtbaan die indoor is. Mooi gemaakt met een verrassend element dat je ineens achteruit gaat,  het kan ook erg heet worden door vlammen e.d.  Het thema is uiteraard gebaseerd op de film de Mummy. In de wandel rij naar de attractie waan je je in een piramide of zoiets.

mummy

mummy1

 

Voor de ingang staan prachtige creaties de mensen te vermaken. Vaak kun je met ze op de foto..

Het is erg leuk om te zien hoe ze de tijd nemen voor elke foto. Deze gast op de foto kan echt heeeel gemeen en spooky kijken, geheel in stijl met de attractie.

 

 

Patato en Unionweb

Wanneer we de Mummy gedaan hebben gaan we wat eten bij Finnegans Bar. Hier nemen we heerlijk de  Patato en Unionweb als voorgerechtje we delen er één voor  ons drieën. Meer als genoeg.

We eten heerlijk bij Finnegans, dit heeft de sfeer van een oude Ierse pub.

Eten bij Finnegans

Wanneer we het eten op hebben, gaan we in het Grave Yard Revue, een muziekstuk met Frankenstein en Dracula met friends… erg knap wat die gasten kunnen met deze warmte hoor. Ze dansen en zingen dit is erg vermakelijk maar is geen must see..

Daarna lopen we richting Jaws, hier kun je echt heel mooi foto’s maken. Dit deel vanaf de Mummy tot en met Amity, is zo mooi in detail gemaakt. Ik schiet hier graag leuke plaatjes..
Universalstraat1
De straten zijn heel mooi gemaakt, het zouden zo echte straten kunnen zijn geweest. Ik kan hier nooit zo voorbij lopen, en ik zie altijd weer wat anders.

UniversalstraatMelldrivein

Wanneer we bij Jaws aankomen is dit veranderd, geen wachtrijen meer, maar je krijgt nu kaarten voor een  boot tour..

boot tour

Op de kaartjes staat boot tour 10, op bord staat boot tour 6..  dat betekend over een uur terug komen.. Dat is nieuw voor ons.

We maken foto’s waar iedereen dat doet… JA wij dus ook..
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daarna lopen we naar ET, ook bij deze attractie hebben we geluk, een wachttijd van 25 minuten.  In deze attractie geef je je eigen naam op  en op het einde van de rit roepen ze dan je naam. Best geinig.
ET2

Wij gebruiken de namen Kwik, Kwek en Kwak maar als we aan het einde van ET zijn, horen we alleen kwek en kwak … ach als we maar lol hebben.

Daarna komen we Curious George tegen, en we mogen met hem op de foto..
Curious George1

Wij helemaal blij natuurlijk.
Na de meeting gaan we terug naar Jaws en boot tour 10 is net begonnen met boarden. Wij kunnen dus mee in de rij.. nou rij dit is echt een paar minuten.
Jaws is voor  Mandy en mij natuurlijk heel anders als voor Jasper, die niks heeft met die oude films. De attractie vind hij wel erg leuk, zeker omdat het er ook erg mooi uitziet . Alsof je werkelijk in zo’n dorpje aankomt.

Jaws

We hebben Jaws overleefd, en we zijn droog gebleven. De mensen twee plaatsen voor ons niet, die waren tot op het draad toe nat. Na Jaws lopen we richting de Terminator, ook wij hebben meer met deze films dan Jasper.

De eerst volgende film voorstelling begint over 15 minuten.. we sluiten aan in de rij en zitten eigenlijk vrij snel in de stoelen.. Deze film met de 3D bril op is toch erg goed. Je ruikt kruitdampen, je voelt ijskouden water druppels over je heen, je stoel zakt plots… Best wel een gave film met alles eromheen.

Terminator1

Tegen 6 uur rijden we terug naar Tuscan hills, en rond 6:45 uur liggen we alledrie in het zwembad. We zijn best wel moe, het was een hele warme dag..
Klagen doen we niet, want het was goed te doen.
De avond doen we niet veel meer dan wat relaxen en een yahtzee spelletje.
We eten wat we nog in de koelkast bij elkaar vegen..

Langzaam gaat hier het licht uit.

Voor de liefhebber het fotoverhaal 23 alweer

Tot morgen!!
Bedankt voor altijd maar weer de reacties!!

Vandaag worden we weer rond acht uur wakker, aan de ene kant zou ik wel willen uitslapen.. Aan de andere kant ben ik wakker en lonkt de dag.. Ik geeft toe aan het laatste, Mandy volgt niet veel later. Samen drinken we koffie onder de lanai, en lezen de reacties…
Vandaag staan we vroeg op, we willen redelijk vroeg in het park zijn.. Niet voor dag en dauw, maar we zitten wel om 9:00 uur in de auto. Wanneer we bij Universal parkeren, valt de drukte wel mee, en we hebben goede hoop om Harry Potter te kunnen doen. Voor…