2013-05-08T22:11:19+00:00woensdag 18 augustus 2010|

Dag 23 : Universal Studio’s

Gisteravond waren we toch wel moe na het shoppen, en na het blog donderen we al snel in slaap. Vandaag worden we tegen 8:00 uur wakker, en  drinken op ons gemak eerst een bak koffie. We lezen de reacties, en proberen een beetje op de hoogte te blijven door het lezen van de telegraaf site. Toch loopt alles een beetje langs ons heen wat er in Nederland gebeurd.

We eten een broodje en na het douchen gaan we op weg naar de Universal Studios.

Welcome

We komen rond 11:00 uur in het park aan, het is al echt warm..
Jasper en ik gaan als eerste in de Rip Ride Rockit , dit is toch een hele gave achtbaan. Ik dacht dat het stijle stuk omhoog de achtbaan de glans zou geven, maar de hele ride is erg goed.

Jasper en Rick

We hadden deze achtbaan nog niet gedaan. De soft opening was afgelopen jaar net, toen wij al thuis waren.

Overigens was er maar een wachtrij van 15 Minuten. We hadden het idee dat we heel snel aan de beurt waren. Als muziek had ik ZZ top gekozen.. ( je kan muziek kiezen tijdens deze rit)

We kijken wat rond in het eerste gedeelte, en daarna gaan we met z’n drieën  naar Twister, Mandy gaat hier ook in.., ook hier een kleine wachttijd van 15 minuten. Dit valt ons erg mee gezien de drukte..
We staan voor het eerst helemaal vooraan, en we hadden minder last van een natte nek, en het blijft een leuke attractie.

Twister

Na de Twister gaan Jasper en ik in de Mummy, een achtbaan die indoor is. Mooi gemaakt met een verrassend element dat je ineens achteruit gaat,  het kan ook erg heet worden door vlammen e.d.  Het thema is uiteraard gebaseerd op de film de Mummy. In de wandel rij naar de attractie waan je je in een piramide of zoiets.

mummy

mummy1

 

Voor de ingang staan prachtige creaties de mensen te vermaken. Vaak kun je met ze op de foto..

Het is erg leuk om te zien hoe ze de tijd nemen voor elke foto. Deze gast op de foto kan echt heeeel gemeen en spooky kijken, geheel in stijl met de attractie.

 

 

Patato en Unionweb

Wanneer we de Mummy gedaan hebben gaan we wat eten bij Finnegans Bar. Hier nemen we heerlijk de  Patato en Unionweb als voorgerechtje we delen er één voor  ons drieën. Meer als genoeg.

We eten heerlijk bij Finnegans, dit heeft de sfeer van een oude Ierse pub.

Eten bij Finnegans

Wanneer we het eten op hebben, gaan we in het Grave Yard Revue, een muziekstuk met Frankenstein en Dracula met friends… erg knap wat die gasten kunnen met deze warmte hoor. Ze dansen en zingen dit is erg vermakelijk maar is geen must see..

Daarna lopen we richting Jaws, hier kun je echt heel mooi foto’s maken. Dit deel vanaf de Mummy tot en met Amity, is zo mooi in detail gemaakt. Ik schiet hier graag leuke plaatjes..
Universalstraat1
De straten zijn heel mooi gemaakt, het zouden zo echte straten kunnen zijn geweest. Ik kan hier nooit zo voorbij lopen, en ik zie altijd weer wat anders.

UniversalstraatMelldrivein

Wanneer we bij Jaws aankomen is dit veranderd, geen wachtrijen meer, maar je krijgt nu kaarten voor een  boot tour..

boot tour

Op de kaartjes staat boot tour 10, op bord staat boot tour 6..  dat betekend over een uur terug komen.. Dat is nieuw voor ons.

We maken foto’s waar iedereen dat doet… JA wij dus ook..
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daarna lopen we naar ET, ook bij deze attractie hebben we geluk, een wachttijd van 25 minuten.  In deze attractie geef je je eigen naam op  en op het einde van de rit roepen ze dan je naam. Best geinig.
ET2

Wij gebruiken de namen Kwik, Kwek en Kwak maar als we aan het einde van ET zijn, horen we alleen kwek en kwak … ach als we maar lol hebben.

Daarna komen we Curious George tegen, en we mogen met hem op de foto..
Curious George1

Wij helemaal blij natuurlijk.
Na de meeting gaan we terug naar Jaws en boot tour 10 is net begonnen met boarden. Wij kunnen dus mee in de rij.. nou rij dit is echt een paar minuten.
Jaws is voor  Mandy en mij natuurlijk heel anders als voor Jasper, die niks heeft met die oude films. De attractie vind hij wel erg leuk, zeker omdat het er ook erg mooi uitziet . Alsof je werkelijk in zo’n dorpje aankomt.

Jaws

We hebben Jaws overleefd, en we zijn droog gebleven. De mensen twee plaatsen voor ons niet, die waren tot op het draad toe nat. Na Jaws lopen we richting de Terminator, ook wij hebben meer met deze films dan Jasper.

De eerst volgende film voorstelling begint over 15 minuten.. we sluiten aan in de rij en zitten eigenlijk vrij snel in de stoelen.. Deze film met de 3D bril op is toch erg goed. Je ruikt kruitdampen, je voelt ijskouden water druppels over je heen, je stoel zakt plots… Best wel een gave film met alles eromheen.

Terminator1

Tegen 6 uur rijden we terug naar Tuscan hills, en rond 6:45 uur liggen we alledrie in het zwembad. We zijn best wel moe, het was een hele warme dag..
Klagen doen we niet, want het was goed te doen.
De avond doen we niet veel meer dan wat relaxen en een yahtzee spelletje.
We eten wat we nog in de koelkast bij elkaar vegen..

Langzaam gaat hier het licht uit.

Voor de liefhebber het fotoverhaal 23 alweer

Tot morgen!!
Bedankt voor altijd maar weer de reacties!!

Vandaag staan we vroeg op, we willen redelijk vroeg in het park zijn.. Niet voor dag en dauw, maar we zitten wel om 9:00 uur in de auto. Wanneer we bij Universal parkeren, valt de drukte wel mee, en we hebben goede hoop om Harry Potter te kunnen doen. Voor…
Vandaag worden we weer rond acht uur wakker, aan de ene kant zou ik wel willen uitslapen.. Aan de andere kant ben ik wakker en lonkt de dag.. Ik geeft toe aan het laatste, Mandy volgt niet veel later. Samen drinken we koffie onder de lanai, en lezen de reacties…

16 Comments

 1. marilingoesusa 18 augustus 2010 van 07:11 - Antwoorden

  Hallo mensen,

  wat een heerlijke dag weer. Op de foto’s is duidelijk te zien dat het heerlijk weer is met die mooie blauwe lucht met wat wolkjes. De foto’s komen mooi tot z’n recht met jullie blog-achtergrond ;-))
  We zijn ook erg benieuwd naar Harry Potter maar die hebben jullie nog in het vooruitzicht toch? Fijne dag nog en geniet samen nog lekker.

  Groet Marilin

 2. Mariska 18 augustus 2010 van 07:34 - Antwoorden

  Lekker zo’n dag in Universal, mooi weer, (dat is hier wel anders) en veel gedaan, mijn dag hier op kantoor begint nu toch stukken beter naar zo’n vitamine Florida verhaal :),
  gr, Mariska

 3. Fam Verkoelen-Roeland 18 augustus 2010 van 07:39 - Antwoorden

  Net of we alles herbeleven… welk fototoestel gebruiken jullie eigenlijk ? 🙂
  Groetjes,

  Hilde

 4. Sunshineman 18 augustus 2010 van 07:50 - Antwoorden

  Misschien hadden ze Kwik opgevat als quick (snel), en niet als naam 😉
  Geniet nog lekker. Hier in NL is alles op dit moment grijs en guur!

 5. Pieter en Petra 18 augustus 2010 van 07:54 - Antwoorden

  Ik ben gisterenm al 2x doornat geregend, dus jullie boffen maar daar in The Sunshine State 😉

  Zo te zien was het heerlijk rustig in Universal en wat hebben de foto’s een prachtige kleuren, echt een feest om naar te kijken.

  Enne… nog bedankt voor je pb’tje 😉

  Groetjes en tot morgen,
  Pieter & Petra

 6. dianne en vincent 18 augustus 2010 van 10:02 - Antwoorden

  Hoi daar in Orlando,

  Bij het lezen van jullie verhalen en zien van de foto’s krijg ik al helemaal zin in november !! Dan zijn wij eindelijk aan de beurt. Hoe maak je trouwens zo’n fotoverhaal ?? Vindt dit wel heel erg gaaf om later ook op mijn blog te maken.

  Groetjes,
  Dianne

 7. Sonja 18 augustus 2010 van 10:12 - Antwoorden

  Weer een heerlijke dag in Universal. Jullie hebben ook geboft met de wachtrijen hoor. Ik zie mezelf daar nog zo lopen twee weken geleden, dus ik vind het extra leuk om de foto’s te zien.
  En wat een weertje weer. Ik verlang daar zo naar terug, jullie willen niet weten hoe het hier is.
  Waardeloos ! Dus pik elke zonnestraal nog mee die je mee kunt pikken en geniet! geniet! geniet!

 8. Jan Judy 18 augustus 2010 van 11:45 - Antwoorden

  Goede morgen lieverds,het weer ziet er vandaag stukken beter uit dan gister’met een zwak zonnetje lijkt het toch wat vrolijker en hebben de mensen ook weer een beetje zin om hun huisjes wat op te pimpen;dus hoop ik dat ik het druk krijg in de winkel.
  Toen ik gisteravond bezig was met mijn reactie op jullie blog begaf de computer het dus ben ik blij dat ik jullie toch kan volgen in de winkel.
  Wat hebben jullie weer een prachtige dag achter de rug en wat is alles toch groots opgezet de jongens en ik kijken ons ogen uit ons hoofd,en wat zien jullie er stralend uit zeg het is voor ons echt genieten om te zien hoe fijn jullie het hebben.
  Wat staat dat blauwe blousje je mooi Mandy,echt jou kleurtje.
  Ik hoop dat de mannen vrijdag ook slagen voor de schoenen,is daar veel goedkoper dan hier.
  Nou lieverds geniet van elk moment van deze vakantie,want voor dat je het weet zit je weer in Nederland met een dikke trui aan.
  Liefs van Joeri Sven Mama en Papa

 9. Linda 18 augustus 2010 van 14:06 - Antwoorden

  Hoi Rick en Mandy,

  Wat handig met die kaarten voor Jaws. Toen wij er waren (een paar dagen geleden) hadden ze dat nog niet. Dat wachten was waardeloos, veel te warm, want je stond gedeeltelijk in de zon. Mooi verhaal weer! Geniet er nog even van. Onze laatste dag is helaas alweer aangebroken.
  Groetjes,
  Linda

 10. Anita 18 augustus 2010 van 14:20 - Antwoorden

  Leuk om alvast jullie verslag van Universal te lezen. Wij willen daar volgende week naar toe, nu weet ik welke attracties ik wel of niet moet doen, want Mandy houdt ook niet zo van achtbanen volgens mij. Waar zaten jullie in het bootje bij Jaws, ik wil ook droog blijven, haha.
  Veel plezier weer en groetjes
  Anita

 11. derrobbie 18 augustus 2010 van 15:10 - Antwoorden

  Ahhhh, wat blijft het toch heerlijk om jullie verslag te lezen.
  Met lekkere humor geschreven en prachtige belevenissen.
  We zijn met het hoofd al weer dagen terug in Florida. Het blijft een apart virus, dat Florida-virus.
  Geniet er nog maar even van en wij blijven jullie op de voet volgen.

 12. Saskia 18 augustus 2010 van 15:41 - Antwoorden

  Prachtige foto’s weer en inderdaad een mooie warme dag, we boffen maar.

  Geniet er lekker van wij volgen het goede voorbeeld.

  Gr. Saskia

 13. Marja 18 augustus 2010 van 18:30 - Antwoorden

  Wat grappig om te lezen dat jullie de Grave yard niks vonden, wij vonden dit dus echt een super goed opgevoerd toneel stuk met zang, dans en grappen, en zouden het juist wel aanraden op te bekijken!, In tegenstelling tot de Blues Brothers waarbij het wel leek alsof ze aan het playbacken waren en er lang niet zo’n show van maakte!

  Ook de Rip Ride vond ik niet echt geweldig, het was leuk om loodrecht omhoog te gaan, maar daarna vond ik er zelf niet veel aan.

  Maar goed, dit was jullie moment, en ik blijf het toch een erg leuk park vinden samen met IOA, Hebben jullie de Rocky Horror show nog gezien??, dat is echt een aanrader!

 14. NicoleHappy 18 augustus 2010 van 19:48 - Antwoorden

  Hoi Rick & Mandy,

  Wat zijn we jaloerssssss 😉 ! Ik moet nog alle dagen terug lezen en ga er zo eens op mijn gemakkie voor zitten! Wat een mooie foto’s, het kijkt zo heerlijk vrolijk en als we hier naar buiten kijken is het nat grijs en grauw…ENJOY!

  Groetjes

 15. Patrick Lemmens 18 augustus 2010 van 22:48 - Antwoorden

  Hoi Rick, had die wachtrij bij Jaws wat te maken met Halloween misschien?

  Veel plezier straks bij IOA!!! (mijn favoriete park)

 16. Oma 19 augustus 2010 van 00:15 - Antwoorden

  Nog veel plezier,ook van pa>

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com