Omdat het in de middag al echt warm is, besluiten Mandy en ik KRKA National Park in de ochtend te doen. Dit Nationale Park hebben we al eens bezocht, toen via ingang Lozovac met de bus. Via ingang Skradin ga je met de boot maar moet je een tijdslot boeken. Dus boekten we de boot van 09:00u heen en terug de boot van 13:00u gisteravond al, de tickets krijg je digitaal. Om kwart over 7 zijn we klaar voor vertrek.Mandy haalt nog even een croissant voor ons in de supermarkt op de camping , dan rijden we weg bij de camping. Rond 08;15u parkeren we op de parkeerplaats bij Skradin, dit kost €4 voor de dag. Wanneer we bij de boot aankomen hebben ze een zomer-rooster, de bootjes gaan nu ook op de halve uren. We mogen direct met die van half negen mee.

DSC 6778d Zo varen we precies half negen de haven van Skradin uit…

DSC 6781d We zien prachtige scheepjes, ze hoeven alleen nog maar onder brug door en naar zee.

DSC 6803d Onze boot vaart naar de ingang van het Nationale park, de boottocht zit bij de prijs in.

DSC 6811d Wanneer je met de boot op KRKA National Park aankomt begin je eigenlijk direct bij de Skradinski buk waterfall, en die is mooooi.

DSC 6829d Je kan deze recht van voren zien, of vanaf de loopbrug..

DSC 6837d Vanaf de loopbrug maakt Mandy een foto, dan sta ik er ook weer eens op… wel in mijn element, want de natuur is hier prachtig.

DSC 6844d We wandelen over de aangelegde vlonderpaden, genietend van het water… We zien beduidend meer water dan onze vorige keer.

DSC 6854d Het is een soort klein Plitvice Meren, ook hier zien we weer van die waterterrassen, zo helder ook.

DSC 6860d We klimmen een aantal trappen omhoog, van boven is het uitzicht wijds.

DSC 6881d Soms kun je van de vlonderpaden af, dan zijn er paden van zand, die leiden ons naar mooie uitzichtpunten.

DSC 6873d Deze paden brengen ons naar mooie watervallen, wellicht hebben we er vorige keer een paar gemist.

DSC 6899d Er zijn ook gebouwen waar een klein museum is met uitleg over het park… wij kijken daar ook op ons gemak.

DSC 6907d Het is nog vroeg dus niet veel mensen in het park…

DSC 6915d Soms lopen we over een vlonderpad over het water, de vissen gebruiken de schaduw hiervan, … slim!

DSC 6924dd We zijn weer over een zandpad gelopen, de brengt ons weer bij mooie watervallen.

DSC 6951d Het water baant zich een weg door het fraaie landschap.

DSC 6937d Even verderop hebben we een mooie overlook waar de waterterrassen heel mooi zichtbaar zijn, wat een kleuren ook. Wat een prachtige ochtend, daarna eten we de meegenomen croissant. We wandelen naar de boot terug, die vrij vlot daarna vertrekt.

DSC 6957d We zijn met 20 minuten terug in Skradin, pakken de auto en rijden naar de camping. Daar doen we relaxed beetje in de schaduw onder de luifel, het is tegen de 30 graden. Dus rustig aan is goed genoeg.

IMG 8526d Tegen 15:00u gaan we naar het restaurant op de camping en nemen beiden een lekker stuk zalm, die was meer dan top.

P7030020d Tegen 17;00u gaan we met het paddle board het water op, zwemmen af en toe, Suppen wat.. dat houden we anderhalf uur vol. Het was weer een hele fijne dag, het weer werkt ook wel mee.

We zijn lekker vroeg wakker, ontbijt bestaat uit een Griekse yoghurt, daarna gaan we douchen en redelijk vroeg rijden. De rit naar Zadar is ongeveer 1u30 min, we gaan over de tolweg, anders langs de kustweg is het 2uur. Eenmaal in Zadar staan we direct bij een ingangspoort van de…
We zijn net als altijd redelijk vroeg wakker, 07;00u korte broek aan en naar buiten onder de luifel. Het is 23 graden heerlijk zo wakker worden elke dag, we zien dan de bootjes voorbij varen. Vandaag gaan we naar Sibenik, deze stad is 50km verderop, dus na het douchen en…