Deze dag staat in het teken van zwemmen, relaxen, totale ontspanning dus..
Dat kan bij Discovery Cove, alles zit erbij eten, drinken prachtige snorkel plekken, en veel meer.
Wij hebben de Dolphin Swim al eens gedaan compleet met foto en videopakket.  Discovery Cove stond even niet op de lijst. Totdat ik een aantal weken geleden een aanbieding zag voor Annual Passholders, een hele dag voor $99 alleen niet met de dolfijnen zwemmen. Daar waren Mandy en ik snel uit, boeken dus… Je boekt vooraf een dag, dan moet je een beetje hopen op goed weer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We werden wakker vandaag in de mist, oei deze dag gaan we naar Discovery Cove.. We hopen maar dat de zon er snel doorheen prikt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Rond kwart voor negen rijden we naar Discovery Cove toe, de zon laat zich al af en toe zien. Een half uur later parkeren we de auto, we worden hartelijk ontvangen, krijgen naam tags voor de foto’s.. Eén foto krijg je sowieso, dan lopen we naar het ontbijt, we nemen wat fruit, een american breakfast, daarna gaan we een locker scoren en een lekker ligbedje. We nemen een bedje aan de Grand Reef, een van de leukste gedeeltes vinden wij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De zon is inmiddels alweer op volle sterkte.. is geen wolkje aan de lucht, er zijn al mensen aan zwemmen bij de roggen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dat gaan wij ook doen, snorkelgear op, en genieten maar. De allereerste keer dat wij Discovery Cove bezochten vond Mandy het best griezelig, maar aan het einde van de dag was ze toch om en zwom ze tussen de roggen. Vandaag was ze de eerste 15 minuten wat voorzichtig, daarna was het alleen nog maar genieten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De roggen bewegen als prachtige vogels, af en toe voel je ze wel langs je been, of ze komen even nieuwsgierig naar je toe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Er zijn best wat roggen in diverse maten, op deze foto zie je er al vier.. Machtige dieren, wanneer je rustig een plekje inneemt en geen gekke bewegingen maakt, krijg je de tijd om ze te fotograferen.

DC
Natuurlijk gaan we in de Wind Away River, en klooien we een beetje met de onderwater camera, het levert weer de nodige lol op bij ons. Hier hangen we zomaar weer een uurtje rond.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Af en toe nemen we een break, nemen er iets eetbaars bij, dat kan hier de hele dag door en zit allemaal in de prijs in.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Daarna besluiten we even lopen naar de Otters toe te lopen, ze zitten voor het raam, Mandy neemt er een foto van met de Iphone.. Ik op mijn beurt maak weer een foto van ….. 🙂 Dit deel is nieuw voor ons, wanneer je zwemt door de Freshwater Oasis, zie je buiten Otters ook hele leuke aapjes!!

DC2
Dan gaan we lopend naar de Explorer’s aviary, we krijgen een bakje in ons hand gedrukt met lekkernijen voor de vogels, niet veel later heb je echte vrienden..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Over leuke aapjes gesproken 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Discovery Cove is voornamelijk bekend van het Dolfijnen zwemmen, we gaan een rondje meekijken.. De Dolfijnen zijn er vlak voor de start ook al mee bezig. Het lijkt of ze er echt plezier aan beleven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een trainer doet voor hoe je voorzichtig en respectvol een knuffel geeft aan de dolfijn, ook de trainers zijn heel bevlogen. Als je dit op je verlanglijst/to do list hebt staan, zeker gaan doen!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het is ook voor ons vanaf de kant heel leuk om te zien, daarna gaan we zelf weer wat doen, het zwemmen lonkt!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tegen het einde van de dag kijken we nog één keer bij een groep welke bijna ten einde is, de dolfijnen van de groepen maken een gezamenlijke show in het klein. Ze krijgen een mooi applaus, wij genieten vanaf de kant mee, het is alweer halfzes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We gaan douchen en daarna richting de uitgang, halen onze gratis foto op, we hebben een heerlijke dag gehad in Discovery Cove, dan rijden we naar de Publix voor de laatste dagen. Zondag vliegen we naar huis, maar daar denken we nog niet aan 🙂

Tot morgen, onze planning is eerst lekker relaxen aan de pool en in de middag wandelen in kelly Park, hopen op wat wildlife!!

Vandaag gaan we naar het  Highlands Hammock State Park..  We nemen eerst een ontbijt, en gaan dan op weg naar Sebring over de US 27.. het is ander halfuur rijden vanaf Sandy Ridge, eerst wat stoplichten, daarna veel rustig cruisen.. Onderweg zien we een Osprey nest boven de weg op…
We worden tegen achtuur wakker, nemen eerst wat te eten, lezen wat bij op internet. We Face-timen nog met Mandy haar ouders, die genieten op afstand met ons mee!! Het Nederlandse nieuws glijd wat langs ons heen, zijn veels te druk met vakantie vieren. We hebben besloten om de ochtend…