2017-01-17T14:02:26+00:00donderdag 24 april 2014|

Dag 23: Discovery Cove

Deze dag staat in het teken van zwemmen, relaxen, totale ontspanning dus..
Dat kan bij Discovery Cove, alles zit erbij eten, drinken prachtige snorkel plekken, en veel meer.
Wij hebben de Dolphin Swim al eens gedaan compleet met foto en videopakket.  Discovery Cove stond even niet op de lijst. Totdat ik een aantal weken geleden een aanbieding zag voor Annual Passholders, een hele dag voor $99 alleen niet met de dolfijnen zwemmen. Daar waren Mandy en ik snel uit, boeken dus… Je boekt vooraf een dag, dan moet je een beetje hopen op goed weer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We werden wakker vandaag in de mist, oei deze dag gaan we naar Discovery Cove.. We hopen maar dat de zon er snel doorheen prikt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Rond kwart voor negen rijden we naar Discovery Cove toe, de zon laat zich al af en toe zien. Een half uur later parkeren we de auto, we worden hartelijk ontvangen, krijgen naam tags voor de foto’s.. Eén foto krijg je sowieso, dan lopen we naar het ontbijt, we nemen wat fruit, een american breakfast, daarna gaan we een locker scoren en een lekker ligbedje. We nemen een bedje aan de Grand Reef, een van de leukste gedeeltes vinden wij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De zon is inmiddels alweer op volle sterkte.. is geen wolkje aan de lucht, er zijn al mensen aan zwemmen bij de roggen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dat gaan wij ook doen, snorkelgear op, en genieten maar. De allereerste keer dat wij Discovery Cove bezochten vond Mandy het best griezelig, maar aan het einde van de dag was ze toch om en zwom ze tussen de roggen. Vandaag was ze de eerste 15 minuten wat voorzichtig, daarna was het alleen nog maar genieten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De roggen bewegen als prachtige vogels, af en toe voel je ze wel langs je been, of ze komen even nieuwsgierig naar je toe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Er zijn best wat roggen in diverse maten, op deze foto zie je er al vier.. Machtige dieren, wanneer je rustig een plekje inneemt en geen gekke bewegingen maakt, krijg je de tijd om ze te fotograferen.

DC
Natuurlijk gaan we in de Wind Away River, en klooien we een beetje met de onderwater camera, het levert weer de nodige lol op bij ons. Hier hangen we zomaar weer een uurtje rond.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Af en toe nemen we een break, nemen er iets eetbaars bij, dat kan hier de hele dag door en zit allemaal in de prijs in.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Daarna besluiten we even lopen naar de Otters toe te lopen, ze zitten voor het raam, Mandy neemt er een foto van met de Iphone.. Ik op mijn beurt maak weer een foto van ….. 🙂 Dit deel is nieuw voor ons, wanneer je zwemt door de Freshwater Oasis, zie je buiten Otters ook hele leuke aapjes!!

DC2
Dan gaan we lopend naar de Explorer’s aviary, we krijgen een bakje in ons hand gedrukt met lekkernijen voor de vogels, niet veel later heb je echte vrienden..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Over leuke aapjes gesproken 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Discovery Cove is voornamelijk bekend van het Dolfijnen zwemmen, we gaan een rondje meekijken.. De Dolfijnen zijn er vlak voor de start ook al mee bezig. Het lijkt of ze er echt plezier aan beleven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een trainer doet voor hoe je voorzichtig en respectvol een knuffel geeft aan de dolfijn, ook de trainers zijn heel bevlogen. Als je dit op je verlanglijst/to do list hebt staan, zeker gaan doen!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het is ook voor ons vanaf de kant heel leuk om te zien, daarna gaan we zelf weer wat doen, het zwemmen lonkt!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tegen het einde van de dag kijken we nog één keer bij een groep welke bijna ten einde is, de dolfijnen van de groepen maken een gezamenlijke show in het klein. Ze krijgen een mooi applaus, wij genieten vanaf de kant mee, het is alweer halfzes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We gaan douchen en daarna richting de uitgang, halen onze gratis foto op, we hebben een heerlijke dag gehad in Discovery Cove, dan rijden we naar de Publix voor de laatste dagen. Zondag vliegen we naar huis, maar daar denken we nog niet aan 🙂

Tot morgen, onze planning is eerst lekker relaxen aan de pool en in de middag wandelen in kelly Park, hopen op wat wildlife!!

We worden tegen achtuur wakker, nemen eerst wat te eten, lezen wat bij op internet. We Face-timen nog met Mandy haar ouders, die genieten op afstand met ons mee!! Het Nederlandse nieuws glijd wat langs ons heen, zijn veels te druk met vakantie vieren. We hebben besloten om de ochtend…
Na het eten van gisteravond met Joke en Gerrit, Pieter en Petra, zaten we nog even te praten over Penpe's bezoek aan  Highlands Hammock State Park.. Pieter en Petra waren zo enthousiast, dat we dit statepark ook willen bezoeken. We nemen eerst een ontbijt, en gaan dan op weg naar Sebring…

33 Comments

 1. Gerrit & Joke 24 april 2014 van 23:13 - Antwoorden

  Rick en Mandy
  Toppie zo dag had ik ook een keer voor Joke verjaardag geboekt maar dan ook het zwemmen met dolfijnen erbij

 2. Sandra 25 april 2014 van 00:55 - Antwoorden

  Heerlijk he Discovery cove! Wij gaan de 14e, heb er zo’n zin in (zeker nu ik je prachtige fotos weer heb gezien). Geniet nog van de laatste paar dagen!

 3. Elpedro 25 april 2014 van 01:31 - Antwoorden

  Discovery Cove stond al enorm hoog op onze verlanglijst, en gaat er na dit verhaal met prachtige foto’s ook niet meer vanaf ;). Leuk t-shirt heb je aan Rick ‘Life is Good’… hoe verzin je het, dat had ik nog niet gemerkt 🙂

 4. Marja 25 april 2014 van 01:31 - Antwoorden

  Weer een heerlijke dag, wat een leuke dingen doen jullie toch!

 5. Jacqueline 25 april 2014 van 01:33 - Antwoorden

  Wat een super dag!!!! Beengt weer heel veel herinneringen terug aan vorig jaar. Geweldig om al die dieren zo dichtbij te zien. Prachtige foto’s weer! En voorlopig nog niet aan zondag denken. Die komt aal snel genoeg. Nog hele fijne dagen.

 6. Monique (De Biegjes) 25 april 2014 van 01:38 - Antwoorden

  Wat een leuke dag en wat een prachtige foto’s! Jullie hebben ons gedurende jullie vakantie al op heel veel ideeën gebracht voor uitstapjes! Bedankt daarvoor en geniet nog even lekker 🙂

 7. desiree 25 april 2014 van 01:41 - Antwoorden

  alweer zo’n heerlijke dag. Wat maken jullie mooie herinneringen.

 8. Eric 25 april 2014 van 01:49 - Antwoorden

  Inderdaad weer een hele mooie dag. Het houdt maar niet op (nou ja…even dan 😉

 9. Cindy 25 april 2014 van 02:01 - Antwoorden

  Oh Discovery Cove, zo mooi daar! En prachtig weer erbij, heerlijk!

 10. Kim 25 april 2014 van 02:38 - Antwoorden

  Wat een heerlijke dag zeg! Super leuk om te zien. Discovery cove vonden wij ook zo geweldig:)
  Geniet nog lekker van de laatste paar dagen..
  Wij zijn inmiddels ook aan het aftellen. Nog 146 dagen:)
  We hebben genoten van jullie blog! Top.

  Groetjes,

  Daniel en Kim
  Serendipity1990 op het forum.

 11. Annette 25 april 2014 van 02:45 - Antwoorden

  Weer een top dag in de pocket!!
  Geniet nog lekker van jullie laatste dagen….

 12. Sonja 25 april 2014 van 02:48 - Antwoorden

  Wat zijn jullie toch een stel genieters. Heerlijk zo’n dagje samen in Discovery Cove. Dat jullie zo genieten spat er echt van af hoor. En zondag is nog zooooooo ver weg. Niet aan denken.

 13. Renee 25 april 2014 van 02:58 - Antwoorden

  Zo wat een gweldige dag weer zeg! Lekker nog genieten van een paar heerlijke dagen voor jullie weer terug vliegen .er zijn zoveel leuke dingen te doen! Heel,veel plezier maar weer,maar daar hebben jullie geen moeite mee!

 14. Anita 25 april 2014 van 03:23 - Antwoorden

  Zo dat was genieten voor jullie. De roggen in Discovery Cove vind ik zooooooooo mooi. Ik vind dat nog leuker dan met dolfijnen zwemmen. Prachtige foto’s van jullie super dag.
  Veel plezier vandaag.

 15. Ron 25 april 2014 van 03:32 - Antwoorden

  Wederom wow….. jullie genieten wel op en top hoor!
  jammer dat het over een paar dagen alweer over is…voor mij was t alweer bijna gewoonte. ‘s Morgens op kantoor, koffie met het blog. Genieten…

  Maar enjoy nog even……

  Gr Ron

 16. Yvonne 25 april 2014 van 04:12 - Antwoorden

  Wat mooi zeg die roggen. Maar of ik er tussen zou durven zwemmen …
  Prachtige wildlife foto’s weer. Ik geniet er van. Jammer dat jullie Zondag naar huis gaan. Vond het zo leuk mee te lezen. Maaarrrrrrr wij mogen 2 mei. Dus we komen jullie aflossen om het voor het eerst ook allemaal te ervaren. Geniet nog een paar dagen daar.

 17. saskia 25 april 2014 van 07:12 - Antwoorden

  Jullie weten wel wat genieten is zeg!! Heerlijk zo’n snoepdag er tussen. Ik twijfel toch nog steeds over die Dolphin Swim als ik zie met hoeveel mensen je in dat bassin staat en dan voor zo veel geld. Maar ja, het moet wel fantastisch zijn als ik alle verhalen altijd lees…….

 18. Hannie 25 april 2014 van 07:53 - Antwoorden

  Zo dat was nog eens een mooie aanbieding. Gelukkig dat het weer wat opklaarde. Bij ons in Cape Coral was het ook een topdag.
  Have fun!

 19. Yvonne 25 april 2014 van 10:06 - Antwoorden

  Geweldig hoor zo zwemmen tussen al die vissen en dolfijnen, dat vergeet je niet snel meer.
  Lekker nog even genieten van jullie laatste dagen daar.
  Grtz.Yvonne

 20. Dolly 25 april 2014 van 10:51 - Antwoorden

  Discovery cove is echt een dagje paradijs. En weer geweldige foto’s.

 21. Mariska 25 april 2014 van 13:16 - Antwoorden

  Weer helemaal bijgelezen en vol bewondering weg gezwijmeld bij alle mooie fotos. Wat hebben jullie toch een geweldige vakantie!!!

 22. Moolenschot 25 april 2014 van 14:50 - Antwoorden

  Oo wat een top dag weer.
  Wij vonden dc ook helemaal geweldig vorig jaar,zou dit jaar ook wel weer willen.
  Is allen niet goedkoop….
  Maar o zo mooi en wat hangt daar een heerlijke rustige sfeer.
  Leuke foto van jullie samen:)

 23. Dirk 25 april 2014 van 22:46 - Antwoorden

  We waren ook op de zelfde dag in DC . Bij ons wilde de dolfijnen niet optreden ,ze hadden geen zin. Na bijna drie uur wachten hadden een paar dolfijnen zin om op te treden echter voor heel korte termijn en toen mochten we als alternatief naar een ander bad waar het wel goed ging. DC heeft na enig overleg als excuus het meest luxe foto pakket gegeven . Zo zie je maar dolfijnen hebben een eigen wil en DC lost het zeer goed op.

  • Rick 25 april 2014 van 23:48 - Antwoorden

   Wel netjes opgelost Dirk, jammer dat we elkaar niet even hebben ontmoet. Nog een fijne vakantie verder!!

 24. Ronald 25 april 2014 van 23:54 - Antwoorden

  Wat een superdag. DC is ook geweldig om te doen.
  Jammer dat het er weer bijna opzit voor jullie.
  Nog veel plezier de laatste dagen.

  Gr. Ronald

 25. Hans & Francisca 26 april 2014 van 00:08 - Antwoorden

  Wat een heerlijke dag hebben jullie beleefd.
  Prachtige foto’s hebben jullie genomen.

 26. Syllvia 26 april 2014 van 02:49 - Antwoorden

  Ontzettend leuk zeg, maar het lijkt me doodeng om daar te zwemmen met die ( pijlstaart) roggen?

  Leuk verslag weer, met mooie foto’s!

  Fijne dagen nog!
  Sylvia

 27. Sjon en Bianca 26 april 2014 van 06:30 - Antwoorden

  Wat een heerlijke relaxte dag. Na het zien van al deze geweldige foto’s verheugen wij ons nog meer op onze dag DC.

 28. Alberdina 26 april 2014 van 12:54 - Antwoorden

  Top wij hadden hier vorig jaar ook een heerlijke dag

 29. Pieter & Petra a.k.a. PenPe 26 april 2014 van 18:29 - Antwoorden

  Wow lieverds, wat een gave dag hebben jullie beleefd en jullie stralen helemaal op die foto 🙂

  Discovery Cove lijkt ons ook wel wat 😉

 30. Marilin 27 april 2014 van 03:35 - Antwoorden

  Wat een geweldige dag hebben jullie gehad in Discobery Cove, altijd verzekerd van succes als je daar naar toe gaat. Het is alleen wel even schrikken als je ‘s ochtends met mist wakker wordt.

 31. Jeroen 27 april 2014 van 07:38 - Antwoorden

  Ja, Discovery Cove vergeet je nooit meer, als je er eenmaal bent geweest… 🙂

 32. 2theUSA 27 april 2014 van 16:05 - Antwoorden

  Een heerlijke dag. ik was een beetje achterop geraakt, doordat we zelf een paar dagen weg waren, maar jullie hebben je ondertussen prima vermaakt 😉

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com