We zijn vroeg wakker, het is al rond 7uur zo lekker op het pooldeck,,
Wat een leven, je kan eraan wennen…. Mandy en ik lezen lekker bij op internet, zien de altijd leuke reacties op de blog waarvoor dank! Vandaag willen we naar het Avian Reconditioning Center dat is alleen open op zaterdag van 10am tot 4pm althans van September t/m Mei. In de warme maanden zijn ze of korter open of helemaal niet, let daar dus op wanneer je dit wilt bezoeken… Tegen kwart over negen rijden we naar Apopka.

PA030079S
We rijden er bijna voorbij,het is net voorbij 10:00u als we parkeren. Een verzorgster komt met Henry
European Barn Owl aanlopen en showt hem. Daarna mag relaxen op een tak…

PA030068S
De European Barn Owl ook wel ‘Sweetheart” owl genoemd door het hartvormig gezicht…

PA030005S
We zien Archer een Red Shouldered Hawk aankomen, het nest van Archer is gevallen na te zijn doorgezaagd, er moest ruimte worden gemaakt voor huizen :-( Het ARC heeft hem groot gebracht en getracht terug te kunnen brengen in de natuur. Zijn broertjes en zusjes zijn wel na 4 maanden vrij gelaten.

PA030016S
Archer heeft geen gevoel en kracht in rechterpoot, en heeft verminderd zicht, kan dus ook geen prooien vangen.

PA030021S
Gordon, de Great Horned Owl, is eigenlijk gezond… Een houthakker vond hem op de grond in het bos toen hij een paar weken was. Normaal geven de ouders de owl dan verder eten op de grond tot hij kan vliegen. De houthakker heeft de owl helaas eerst zelf een aantal weken verzorgd, de owl is in de blauwdruk periode zichzelf als mens gaan zien en niet meer als uil. Kan niet jagen…

PA030047S
De prachtige kop van Izzy een prachtige Red Tailed Hawk…

PA030043S
Izzy is gevonden in de buurt van een shopping mall, een flink aantal botbreuken een gewonden poot.

PA030040S
Izzy kan vliegen maar met een poot waar je niet echt op kunt staan, daar kun je de prooi ook niet mee grijpen…
Red Tailed Hawk blijft dus bij het Avian Reconditioning Center..

PA030031S
De Tail van de Red Tailed Hawk is prachtig!!

PA030152S
Perito is een Mississippi Kite, ook hij is door verkeerde opvang teveel afhankelijk geraakt van mensen, is bij het ARC sinds 2014, toch kan Perito nu weer kleine stukken vliegen!! Dat moet onder toezicht geleerd worden, want in de lucht zweven behoorlijke predators voor een niet ervaren vlieger !!

PA030121S
Issiah (Ike) een Bald Eagle, prachtige kop, Ike had een gebroken vleugel… ondanks goede hoop kan Ike toch niet vliegen. Nu is hij de Ambassadeur bij het ARC.

PA030091S
Ike is gek op ‘bath-time’ gewoon lekker nat gesproeid worden met een slang vind ie prachtig.. De verzorgers zijn allemaal vrijwilligers en alles draait op donaties, entreeprijs is er niet. Dat mag je geheel zelf beslissen, wij laten $10 per persoon achter in de pot.

PA030002S
Pierce een Red Shouldered Hawk geboren in 1996 viel uit het nest en brak zijn vleugel. Terwijl Pierce op de grond lag werd hij ook nog belaagd door de rode mieren, ze beten zijn oog kapot. Pierce zijn vleugel is niet helemaal goed gekomen, dus woont hij al sinds ’96 bij het ARC. Het ARC heeft dit jaar al zo’n 137 roofvogels terug kunnen plaatsen in de natuur!!

Onder de indruk gaan we weg, man wat goed dat dit soort opvang is!!
Omdat we maar 3 mijl van de Lake Apopka Wildlife Drive zijn, en deze alleen maar open is op vrijdag, zaterdag en zondag, rijden we daar vandaag naartoe.

PA030399s
We rijden naar Lust Road daar begint de Wild Drive en is een éénrichting drive… we hebben direct een encounter.

PA030370S
Dit gebied is teruggekocht van particulieren, men probeert de natuur hier te herstellen.. De swamp is weer van de dieren, het water wordt weer gezond.

PA030212S
Al in 1987 is er besluit genomen om het watermanagement weer te herstellen, het resultaat is een fraai gebied waar je slechts een paar dagen per week mag kijken.

PA030324S
Je komt heel dicht langs de natuur, hier een stel jonge gators.

PA030248S
Als een spiegel :-)

PA030245S
Voor ons rijd een aardige Amerikaan, we spreken elkaar een aantal keer bij diverse stops…

PA030338s
Zo moet een Red Shouldered Hawk eigenlijk jagen.. op nog geen drie meter van de auto, hoe mooi is dat ???

PA030308S
We komen bij een meer en raken de telling van de gators kwijt, in deze foto zie je er al 5 a 6…

PA030216S
Vaak rijdt de drive op een dijk met links en recht water, dat betekend veel wildlife!!
We rijden de 11 mijl op ons gemak, het is een fraaie drive!! Je kunt er in het midden naar het toilet, in van die portable cabins! Op de terugweg eten we een Five Guys burger, het is dan 14:20 , tegen 15:00u zijn we thuis..

PA030015S
We duiken het ligbed op, muziekje beetje lezen, wildlife kijken vanaf ons ligbed, in de avond eten we een broodje thuis. Wat een prachtige dag!!

Als we wakker zijn is het nog heel vroeg, ik schat zevenuur.. Toch schuiven we direct op het pooldeck met ruim 23 graden zo lekker de dag starten. Er is bewolking maar het zal in de loop van de ochtend openbreken.. We Whatsappen met Pieter en Petra of we met…
Mandy en ik zijn weer lekker vroeg wakker, even voor zeven uur stappen we op het pooldeck.. Het is koeler dan de andere dagen, joggingbroek en shirt aan en relaxed op internet bij lezen. We zoeken contact met Jasper of hij wil Facetimen... Dat wil Jasper wel, dus kletsen we…