We zijn laat wakker half acht.. we gaan eerst douchen en daarna lekker ontbijten in het hotel. Daarna vul ik de koelbox weer met verse ijsblokken dan blijft de boel lekker koud.
Ik kijk nog één keer of we alles hebben ingepakt en dan checken we rond 09:00u uit. We rijden naar Robinson Preserve in Bradenton… parkeren is gratis.

We lopen naar de uitkijktoren..


Er zijn mensen aan het kajakken in de rivier, we hebben een super uitzicht.


We zien de boardwalk, daar gaan we straks over, rechts boven in de foto zie je nog net een stukje van de Sunshine Skyway Bridge.


Robinson Preserve is mooi, tijdens de wandeling richting de boardwalk heb je een prachtig uitzicht over het water.


De boardwalk slingert zich door de mangrove…


Aan het einde van de boardwalk heb je fraaie doorkijkjes op de golf van mexico..


We wandelen langs een mooie boom die de gehele picnic plaats in de schaduw zet, dan lopen we naar de auto. Daarna rijden we in de richting van Johns Pass – Madeira Beach.


We rijden aan de zuidkant het Skyway Fishing Pier State Park op, even een foto maken van deze geweldige brug. De auto’s lijken wel dinky toys..


Een Pelikaan blijft rustig zitten op de pier… pracht beest.


We stappen weer in de auto en rijden door naar  John’s Pass Village & Boardwalk op Madeira Beach, we parkeren de auto en lopen naar John’s Pass Boardwalk.


Mandy en ik lopen naar Bubba Gump om wat te eten. Binnen of buiten eten?? Nou we krijgen een overdekte tafel boven met dit uitzicht… buiten dus. 🙂


Na het eten kijken we even uit over de boardwalk..


Het is er leuk, mensen terrasjes, lekker toeristisch, echt een beach sfeertje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We zien een hele aanlegsteiger gevuld met Pelikanen..


Bij Don’s Dock word vis schoongemaakt, hij heeft vele toeschouwers 🙂


We struinen langs de winkels, genieten na al het wildlife van de toeristische sfeer. Ik koop een leuk T -Shirt in de Life Is Good winkel met de opdruk: “not all who wander are lost”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan lopen we langs het monument: Florida Fishermen Lost at Sea memorial..


Als laatste stop rijden we naar het Weedon Island Preserve, daar zijn een paar fraaie boardwalks met evenzo fraaie uitzichten.


Via de boardwalks kom je langs piertjes die uitkijken over binnenmeertjes..


De wandeling komt weer uit bij een uitkijktoren..


Wanner ik kijk waar we vandaan komen zie ik de boardwalk terug slingeren 🙂


Het uitzicht is echt wel genieten, je kan vanaf hier de skyline van zowel Tampa als St. Petersburg zien.. dat geluk hadden we dus. ”  On a clear day, this tower provides visitors with an excellent view of the preserve as well as Tampa Bay and the cities of St. Petersburg and Tampa.”


Verderop zien we een fishing pier..


Op de terugweg wandelen we langs een schildpad, hij is bezig een hol aan het graven..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Op de parkeerplaats aangekomen hebben we een ontmoeting met een Raccoon, hij heeft een pretzel uit de prullenbak gepakt schijnbaar. Daarna rijden we lekker naar huis, weer een leuke dag. Morgen maar even een relax-dag aan de pool!!

Deze dag moeten we vroeg op, we willen naar het Myakka River State Park met een reden. Tijdens mijn werk sprak ik een Amerikaan die in Sarasota woont.. We hadden het over Florida en bijzonder natuurplekken. Hij vertelde mij over de " the Deep Hole"  in Myakka State Park Wilderness Preserve,…
Na de actieve dagen lassen we een echte relax-dag in,.. de bedoeling was lekker aan de pool te blijven.We ontbijten op het pooldeck lekker in het zonnetje, zetten de hottub aan en hangen lekker rond. Rond een uur of elf besluiten we verder te relaxen in Aquatica,..pakken vlot wat spullen bij…