Vandaag staan we rond half zeven op, ik zet de hottub lekker aan, na een 20 minuten is hij warm en worden we langzaam wakker met een kop thee en koffie. Das alvast een prettige start van de dag. Zo doen we relaxed in de ochtend, bij negen uur douchen we en daarna lopen we naar Pieter en Petra. In de ochtend gaan we naar Bok Tower Gardens, eigenlijk is dit het leukst in het weekend waneer er meer mensen genieten van de tuinen en de zonnetuin boven. Vandaag komen we eigenlijk alleen voor de mooie bloemen, de prachtige   ‘Longwood Hybrid’ lelies waar een kind gewoon in kan zitten en natuurlijk een blik op de tower .


We parkeren even over tienen, het is een stralende dag, de parkeerplaatsen zijn bijna leeg… We kochten tickets voor de prijs van 2, alleen kun je met 4. De volle prijs vind ik het persoonlijk niet waard, maar op deze manier een ochtend naar Bok Tower is prima.


De tuin wordt erg goed onderhouden, we zien diverse tuinmannen in de weer, knap hoe alles bloeit bij deze warmte!


De tuinman is net langs geweest aan de druppels te zien….

`
Ik vind de bloem zo mooi afsteken tegen de achtergrond,… ondanks het verloren blad gaat hij toch op de foto!


Even later zie ik er weer één maar dan compleet,  …,het lijken wel olieverf bladeren zo mooi intens.


Ik zie een acrobatische passion butterfly, hij hangt onderste boven, ons een blik gunnend op de kleurenpracht.


Dan lopen we in de richtig van de tower, af en toe horen we muziek van het carillon!


In het water bij de Tower liggen prachtige Longwood Hybrid’ lelies, dit is een kruising van  Victoria amazonica en de Victoria cruziana. De victoria wordt ook wel : The Reigning Queen of Waterlillies genoemd, dit door de onwijs grote bladeren,  deze bladeren kunnen 2m in doorsnee worden. Dit is dezelfde kruising welke bloeit in de Hortus in Amsterdam!


Ik schat de bladeren  tussen de ruim 1.50m  en 2m doorsnee, ze staan er prachtig bij!!


In Nederland moet je naar de Hortus wanneer je de bloem wilt zien van deze waterlelie, en …dan nog wel op een avond openstelling wanneer deze bloeit !! Nu zien we er drie, een roze en twee prachtige witte, en we staan niet eens in een rij!!


Hier zie je de roze bloem op de voorgrond, de witte bloem erachter, heel bijzonder, ze bloeien één dag wit, één dag roze.


De Victoria’s zijn prachtig door en door groen, super stevig en hebben graag zon.


We lopen naar de toren, hij staat op het hoogste punt hier in de omgeving  (90m boven zeespiegel ), de toren zelf is ook maar liefst 60 m. Met andere woorden je kan van heel verre deze toren zien.


Als je van de toren naar het einde van de heuvel loopt heb je een enorm mooi uitzicht.


Hier zie je de zonneweide, in het weekend is het hier gezelliger !!


Het val niet mee om hem helemaal van onderaf op de foto te krijgen, de hoogte krijg je niet goed mee op een foto.


Dan lopen we via de andere kant weer richtig de uitgang, de machtige lelies voor het 60 m hoge gebouw.


Er liggen ook iets kleinere lelies in bloei, die zijn ook heel mooi!!


Er staat een voederapparaat voor de Koikarpers, voor een quarter krijg je een hand vol… ze wachten al!!


We lopen langs de prachtige bloemen naar de uitgang.


Weer eens wat anders als een witte pluizenbal!!


Vlak voor ons zit een mooie Grasshopper, die wil best wel op de foto… Dan lopen we naar de uitgang, wanneer we naar huis rijden valt er een bui. Eenmaal thuis gaan Mandy en ik even naar de Publix, daarna weer lekker naar huis. De zon laat zich prima zien, we blijven tot een uur of vijf op het pooldeck en gaan dan wat eten… In de avond doen we rustig aan, we spelen voor het eerst een potje poolbiljart deze vakantie…

Morgen komt Jasper naar Orlando, zo rond 18;00 land hij op MCO, Jasper blijft t/m 9 Oktober bij ons.. Hoe leuk is dat dan :-)
Daar kijken we natuurlijk naar uit, tot morgen!!

 

We worden om even voor half zeven wakker van een herhaaldelijke piep, het blijkt het alarm te zijn. Ik zet de piep uit, probeer het licht aan te doen maar we hebben geen stroom, het blijkt uitgevallen te zijn in de wijk. We zijn nu toch wakker, poetsen onze tanden, en wassen ons…
Vandaag komt Jasper naar ons toe, rond 18:00u zal hij landen op MCO.. Wij zijn vroeg wakker lezen de leuke reacties op de blog, lezen nog wat op internet daarna gaan we douchen. Na het douchen pakken we de koelbox in, en gaan op weg naar de  Paddling Center at Shingle Creek.…