Deze dag moeten we vroeg op, we willen naar het Myakka River State Park met een reden.
Tijdens mijn werk sprak ik een Amerikaan die in Sarasota woont.. We hadden het over Florida en bijzonder natuurplekken. Hij vertelde mij over de ” the Deep Hole”  in Myakka State Park Wilderness Preserve, dat is een echt must do volgens hem. Er mogen maar 30 mensen in per dag en ‘first come first serve’.. je krijgt een dag-permit naar een naar een prachtig natuur gebied zo vertelde hij. Ik ben daarop gaan googlen en werd steeds enthousiaster, via Youtube werd dat alleen meer..
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We stappen rond half zes in de auto naar het Myakka State Park, doen rustig aan en zijn er ruim voor acht-uur. Wanneer het park opengaat melden we ons bij de poort.
Voor de Deep Hole moet je naar binnen en je namen opgeven, het kenteken van je auto en je telefoon nr. Daarna teken je een waiver en krijg je een permit mee plus de route naar de Deep Hole. Op het formulier staat ook een 4 cijferige code om de gate te openen.. We rijden naar de aangewezen route en met de code zwaait de poort open.. Dan moet je de auto parkeren en wacht een wandeling van 2.2 miles naar Deep Hole. De permit moet je bij je dragen voor als er park rangers zijn en erom vragen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We stappen vlot door over een uitgesleten wagen spoor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wanneer we bij de Deep Hole aankomen zien we wel 40 a 50 gators genieten van de eerste zonnestralen in de heiige ochtend. Het is pas 09:00u !!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Op de fraaie zandbanken liggen ze ook, op de achtergrond zie je Roseate spookbill’s..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het wemelt er van de Roseate Spoonbills tientallen klitten bij elkaar..


We spotten zelfs American white pelican’s .. zijn nog aan het overwinteren schijnbaar..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In de bosjes spotten we een liggend hertje..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan lopen we terug naar de auto en besluiten rond twee uur nog een keer terug te gaan naar de Deep Hole. We rijden het Myakka State Park door, kijken bij de mooie uitkijk-plekken…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Natuurlijk gaan we naar de Myakka Canopy Walk, deze moet je even gedaan hebben, wandelen tussen de boomtoppen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Helemaal bovenin heb je een uitkijktoren, je beloning van al die trappen lopen is het uitzicht!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Als laatste kijken we bij de Bird Walk… daarna gaan we picknicken uit de koelbox op één van de fraaie picknick plaatsen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Daarna keren we terug naar de Deep Hole, wow de dieren zijn actiever, het is echt genieten!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Er liggen hele grote gators op de zandbanken, geweldig om te zien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Op een meter of 10 ligt een gator te zonnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het is een geweldige plek, ver van de bewoonde wereld, geen mensen massa.. In de lucht zien we een Bald Eagle en een ‘juvenile Bald Eagle’.. De jonkies moeten  ook prooi leren vangen, overigens krijgen de jonge Bald Eagles pas bij vier jaar een witte kop, nek, staart en gele snavel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De jonge Bald Eagle vliegt ook prachtig rond, de contouren van de Eagle zijn er natuurlijk wel!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een Alligator probeert een hapje te versieren..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Er komen ook weer een aantal Roseate Spoonbill’s, we zijn op een taludje gaan zitten en kijken ademloos naar alles rond de Deep Hole.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Er gebeurt van alles, een veel eerlijker inkijk in wildlife wordt het niet.. Dan lopen we terug naar de parkeerplek.. ja je moet ook weer 2.2 miles terug! Maar jee wat is dat het waard zeg. Dan rijden we naar ons hotel in Sarasota…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na het inchecken rijden we naar  Siesta Beach een strand op Siesta Key het zand hier is 99% puur quartz. In en in wit en het voelt koud aan als je erop loopt. Das wel heel gek,  het zand voelt ook anders aan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We gaan zitten op het brede strand van Siesta Beach!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Genieten van het mooie uitzicht, het Emerald kleurige water….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Even voor achtuur gaat de zon langzaam onder, wat een moooooooie dag. Verrassend mooi!!

Na een heerlijk rustige opstart deze morgen gaat om 09:45u de voordeurbel, het is Kim.. We gaan met ons drieën naar Busch Gardens. Eerst even bijkletsen de villa kende ze al van eerdere bezoeken dus dat was makkelijk. Wij bewonderen de zeer luxe wagen va Kim.. Wow er zit echt alles…
We zijn laat wakker half acht.. we gaan eerst douchen en daarna lekker ontbijten in het hotel. Daarna vul ik de koelbox weer met verse ijsblokken dan blijft de boel lekker koud. Ik kijk nog één keer of we alles hebben ingepakt en dan checken we rond 09:00u uit. We rijden…