Vandaag willen we naar Silver Springs State Park in de hoop weer wat wildlife te zien waaronder de Rhesus Monkey’s. We ontbijten wat en even over halfnegen rijden we langs de Publix voor verse bolletjes met wat salami. Daarna zetten we koers naar Silver Springs State Park. De rit duurt ruim anderhalf uur maar het is de op US 429 en Turnpike de cruisecontrol erop en cruisen maar. Wanneer we bij het State Park aankomen doen we eerst even een sanitaire stop en krijgen dan twee single kajaks.


We starten samen met een paar anderen, maar wij varen de Fort King Waterway en deze mensen varen direct naar de Silver River.


Waar wij nog moeten beginnen is deze Anhinga zijn veren al aan het drogen, de jacht is gedaan.


Een turtle heeft het uiterste puntje van een boomstam gevonden, nu maar lekker genieten van de zon.


We varen de smallere Fort King Waterway af, hij is ook mooi en sluit aan op de Silver River… we zien geen Monkey’s.


Een flinke Alligator maakt ook gebruik van de lekkere ochtend zon,…


Ik zoom nog iets in, Ik vind het een prachtig beest!


Dan bereiken we de Silver River, we kijken naar Alligators, prachtige vogels  .. geen Rhesus Monkey’s vandaag blijkbaar. Zo zie je maar het blijft natuur, we weten dat ze hier zitten want we hebben ze menigmaal gespot hier tijdens een kajak-tocht!


Een stelletje sunseekers bij elkaar, goed aansluiten jongens, das wel knap hoor er kan geen speld meer tussen!


Dan komen we bij het prachtige heldere water…


We varen de kajaks in wat kroost en gaan dan lekker aan onze middag eten  beginnen.  “lunch” met dit uitzicht en veel wildlife..


Niet verkeerd hoor om je brood zo te kunnen eten, wat een machtig land is dit toch!


Na het eten varen we weer verder in deze sprookjes achtige kleuren, we hebben het water hier ook wel donkerder als zeg maar theewater gezien ..


Het maakt de tocht extra mooi, super helder water waar je een paar meter diep kunt kijken!


Mandy lijkt wel te zweven met de kajak zo helder…


We varen weer langzaam terug naar de Fort King Waterway, daar spotten we toch vaak wat wild life.


Verderop in het kroost ligt een nog jonge gator… mooi verstopt!!


Zijn broertje heeft wat meer moeite om zich  te verstoppen…


We zien een kluitje turtles,. het hoort zo bij het kajakken hier, een scherpe foto maken vanuit de kajak is even oefenen!!


Ahhh Zo ziet een zeer jonge Little Green Heron eruit, prachtig nog met die vlassige veren…


In het donker in de schaduw van een boom heeft moeder eend haar kinderen op een rijtje gezet, nog nooit zo gezien maar zo aandoenlijk. Het eerste eendje leunt echt tegen de moeder aan, die ernaast ook in diepe rust… Geweldig toch? Daarna rijden we naar huis, tegen 16:00u liggen we in het zwembad na te genieten van de kajaktrip. Geen aapjes wel prachtig blauw/groen water met veel mooie dieren, topdag!

Mandy en ik gaan vandaag naar Disney, dus starten we rustig op en daarna rijden we rond 09:00u weg bij Sandy Ridge. We rijden richting de 192 en via de Sherberth Road zijn we direct bij de ingang van het Animal Kingdom.. We parkeren de auto en tegen 10:00u lopen…
We zijn weer lekker vroeg wakker dus besluiten we ook vroeg op pad te gaan, vandaag willen we een stranddag pakken. New Smyrna Beach is  leuk voor een dagje strand... Tegen acht uur zitten we in de auto en rijden we richtig New Smyrna Beach, althans we rijden naar Smyrna…