Vandaag staan we lekker op tijd op, we gaan douchen, lezen wat bij op internet, en checken  alvast in voor Jasper en Oma, we mailen de tickets deze moeten ze even uitprinten.. Voor hun begint de 17e spannend ze komen naar Orlando…

Wanneer we met het boeken en doornemen met Jasper en Oma klaar zijn, vullen we de koelbox met fruit, en Frisdrinken.. Vandaag gaan we een dagje naar het strand. De rit duurt zo rond de anderhalf uur, het wordt de Westkust van Florida, bestemming Fort De Soto… Wanneer we bijna op de bestemming zijn halen we eerst nog een broodje bij de Subway, deze eten we daar rustig op. Dan rijden we door naar het strand.

Bij Fort De Soto rijden we eerst door naar het Historic Fort.. je kunt er zo parkeren.
Je kunt er direct heen of bovenlangs,  wij gaan bovenlangs, dat is leuker dan heb je meteen een prachtig uitzicht over de North Beach..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De eerste strandgangers zijn al aanwezig, wij lopen eerst langs het fort..
Je loopt daarna naar beneden, daar staan kanonnen, en zie je restanten van het fort..
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
We lopen rustig een rondje langs het fort…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Maken wat foto’s en dan pakken we de auto en rijden één strand verder, het is de ingang van de north beach. Parkeren is hier ook weer gratis,  er zijn douches en toilet.
Wat hier wel bijzonder is, er zijn geen hoge gebouwen, er is wel begroeing naast het strand, net als bij ons.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

We parkeren pal aan het strand, en we lopen over één van de zandpaadjes het strand op, we zoeken een heerlijk plekkie.. Graven nog net geen kuil, maar het is duidelijk hier zitten wij. We smeren ons goed in, het is een heerlijke dag, af een toe een wolkje voor de zon, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Mandy vermaakt zich met het lezen van wat luchtige tijdschriften…

Ik ga me vermaken in het water, dit is iets koeler als in de zomer, maar zeker uitstekend te doen. Even doorkomen, en dan blijf ik er toch een tijd in…

Zo af en toe lig ik braaf naast Mandy op het kleedje, maar zeker zo rond 13:00 en 14:00 is me vaak te heet en zoek ik liever het water op.

We hebben de koelbox gevuld met drinken en verse fruit van de Publix, deze peuzelen we lekker op aan het strand. Het is hier fraai, en de vogels laten zich naar 16:00 ook wat vaker zien..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een groep pelikanen vliegt voorbij, ze moeten waarschijnlijk weer aan het werk..
Wanneer we rustig zitten te staren over het water ziet Mandy Dolfijnen zwemmen, wat is dat toch leuk, zo vanaf je kleedje kijken naar deze mooie dieren.
Ik heb de camera in mijn hand, en met wat geluk zijn ze zelfs wat dichterbij..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het speelt zich recht voor ons af, ze zwemmen op hun gemak naar de pier, we zijn weer blij dit te hebben gezien.  Het is een mooi strand, we besluiten een lekkere wandeling te maken. We lopen helemaal tot voorbij de bocht, hier zijn de stranden toegankelijk, maar begroeiing niet, er staan borden welke vogels hier broeden.. 365 dagen per jaar is hier niemand welkom buiten de Park Ranger.. We lopen de route weer terug, zoekend naar mooie schelpen.. nou die zijn hier wel.  We zoeken de koelbox weer op voor wat te drinken.. Onderwijl vind ik het leuk wat bewoners van het strand vast te leggen..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ach zo heeft ieder een hobby… ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dromend over weet ik het veel kijkt hij de wereld in…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zelfs de  Anhinga ( Snake Bird ), zoekt op de stranden van Fort De Soto naar vis…

We genieten van het heerlijke weer, de zon laat zich goed zien.. we moeten echt af en toe het water in.. Zelfs al is het wat later op de dag, ook Mandy gaat zo af en toe een duikje nemen.. Wanneer we weer ons plekje innemen.. zien we weer Dolfijnen..
Nu komt er zo nu en dan één uit het water, het zijn vijf Dolfijnen.. en ze zwemmen vlak voor de Pier..

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
het is helemaal leuk ,het lijkt wel alsof ze een show weggeven. Het groepje is op een gegeven moment niet meer te zien.. we blijven omdat het nog zo lekker is. De zon zakt heel langzaam het water in..

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

We wachten af hoe de zon ondergaat, en hoe de wolken heel gaaf veranderen van kleur. Dit blijven altijd mooie momenten, ik maak er een aantal foto’s van.. hoewel er veel sluier bewolking is zien we de zon niet geheel in het water zakken..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wat wel weer gaaf was na de zonsondergang dat de lucht  zo grillig werd verlicht, we hebben hier zeker een minuut of zeven van kunnen genieten..

Dan pakken we onze spullen op en rijden terug naar de villa, de rit terug duurt ook weer anderhalf uur.. eenmaal thuis springen we eerst even onder de douche maken wat te eten..  ik maak het blog. Dan is het tijd om naar bed te gaan..

Morgen doen we even helemaal niets   ja luieren, en rond 19:00 uur naar MCO Voor Jasper en Oma alvast een goede vlucht, en tot morgen.

Wetenswaardigheden:
1)‘Fort De Soto was named America’s Top Beach for 2009 by Trip Advisor’

2)’Two swimming areas, North Beach and East Beach. North Beach has been named to America’s Top 10 Beaches list by DrBeach.org numerous times. In 2005 it moved to the first place in this list, being recognized as the top beach in the nation.’

3)’Fort De Soto was never the site of any major battle. In fact, the weapons of forts De Soto and Dade were never fired in combat. However, that era was significant in terms of the evolution of modern weaponry.’

Tot Morgen

We staan rond 8 uur op, doen rustig aan we hebben geen haast, het idee is pas tegen enen in de auto te stappen dan lekker eten,en dan door naar Seaworld..  We zetten een lekkere bak koffie lezen de reacties op het forum, dat is altijd zo leuk.. Dan zet…
Vandaag staat een beetje in het teken van Jasper en Oma, we staan tegen 8uur op. We gaan douchen, lezen even wat op internet, en bedankt  weer voor de leuke reacties. Wie weet haalt iemand nog wat ideeën van ons blog.. Dan gaan we op pad, eerst naar de Walmart,…