2017-01-15T10:12:42+00:00maandag 15 oktober 2012|

Dag 21: At Giraffe Ranch in Dade City, Florida

We zijn lekker op tijd wakker, vandaag gaan we naar Dade City, al een hele tijd stond de Giraffe Ranch op ons to do list.. Het gaat ervan komen, vandaag hebben ze ook plek, we hebben van tevoren gereserveerd, dit raadt ik iedereen ook aan, een paar dagen voordat je gaat even een belletje plegen.. Rond kwart over negen zitten we in de auto naar de Giraffe Ranch ..

De rit duurt vanaf Tuscan Hills even meer als een uur, en we gaan via Clermont over de 27, dan een 27 mijl over de 50, cruise control aan heerlijk cruisen met de Suburban, dan zijn we er bijna.. Tegen 10:30u staan we voor poort, niet alleen er staan zo’n 4 auto’s voor ons. Het ritje ernaar toe vermaken we ons met de radio, vroeger hadden we altijd Mix105.1 FM op, met in de ochtend de Scott & Erica show. Sinds Erica niet meer op deze zender zit, zijn we verhuisd naar Magic 94.9 FM Tampa en vinden we het heerlijk om in de avond naar Delilah’s show te luisteren.. De rest van de dag staat deze zender ook gewoon aan..

De poort gaat open, en we mogen een parkeren, kunnen dan even het terrein verkennen, en hier kun je ook naar het toilet… Lex en zijn vrouw Elena heten de groep welkom.. het gaat allemaal heel gemoedelijk.. Je kunt hier wanneer je wilt ook een ritje maken op een Kameel..

Giraffe Ranch - Dade City
De rit door het park gaat in deze overzichtelijke Trucks.. iedereen heeft goed zicht

Giraffe Ranch - Dade City
You’ve Got a Friend..  Een Turtle komt op mij afgestiefeld, de zoon van Lex ziet dat en geeft mij een wortel.. wat leuk zeg.. blijft zeker zo een minuut of tien bij mij zitten.. Mijn dag kan al niet meer kapot 😉

Giraffe Ranch - Dade City
Wat een lieverd, zo aaibaar..

Giraffe Ranch - Dade City
Als een leopard tank komt er een tweede turtle naar mij toe, hij wil natuurlijk een hapje van de wortel.. GAAF
Elena, verteld aan de groep wat ze hier kunnen verwachten, er komen grote botten, schedels, een gewei en struisvogel eieren voorbij.. Elena is een prettige spreekster, met veel plezier in wat ze doet..

Giraffe Ranch - Dade City
Dan gaan we in de truck, bij belangrijke punten stopt Lex om het één en ander uit te leggen.. Hij is minstens een net zo boeiende en bevlogen spreker !!

Giraffe Ranch - Dade City
Het voeren van de Giraffes is een feest, Lex neemt duidelijk de tijd voor dit onderdeel, iedereen krijgt meermalen Sla, en afgewisseld met bladertakken, om de Giraffes te voeren.

Giraffe Ranch - Dade City
We staan hier hele tijd, de Giraffes kijken je echt vragend aan, dit is echt genieten !!

Giraffe Ranch - Dade City
De Ranch is behoorlijk groot,de dieren hebben de ruimte, kunnen lopen waar ze willen..

Giraffe Ranch - Dade City|
Je kan zien dat deze dieren met liefde worden behandeld, ze schrikken nergens van, en wanneer Lex de truck uit stapt, komen de dieren op de Ranch meestal naar hem toe.. Ook de Neushoorns.. tuurlijk hij geeft ze wat eten, maar hij raakt ze liefdevol aan, praat met ze.. dit zit wel goed !!

Giraffe Ranch - Dade City
Ook de Zebra’s komen gewoon naast de truck.. echt een geweldige ervaring.. Je kan ze zo aanraken.. dat mag niet van Lex.. en terecht 😉

Giraffe Ranch - Dade City
Zo komen er vele nieuwsgierigen langs.. man wat gaaf..

Wanneer we weer terug zijn praten we nog even na met Lex over de Ranch, doen hem de groeten namens Desiree en Ronald, hij is ze zeker niet vergeten !! We hebben hier een topdag gehad.. Dan rijden we naar Davenport, onderweg landen we bij een Subway.. We komen tegen drie uur weer in de villa, zwemkleding aan en na genieten aan de pool !! Zo houden we dit vol tot een uur of zes, het is nog steeds prachtig weer…

In de avond rijden we naar Outback, we nemen de Blooming Union en een steak was weer lekker… Daarna rijden naar de Walmart op de 27, we moeten de nodige boodschappen aanvullen, vanaf morgen zijn we met ons vieren.. De auto is weer gevuld met de bekende tasjes.. eenmaal thuis rommelen we wat, ik maak het blog af, en heel langzaam gaat het licht uit…

Ik heb een wat onrustige nacht gehad, gisteravond wel een Nightime/Daytime pilletje genomen.. Ik krijg ontbijt van Mandy, lees wat op internet, maar ga niet veel later weer naar bed.. Voel me niet lekker, tegen uur of twaalf schuif ik bij Mandy aan bij het zwembad wel onder Lanai, uit…
Vandaag was een dat dat we niet heel veel meer deden dan lummelen, een beetje bij het zwembad hangen.. Dan nemen we heel even contact op met Pieter en Petra via Face Time.. Ze zijn goed aangekomen, en zijn bezig de koffers aan het uitpakken.. en denken stiekum alweer aan…

19 Comments

 1. Eric 15 oktober 2012 van 05:12 - Antwoorden

  Weer een mooie tip, dit uitstapje. Ik moest erg lachen bij je foto van de vragend kijkende giraffe. Zo’n kind gun je toch een Fanta?

 2. Desiree 15 oktober 2012 van 05:38 - Antwoorden

  wat een geweldige dag hebben jullie gehad. Lex is zo gepassioneerd over zijn werk en zijn dieren, hij vertelt ook zo liefdevol over al zijn dieren. Bedankt dat je de groetjes hebt gedaan. Enne…prachtige foto’s weer, Rick!

 3. Gerrit & Joke 15 oktober 2012 van 06:03 - Antwoorden

  Rick nog een keer wowwww wat een mooie Foto’s maken jullie toch

 4. Gerrit & Joke 15 oktober 2012 van 06:03 - Antwoorden

  Rick nog een keer wowwww wat een mooie Foto’s maken jullie toch

 5. kimmie 15 oktober 2012 van 06:27 - Antwoorden

  Deze gaat zeker op onze to do list en voor vandaag heel veel plezier met de komst van de “visite”

 6. Sonja 15 oktober 2012 van 08:00 - Antwoorden

  Fantastisch toch om de beesten te kunnen voeren. Die giraffen hebben ook van die lieve koppen. Wat een heerlijk dagje weer Rick en Mandy.
  En vanaf vandaag is het dan gedaan met de rust. Wel weer heel fijn om Jasper en oma te zien natuurlijk. Heel veel plezier met elkaar.

 7. Pieter en Petra 15 oktober 2012 van 08:08 - Antwoorden

  Wow, wat een leuke trip, die gaat op ons 2013-lijstje 😉

 8. Marja 15 oktober 2012 van 08:19 - Antwoorden

  Wat heerlijk om dit een klein beetje via de foto’s mee te kunnen beleven, wat ziet dat er allemaal leuk en aandoenlijk uit.
  Heerlijk om je “kind” weer na 3 weken in je armen te sluiten, en oma natuurlijk ook;)

 9. Teleton 15 oktober 2012 van 08:37 - Antwoorden

  Mandy heeft zich prima aan de zebra’s aangepast! En die turtles zijn dikwijls ‘Happy together’ want je ziet ze nogal eens zo op foto’s. Onlangs nog geprobeerd zo’n foto van een koppeltje bavianen te maken, maar dan moet je wel verdomd snel zijn. Gelukkig zijn er ook nog dieren, zoals de giraffen, die de tijd voor je nemen en je dromerig aankijken. En dan die wimpers…..oef!

 10. Jacqueline 15 oktober 2012 van 09:24 - Antwoorden

  Wat een heerlijke dag weer. Het is dat ons schema voor 2013 alweer aardig gevuld is want dit is zeker een zeer leuke ervaring. Zal maar aan een Ever-To-Do-List gaan beginnen 😉

 11. Anita 15 oktober 2012 van 11:29 - Antwoorden

  Als giraffenliefhebber moet deze op mijn lijstje voor maart natuurlijk, wat gaaf om de dieren zo te kunnen voeren.
  Alvast een warm welkom voor oma en Jasper en heel veel plezier met z’n viertjes!

 12. Shamugirl2012 15 oktober 2012 van 12:51 - Antwoorden

  Stat zeker op onze to do list voor volgend jaar. We hadden dit jaar al getwijfeld of we de groupon zouden nemen, maar ja de tijd hé. Veel plezier met de uitbreiding van het gezin.

 13. Yvonne en Rob 15 oktober 2012 van 13:20 - Antwoorden

  Wat een prachtige dag weer en je foto’s zijn weer helemaal top!
  Mooi hoor al die dieren van zo dichtbij te bewonderen.
  Alvast veel plezier met Oma en Jasper morgen!
  Grtz.Yvonne

 14. Cindy 15 oktober 2012 van 14:27 - Antwoorden

  Prachtig! Deze gaat ook op mijn to-do lijstje, krijg het nog druk in de 10 dagen dat ik er in februari ben…

 15. 2theUSA 15 oktober 2012 van 19:47 - Antwoorden

  Prachtige foto’s! Leuk om met onze kids heen te gaan. Prachtige foto van de cavia…. Onze is net vandaag dood gegaan….

 16. Twinmom1995 15 oktober 2012 van 20:39 - Antwoorden

  Wat ziet het er weer leuk uit deze dag. Het is zeker weer iets om te onthouden.
  Vandaag met z’n vieren, geniet ervan.

 17. MattRob 20 oktober 2012 van 08:25 - Antwoorden

  Staat al een tijdje ook bij ons hoog op de agenda !! supermooie dag dus (zeker als die dan bij Outback afgesloten wordt) !

 18. Henk van den Bos 17 juni 2013 van 21:34 - Antwoorden

  Wij zouden misschien volgend jaar ook naar deze ranch gaan maar ik zie nergens hoe lang het duurt. Het is nogal een prijzige aangelegenheid of zijn er aldaar kortingsbonnen etc

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com