De dag is weer mooi begonnen, we ontbijten hier op de camping. Daarna frissen we ons op, en rijden we naar het plaatsje Rastoke. Een oud plaatsje aan de Korana River en moet heel leuk zijn om te bezoeken.

DSC 8157b Rastoke ligt aan de Korana River en ook de wateren vanuit Plitvice stromen letterlijk door dit dorp heen. We parkeren de auto en daarna lopen we het dorpje in.

DSC 8122b Er is veel water dat klettert, eigenlijk door het hele dorp wel. Ze zullen aan het geluid gewend zijn geraakt vermoeden we.

DSC 8136b De meeste huizen staan in of bij het water, vroeger werd hier meel, mais e.d gemalen door de molens. Er zijn ook nog opbergschuren…

DSC 8141b Wat opvalt dat je vrijwel overal kan en mag lopen… Hoewel er ook een betaald gedeelte is moet je het voor de prijs niet laten. Er zijn “musea’ en andere wetenswaardigheden, kosten 80 kuna voor 2 personen ( ongeveer €5 per persoon ).

DSC 8105b Boven deze waterval zit een leuk terras, maar er zijn meerdere leuke terrasjes.

DSC 8201b In het betaalde gedeelte heb je ook de mooiste zicht op alles wat Rastoke is en was.

DSC 8168b We landen op een terras met dit uitzicht, nou dat verveelt niet snel kan ik je zeggen.

IMG 3473b We nemen beiden de forel uit de Korana River, met salade en aardappelschijfjes, een specialiteit. De forel is echt super lekker.

DSC 8295b We doen lekker rustig aan, zon, terras, heerlijk gegeten en bovenal vakantie.

DSC 8296b Na het heerlijke eten gaan we weer verder, lopen langs de huizen en het werkelijk overal stromende en vallende water.

DSC 8292b De herfstkleuren beginnen hun intrede te doen, is ook mooi om te zien.

DSC 8206bb Bij elk huis is wel een stroomversnelling of een waterval…

DSC 8179b Het is een bijzonder dorp, deze zoom ik iets in.

DSC 8236b Er zijn prachtige plekken waar je ook gewoon kan chillen in het gras en naar dit geweld kan kijken.

DSC 8275b Hier blijven we ook weer een kwartiertje zitten… het is prachtig.

IMG 3480b Dan rijden we terug naar de camping, een op de camping aangekomen gaan we lekker aan het terras genieten van de zon, weer een topdag.

Gisteravond hadden we alle dingen geregeld voor de trip van vandaag, zoals de luifel dus kunnen we rustig ontbijten en daarna op pad. Rond half tien rijden we de camping af richting Plitvice. Een kort ritje 198km maar wel de laatste 130 km door de bergen. Even na Sibenik kunnen…
Vandaag gaan we naar de Plitvice Meren, de Plitvice Meren zijn onderverdeeld in de bovenmeren (Gornja) en de benedenmeren (Donja). We gaan onder en boven doen, volgens Mandy volgen we route C vanaf ingang 1 en met de boot en bus en weer de boot. Dus dat gaan we dan…