Mandy en ik starten lekker rustig op vandaag! Het kwart voor zeven, wel vroeg maar hee we zijn wakker en de dag lekker lang.


Ik kijk even bij de zonsopkomst.. das een vlammend begin van de dag zeg…
Wanneer ik weer thuis ben ,zet ik de hottub aan, en een 20 minuten later stappen we erin, dat is lekker wakker worden. Zo rommelen we de ochtend door, beetje zonnen, zwemmen, alles lekker relaxed. Tegen half twaalf gaan we douchen en daarna op weg naar Universal. Op de weg er naar toe halen we een broodje subway, beiden zoals altijd een klein broodje.


Wanneer we de auto parkeren is het rond 13:00u, het is rustig bij de City Walk.


Dit keer starten we bij Islands of Adventure en lopen nu rechtsom…


Er is ook Politie aanwezig, heel hautain gaat hij voorbij…


Het is heerlijk weer, niet al te druk als we de Wizarding World of Harry Potter binnenlopen.


Wat is het toch gruwelijk mooi aangelegd, zo bezoeken we toch wel eens in de 2 jaar Universal, echt de moeite waard!


Daarna lopen we langs het Hogwarts castle op weg naar King Kong.. alles op ons gemak.


We komen aan bij Skull Island: Reign of Kong, Mandy en ik nemen eerst wat te drinken… De wachtrij is 55min, tja dit is de enige attractie die we nog nooit gedaan hebben hier, dus stappen we in de wachtrij. De wachtrij gaat door een grot richting de ride, onderweg schrik je je nog de leplazerus wanneer iemand vanachter de muren op je schouders tikt in de schemer. De ride gaat in een grote truck, we worden achternagezeten  door dino’s, King Kong vecht met nog grotere dino’s, we glijden van de rotsten.. verder moet je hem maar zelf doen. Ik zeg een aanrader, het is allemaal nieuwe stijl in 3D, en goed gedaan.


Wanneer we ruim een uur later uit de attractie komen heeft het geregend, de straten zijn nat..


Mandy en ik gaan naar de Hogwarts Express, zo te zien mogen we mee 🙂


De rit de andere kant op in de trein is ook zo mooi, we komen in Londen uit!!


Als Harry Potter liefhebbers genieten we van Diagon Alley, het is zo mooi nagemaakt. Mandy en ik  gaan hier nergens in, de attracties kunnen we al, Mandy wordt vaak misselijk in de rides. We genieten alleen al van de prachtige details!!


Zelfs de reclame borden zijn top nagemaakt !!


Wanneer je toverstok defect is weet je waar ze deze repareren, altijd handig!!


We kijken even bij een tovenares, ze  vangt af en toe waterstralen op met magie.


Dan lopen we even naar de Gringotts Money Exchange, maar zo te zien zijn we niet echt welkom…


We kijken nog even bij de vuurspuwende draak, met veel geluid, spuwt hij vuur, de hitte voel je wel!!


Waar ooit de wereld van Jaws begon is een boot aangespoeld schijnbaar.


Wat een prachtige straatjes heb je hier toch, zo in de detail gemaakt.


Ik kan er zo van genieten, hoef niet meer in alle attracties, laat mij maar heerlijk rondlopen.


We zien een transformer, hij danst op de muziek..


We denken erover om de taxi te nemen….


Het is al ruim half zes als we langs Mel’s Drive-in rijden, een stap terug in de tijd! We lopen het park uit en gaan eten bij Bubba Gump Shrimp Co, ik neem de Jambalaya,  Mandy gaat voor een gerecht met lekkere kip.


Wanneer we terug naar de auto lopen zien we vanaf de garage dat de zon mooi ondergaat boven Universal.  We rijden een stuk memory lane richting Hampton Inn en het Castle Hotel waar het ooit voor ons begon.


Dan rijden we langs de fraaie Orlando Eye, prachtig blauw verricht, ik kan het niet laten om er een mooie foto van de te maken. Die is wel gelukt dacht ik zo… Weer een super lekkere dag achter de rug!

We zijn weer lekker vroeg wakker, ik maak op mijn gemak de blog van gisteren. Ik kijk even bij het meertje, de witter reiger vangt een visje vlak voor ons pooldeck, daarna is het hap slik weg.. Mandy en ik besluiten om van de pool gebruik te maken tot in de…
We worden om even voor half zeven wakker van een herhaaldelijke piep, het blijkt het alarm te zijn. Ik zet de piep uit, probeer het licht aan te doen maar we hebben geen stroom, het blijkt uitgevallen te zijn in de wijk. We zijn nu toch wakker, poetsen onze tanden, en wassen ons…