We staan wat vroeger op, zo tegen 6:45u staan we onder de douche, dan kleden we ons aan..
Vullen de koelbox, nemen warme kleren mee in de tas voor de avond, doen een makkelijk ontbijt en gaan zo 7:40u richting Pieter en Petra. We staan 8:00u bij ze voor de deur laden hun tassen in en rijden direct door. We hebben zodoende alle tijd om langs Tampa te komen voor onze afspraak om 11:00u in St Petersburg.

Pier

De rit naar St Petersburg gaat zonder enige oponthoud, het is heel stil op de weg. We zijn er dan ook al om 9:30u en besluiten even de Pier op te lopen. De lelijke hekken zijn weer weg aan het einde, daar worden we wel vrolijk van,. We kunnen er weer omheen wandelen, er zijn al mensen aan het vissen, pelikanen, dit ademt Florida. De temperatuur niet, want met 65°F is het gewoon fris, we hopen dat dit in de loop van de ochtend snel beter wordt.

Speed
Dan rijden we naar de Speedboat Adventures, we moeten wat disclaimers invullen, verder heb je geen ervaring nodig volgens onze Tour Guide Tony.

Speed 1jpg
We zien bij de start nog een Manatee, Tony zelf gaat ook helemaal uit zijn plaat, de dag begint goed. Na een goede briefing en de noodzakelijke do and don’ts worden de motoren gestart en gaan we op weg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het begin vaar je relaxed de haven uit, we gaan eerst een stuk over zee, in volle vaart denderen we langs Shell island, dat is best pittig..

DSC_2733
Daarna gaan we door de binnenwateren verder, hier gaat het met verschillende snelheiden onderwijl legt Tony uit wat er te zien is via de speaker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan zien we een groepje Dolfijnen, Tony is weer super enthousiast en we blijven hier even drijven. Vlakbij ons komen de Dolfijnen boven water, je kan ze zowat aanraken..

dolfijn
Het is een gave ervaring, zo leuk om dat met ons vieren te delen.. Dan varen we terug naar de haven wat een ochtend… De zon is ook weer terug gekomen, hoe lekker is dat? We rijden naar een Denny’s in de buurt en kwart over èèn bestellen we eten. Hebben we verdiend, wat een prachtige ochtend zeg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan rijden we door naar Fort De Soto Park en rijden naar de North Beach.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We beginnen met een wandeling over het fort en dan naar de Pier Wat achtergrond informatie: Fort De Soto was named America’s Top Beach for 2009 by Trip Advisor, the world’s largest online travel community. In 2005, “Dr. Beach,” named Fort De Soto the nation’s #1 Beach. De North Beach is weer nauwelijks bevolkt, de baai ziet er vanaf het fort prachtig uit. De zon doet de rest :-) Er zijn geen hotels, en achter het strand van de North Beach is een conservation area daar mogen geen mensen komen. Prachtig stuk strand als je vogels wilt spotten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We zien de pier al liggen, we lopen er op ons gemak heen!

Birds
In de branding wordt ook gegeten, een ander wacht geduldig op de pier af wat er gaat gebeuren..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een White Egret kijkt me vragend aan of ik de kraan open wil doen, hij zal wel dorst hebben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Flight of Ibis … mooi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan lopen we over het strand langs de vloedlijn het uitzicht is mooi!

Genieten2
Ja hier zijn er een paar aan het geniete :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Een White Egret moet zich letterlijk in allerlei bochten wringen voor een visje!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Even verderop is een knaap in de weer met grote vlieger, hij komt soms zelfs los van de grond.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fort De Soto is Paradise, op de achtergrond zie je de vlieger nog, het strand heb je bijna voor jezelf

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zelfs de vogels komen hier elegant aangevlogen :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tegen het latere avondzonnetje hebben Mandy en Petra zich op een ligbed neergezet, Pieter en ik lopen nog een stukje te genieten van de strandjes en vogels.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In de prachtige avondzon land een Osprey op zijn nest.. GENIETEN!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Daarna voegen we ons bij Mandy en Petra en genieten van de ondergaande zon..
We genieten met volle teugen, het is hier echt prachtig..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Another Day in Paradise

Dan laden we onze spulletjes in de auto en rijden weer terug richting Orlando.. Pieter zit hardop mee te zingen met de autoradio, helemaal in zijn element. Wij ook !!

Tot morgen!

Het is niet het Florida weer waar je aan denkt als je thuis bent, er hangt een grijze sluier voor de zon. We doen lekker rustig aan, doen een ochtend swim, Mandy is op een gegeven moment in de keuken aan het rommelen.. ik hang nog wat op het pooldeck.…
Na de lange dag van gisteren, begin ik aan het dagverslag van de 20e dag.. Wat was dat genieten zeg. Daarna lezen we wat op internet, ik loop even het pooldeck op, het ziet er heerlijk uit. Vandaag beloofd een zonovergoten dag te worden, we besluiten om de hele dag…