We worden vroeg wakker, zo tegen half vijf zijn onze luikjes open.

Mandy maakt thee en jus de orange en we lezen wat bij op internet.  We lezen de leuke reacties op de blog, en dan gaan we even naar de Walmart.
Walmart Supercenter, 550 Us Highway 27, Clermont,
We halen de grote boodschappen, en lopen zomaar een ruim uur door de winkel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wanneer we thuiskomen laden we de tassen uit vullen de koelkast.

Ontbijt
Daarna lopen we naar Pieter & Petra, we zijn uitgenodigd voor een compleet ontbijt wow !!! Nou dat klopt ze hebben van alles op tafel gezet, het smaakt heerlijk. Na het eten gaat ieder zijn eigen weg, wij belanden bij het zwembad.. Heerlijk!!  Tegen half één FaceTimen we met Jasper, het gaat goed met hem, het aanblik van de pool doet ook bij hem de heimwee oplaaien!!

Wij relaxen nog wat aan de pool, tegen kwart voor twee gaan we toch even een stukje Memory Lane ophalen.. In 1996 zijn wij bij een CanCan club geweest in het Church Street District niet veel later is dit ernstig in verval geraakt. Had niets met ons te maken hoor! Er is een hele tijd een hoop criminaliteit geweest in dit gebied, de laatste jaren zijn er allemaal kantoorpanden gekomen.. Het uitgaansleven sterk verbeterd. We zijn benieuwd hoe het er nu uitziet.. daarna willen we een wandeling maken om Lake Eola. We rijden er in een halfuurtje naar toe, het is betaald parkeren..

Zoek de verschillen:
Church Street
Church Street District 1996..`

Church-colla
Church Street District 2013 …

Church Street District
Church Street District 2013 uitvergroot 🙂

Er is veel veranderd, het is netjes en schoon, veel lokale eettenten en uitgaanstenten.
Het is echt gericht op locals…

Church Street District
De grote gebouwen welke je normaal alleen vanaf de snelweg ziet, het is best eens de moeite waard door het gebied heen te lopen en aansluitend een rondje om het meer te wandelen.

Church Street District
Grote spiegelende gebouwen, omsingeld door allemaal restaurantjes en dancings allerlei kerkjes, en nog wat oude panden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dan lopen we naar Lake Eola Park om een rondje te lopen.. Er zijn heel wat zwanen hier, witte zwarte.. en in het midden van het meertje staat een grote fontein, die diverse figuurtjes laat zien, soms heel hoog, soms heel laag..

Lake Eola Park Orlando
Wanneer je om Lake Eola wandelt heb je ook heel goed zicht op de grote gebouwen van het Church Street District. We hebben geluk, het is warm zo tegen de 90°F maar er staat rond het meer een verkoelend briesje..

Lake Eola Park Orlando
Er zitten ook veel banken in dit gebied van de Fifth Third Bank tot en met Suntrust Bank, en allemaal in die machtige gebouwen.

Lake Eola Park Orlando
We lopen het meer helemaal rond.. de Fontein wil geen hoge straal maken wanneer ik erop wacht … dan maar zo.

Lake Eola Park Orlando
Een Anhinga zit op een “niet zwemmen” bord, zijn zwemvliezen gevouwen om het bordje.. zijn aandacht is duidelijk niet bij ons, maar op iets wat verderop gebeurt.

Lake Eola Park Orlando
In het midden van park zitten heel veel zwanen, ze zijn nieuwsgierig en komen voorzichtig dichterbij.. Mandy vind dit maar niks, we lopen dan maar door. Het is wel een beetje tijd om aan het eten te gaan denken..

foto
We besluiten naar Kobe te rijden vlakbij Celebration, we eten weer heerlijk aan de plaat.
De kok maakt natuurlijk weer de nodige grappen… Wanneer we naar huis toe rijden kijken we terug op een geslaagde Memory Lane..

Tot Morgen !!

De spanning loopt langzaam iets op wanneer we Pieter en Petra op face-time spreken. Pieter showt de villa, dat kan ik hebben, totdat hij even het straatbeeld aan de voorkant laat zien, man dat kan ik dromen. We hebben al zo vaak in deze straat "gewoond"  het is bij Pieter…
We worden zo tegen half zeven wakker, dat gaat al wat beter.. we nemen koffie en thee mee  naar het pooldeck en genieten dat we hier weer zijn. Het is nog schemer, de temperatuur is heerlijk.. we lezen op ons gemak wat op internet. Doen wat broodjes in de oven,…