Dan wordt je wakker in Florida, de eerste volle dag zijn we altijd vroeg wakker. Ook nu weer, het is even over vieren in de ochtend, slapen lukt niet meer. Dan gaan we er maar uit, we lezen wat bij en rond een uur of zes kijken we op het pooldeck.

Het is 14 a 15 graden, dus zetten we de heater aan en zitten lekker buiten.

We springen in de hottub en gaan daarna lekker douchen. Tegen een uur of half negen rijden we naar de Circle B Bar Reserve.

Ik parkeer de auto op een van de parkeerplaatsen, dan lopen we richting de Heron Hide out.

Daar spotten we een Great White Heron met een strakke blik tussen de takken. Altijd even wennen hoe groot Reigers zijn in Florida :-)

Een Turtle neemt zijn plek in voor de dag, prachtig.

We slaan af naar rechts en komen op de Marsh Rabbit Run.

Er ligt een redelijk jonge Alligator op te gaan in de blubber, heerlijk genietend van de zon.

In het midden van de Marsh Rabbit Run lopen we het boardwalk op en hebben zicht op het nest van Bald Eagles, rechts bovenin de foto zie je beide ouders in de boom, ze zijn herkenbaar met de prachtige witte kop. Op het nest zie je een jonge Eagle.

Een Little Blue Heron is aan het speuren naar voedsel, helemaal in zijn eigen wereld.

Er liggen enorme Alligators op de kant vandaag, bij sommige lijken de poten wel boomstammen.

We zien een Monarch vlinder, deze heeft een vleugelspanwijdte van ruim 10 cm, en is dus niet te missen voor de camera :-)

Een Gator ligt heerlijk languit op een boomstam, prachtig, ik kan er van genieten.

Een “grey squirrel” je struikelt vaak over ze in Florida, maar wat zijn ze fotogeniek.

In het water zwemt een Gator voorbij.

Een Osprey is aan het speuren naar een prooi.

Een Anhinga heeft een bad hairday zo te zien.

Op de kant ligt een enorme Gator zich op te warmen aan de zon.

Een Florida Lizard, dit zijn ook echte zonaanbidders, mooi.

Op de weg terug naar huis rijden we naar Jersey Mike’s Subs, daar bestellen we beiden een broodje Famous Philly. Deze eten we buiten op het terras op.

Dan rijden we naar huis, op Tuscan Ridge parkeren we de auto, bij ons huis lopen twee kraanvogels. De rest van de dag doen we buiten een beetje zwemmen niet veel meer.

In de avond eten we thuis en delen als toetje een een Klondike Original, ze zijn zo lekker. Zo is er weer een hele fijne dag voorbij gevlogen!

De reisplannen waren in eerste instantie met de caravan door Europa dit jaar, het afgelopen jaar verliep iets anders. Begin december ben ik opnieuw geopereerd aan mijn been, de pennen moesten eruit en het onderbeen moest in het gips. Toen besloten we dat het reizen met de caravan waarschijnlijk lastig…
We zijn rond half zeven wakker, dan hebben we een redelijk goede nacht gemaakt. Ik kijk altijd even op het pooldeck en zie de zon mooi op komen. Dus pak ik de camera en loop naar de voorkant van het huis. De zon komt prachtig op, daarna ga ik met…