Gisteravond zaten we tijdens het eten bij Kobe naast een stel ( Wendy & Jerry ) wat in Orlando woont, we raakten in gesprek, wat ons naar Florida toe trok.. We vinden alles leuk, ook het wandelen in de state parks,  Jerry  vertelt dat kayakken in Wekiwa Springs een No Brainer is dit moesten we nog zeker gaan doen… Op het einde krijg ik van Wendy haar Visite kaartje.. Het is een Planet Hollywood-kaartje  Manager..  staat erop.
Het adres is van van E. Buena Vista Drive.. op de achterkant schrijft ze met pen  10% Off  en 1st Avail Seat… Wendy…  Ik bedank haar hartelijk, en Jerry voor zijn tip mbt wekiwa Springs !

Vandaag staan we vroeg op,  het lijkt ons helemaal top, rond half negen zitten we in de auto naar Wekiwa  Springs, en nog geen 50 minuten later betalen we 6 dollar park entree. We parkeren de auto helemaal aan het einde bij Wekiwa Springs State Park Nature Adventures, en gaan daar een Kayak huren… half tien gaan we op weg..

RickOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is hier werkelijk heel mooi, je gaat rustig een rivier af soms heel smal door de begroeing, soms wat breder, we zijn lekker vroeg, en er is bijna niemand we hebben water nagenoeg voor ons zelf..  een eenzame roeier komt ons tegemoet.. Geeft mooi aan hoe klein we zijn, en de lelie bladeren zo groot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We zien vissende vogels langs de oever staan, net als in Nederland… alleen de setting is geheel anders..

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je roeit hier zo een eind weg, het water is onwaarschijnlijk helder. Er zijn stukken met heel veel waterlelies, en stukken waar boomstammen omhoog komen, vrijwel overal op al die stammen zitten schildpadden te zonnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Op deze boomstam zitten niet alleen Schildpadden er zit ook een legertje alligators te genieten van de ochtend zon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De temperatuur is heerlijk op het water een klein beetje wind, lekkere zon, en de uitzichten zijn adembenemend, het verandert continu, en na elke bocht wil ik eigenlijk alweer weten wat er weer na de volgende bocht komt..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In de waterkant gaan de alligators op in de omgeving, we moeten echt goed kijken om ze te spotten.. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wanneer je heel rustig vaart en een beetje uitdrijft kun je ze wel fotograveren. Bij iets teveel geluid, gaan ze onderwater en ben je ze echt kwijt. Hun vermogen op te gaan in de omgeving is gewoon weg perfect..  Je moet soms echt een paar keer kijken alvorens je hem ziet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het is heel mooi om deze zonaanbidders te zien, we hebben ook wel gezien dat ze zich zo van de boomstronk in het water laten vallen, en dan weg zwemmen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Helaas een druppel op de lens, maar de omgeving was zo mooi …

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
dat ik deze twee foto’s met druppel toch maar plaats.
De tijd lijkt op sommige stukken te hebben stil gestaan,  het zou zo maar de  ‘Real-Florida’ kunnen zijn…  in onze beleving, in ieder geval wel!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er is een rustige stroming, en als we de Kayak zo nu en dan uit laten drijven hoor je echt alleen maar het klotsen van het water tegen de Kayak aan.  Verder horen we de dieren in de bomen, en zien we eekhoorns, van de een tak naar een tak aan de overkant springen.. slim zo komen ze dus aan de andere kant. Er zijn echt stukken bij dat takken van de ene boom bijna in de boom van de andere oever groeit.. met een klein sprongetje maken eekhoorns hier dus gebruik van.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na anderhalf uur keren we om, we moeten ook nog terug.. ik had wel verder gewild, maar dan willen straks de spieren niet meer. Op de terug weg komen we wel meer mensen met aan kayak tegen, en hoe dichter het het tegen het middag uur loopt hoe meer mensen we zien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zelfs een waterfiets hebben we voorbij zien komen… wanneer we richting de kant varen loopt er al iemand om de kano op te vangen, en trekt ons al een eindje de kant op. We stappen uit, de zwemvesten zijn nat, die hadden we in de kano onder onze voeten gelegd. Geen probleem, wel een vraag of we nog wild life hebben gezien en of we genoten hebben … DACHT HET WEL!!  Verder gaat het inleveren van kayak allemaal heel relaxed, we gaan terug naar de kassa halen de borg op, en lopen naar de auto. Het is al tegen 13:00 uur zeg, wat hebben we lang gevaren en wat hebben we weer veel gezien.

Wij moeten beiden even naar het toilet,  nou die zijn hier ook, en ook gewoon schoon! Dan lopen we naar de auto, pakken drinken uit de koelbox, en stappen in.. Ik stel de Garmin in op Thuis… was het maar waar 😉 het is ongeveer 50 minuten rijden, en vlak bij  The Abbey zit een Subway, hier stranden we voor een broodje… hebben we verdiend.

Wanneer we bij de villa aankomen, gaan we lekker gebruik maken van het pooldeck, en zwemmen zeker tot een uur 0f 18:00 het is nog heel lekker, de zon heb je hier tot het laatst. We praten lekker na over deze mega dag, Mandy Skyped met haar Ouders, die zitten om 22:50 nog aan een kippensoep, wij liggen locale tijd  16:50 in en om het zwembad in de volle zon.  Volgens mij Skypen ze een uur… dan lezen we beiden nog wat op internet, doen een Potje Biljart..  tot we honger hebben.

Dan gaan we op weg naar een Chinees Buffet Restaurant, wanneer we eenmaal gegeten hebben en thuis zijn is het alweer tegen 21:30 . Ik maak het blog, Mandy kijkt de voice of hollland..

Het was weer een machtige Florida dag.
Tot morgen…

We staan alweer redelijk vroeg naast ons bed, vandaag willen we relaxen.. De zon laat zich langzaam aan zien, dus gaan we niet douchen maar eerst lekker zwemmen… Dit houden we wel vol zo… Bij de klok van elf uur, loopt het wat dicht, we besluiten om naar de Festival…
We staan rond 8 uur op, doen rustig aan we hebben geen haast, het idee is pas tegen enen in de auto te stappen dan lekker eten,en dan door naar Seaworld..  We zetten een lekkere bak koffie lezen de reacties op het forum, dat is altijd zo leuk.. Dan zet…