De route zoals we die gepland hebben gaat nu richting de Black Hills in South Dakota. Dat gaat niet in één keer dus hebben we een tussenstop in een roemrucht plaatsje dat luistert naar de naam Buffalo. De route die we rijden gaat via de Gooseberry Badlands en de Cloud Peak Skyway naar Buffalo. Het is 250mijl en alleen maar op van die stille 2-baanswegen, heerlijk.

IMG 4058900 Na ons ontbijtje ruimen we de boel in, ik doe weer buiten de dingen Mandy binnen. Dan gaan we op weg, eerst rijden we richting Cody… Het is nog vroeg…

IMG 4065900 Tijdens de route pakken we af en toe een “scenic overlook’ de omgeving is zo mooi/ruw onbebouwd.

IMG 4072900 We zien een mooi off-road pad, maar dat zal hem niet worden met de jeep/caravan, het blijft bij kijken :-)

IMG 4079900 Het laatste stuk naar Cody hebben we rechts van ons bergen, er zitten veel kleuren in aan de voet van die bergen.

IMG 4081900 We komen aan in Cody, daar eten we wat bij Subway, daarna halen we boodschappen voor de komende 4 dagen.

IMG 4097900 We rijden op de Highway 431, dan kom je langs Gooseberry Badlands. Dit zijn wegen van 60 mijl met twee of drie tegenliggers. Cruisecontrol aan en sit back and relax :-)

IMG 4127900 Bij de Gooseberry Badlands Scenic Overlook stoppen we, daar nemen we wat te drinken en kijken uit over het woeste landschap. Op één van de borden staat dat hier, na de Dino tijdperk een tropisch paradijs was met Alligators, en veel meer. Dat kun je gewoon niet voorstellen als je de woestenij nu ziet.

Dit staat op bord:

“Once a Tropical Paradise Looking at these magnificent badlands, it’s difficult to imagine this arid region as wet and lush with vegetation and animals. But about 35-55 million years ago, during the Eocene Epoch of the Tertiary Period, a tropical climate, similar to present day Florida, encouraged ferns and shrubs to grow along the meandering river and stream banks that once flowed here. Dinosaurs were long gone, but now turtles, clams, snails, crayfish, alligators, and crocodiles were plentiful.”

IMG 4151900 Ooit stromende rivieren, nu prachtige kleuren en andere dieren die zich staande weten te houden hier.

IMG 4142900 Dat maakt het wel weer indrukwekkend, de aarde, het klimaat, in miljoenen jaren is dit nog steeds in beweging.

IMG 4133900 Je kan hier de Gooseberry Badlands Scenic Overlook Trail lopen een 1.5mijl lang, maar we krijgen een goed idee van de omgeving zo.

IMG 4176900 We werden ingehaald door een auto, je zou bijna vergeten dat je niet helemaal alleen rijdt :-)

IMG 4190900 De laatste 47 mijl rijden we over de U.S. Highway 16, Cloud Peak Skyway..,beslist geen saaie weg, het venijn zit hem in de staart, vlakbij Buffalo moet je goed opletten bij het afdalen. Het weer vlak voor Buffalo is compleet anders, tegen de 90 Fahrenheit, behoorlijk warm dus.

IMG 4196900 We worden getrakteerd op strakblauwe luchten die doen lijken op die van Utah. De Cloud Peak Skyway slingert zich door de bergen.

IMG 4209900 We naderen Buffalo, de laatste 15 mijl is het afdalen met 4 x best flinke dalingen van 8%. Dit is ook de eerste keer dat we kennismaken met een “runaway truck ramp’. Hier kunnen vrachtwagens die niet meer kunnen remmen een noodstop in maken. De natuur verandert ook om ons heen, nu meer dennen achtige.

IMG 4231900 We komen aan in Buffalo, rijden eerst naar de KOA campground zetten de caravan op de plek. Daarna rijden we met de Jeep naar de mainstreet. Hier lopen we rustig rond, struinen nog door de locale ‘outdoor’ winkel.

IMG 4225900 Eten doen we in de beruchte ” Occidental Saloon”, we bestellen beiden “Lemon Chicken Breasts” die echt heel lekker was.

IMG 4257900 Weer terug op de campground hebben we een vriendje op onze plek, slim tussen de mensen is hij veilig. Morgen rijden we naar de Black Hills, we blijven weer 4 dagen in die omgeving.

Vandaag gaan we Yellowstone verlaten, wat was is ze mooi, de Bisons, de terraces, de geysers zoveel moois. We hebben een behoorlijke rit voor de boeg naar Red Lodge, dus zorgen dat we redelijk vroeg op pad gaan. Het zijn niet de kilometers maar op de Beartooth Highway zal je…
We hebben een reis met een tussenstop voor de boeg, maar eerst de boel klaarmaken voor vertrek. Een ontbijtje, even wassen tegen 08:00u rijden we weg bij de campground. Het wordt een lange rit van 5 uur in totaal, De rit zelf is cruise aan en rijden maar.... Onze tussenstop…