Gisteravond hadden we alle dingen geregeld voor de trip van vandaag, zoals de luifel dus kunnen we rustig ontbijten en daarna op pad. Rond half tien rijden we de camping af richting Plitvice. Een kort ritje 198km maar wel de laatste 130 km door de bergen. Even na Sibenik kunnen we de tolweg A1 op, ik rij 90 op de teller omdat we nogal wind pakken van de zijkant. Op een gegeven moment moeten we van de tolweg af bij Posedarje vanwege hevige winden. De navigatie stuurt ons dan richting een lokale weg ( de 54) …..

IMG 3444b Maar als we de 54 in willen draaien is deze ook net afgesloten, ook deze bergweg heeft teveel hinder van de wind. De Duitser naast me besluit te wachten tot de weg weer opengaat. Google maps laat zien dat de bergpas ( 25 ) bij Karlobag nog open is… oei dat is een stuk om en zo te zien. Wachten tot de wind gaat liggen kan lang duren.., dus Mandy helpt me achteruit en we draaien Jadranska Magistrala op richting Karlobag.

DSC 7995b De beloning is er wel, de zon in de rug, mooi zicht op de Kroatische highway 1. Links van ons kijken we op Pag dat lijkt wel sahara kleur. Het water er tussen in is prachtig blauw.

DSC 8000b Wat een contrast tussen Pag en waar wij nu rijden.

DSC 8001b Bij Karlobag draaien we de 25 op, de bergpas brengt ons naar een heel ander uitzicht en deel van Kroatie. Deze bergpas is mooi woest, wel veel bochten en flink omhoog maar dat uitzicht vergoed alles.

DSC 8004b We zijn al flink hoger maar nog niet halverwege, bij somminge uitzicht punten stoppen we, het is er te mooi voor. In het midden van de foto zie je het dorpje Karlobag en daarachter het maanlandschap van Pag en de prachtige wateren er omheen.

DSC 8020b We blijven voorlopig omhoog gaan en het uitzicht verveelt niet… Das dan weer een geluk wanneer je een kleine 2 uur om gaat rijden.

DSC 8025b Uiteindelijk moeten we over deze bergkam, en ook hier waait het, maar we doen het rustig aan. Hou mijn spulletje graag heel.

DSC 8029b Na een uur gaan we weer dalen en worden de rotsen ingeruild voor groen … we zien zelfs weer teken een van leven.

DSC 8031b Zo rij je door woeste bergen en dan weer over een prachtige herfst weg in de bergdal. Daarvoor zou je al omrijden.

DSC 8039bbb We krijgen groene bergen, en … de gehele dag de zon. Hoewel het hier in de bergen een graad of 10 is! Af en toe een stop, er zijn genoeg parkeerhavens om even een bak koffie te zetten. En das geen straf op deze route.

DSC 8050b We komen in een heel andere omgeving, er is heel veel groen en mooie landbouw.

DSC 8055b Zo staat er soms een boerenbedrijf tussen de bomen, en daar moet je even oppassen voor de koeien.

281bda1b Je moet niet gek opkijken wanneer hier koeien op de weg staan. Daar hebben we soms even voor moeten stoppen.

DSC 8059b We rijden nu Jurrassic park in ( zo lijkt het) we zijn nog maar 30km van de Plitvice Meren. Inchecken ging eenvoudig en we kregen plek 106 een flinke plek waar auto en caravan kunnen staan. We hebben hier even lekker gedouched en in het restauran gegeten, geheel onverwacht is deze camping met een regendouche, zwembad, restaurant.. Ik had Camping Plitvice iets spartaanser ingeschat.. Pracht camping dus.

De dag begint direct met een zonnetje, dus nemen we eerst ons ontbijtje op het ligbed... We zullen dit uitzicht gaan missen, je deur open en dan de Adriatische Zee voor de deur... Daar neem ik even een foto van met de Iphone, zo blijft dit uitzicht bestaan 🙂 Na…
De dag is weer mooi begonnen, we ontbijten hier op de camping. Daarna frissen we ons op, en rijden we naar het plaatsje Rastoke. Een oud plaatsje aan de Korana River en moet heel leuk zijn om te bezoeken. Rastoke ligt aan de Korana River en ook de wateren vanuit…