Vandaag hebben we afgesproken met Robert en Petra op het eiland Cres, Robert en Petra zijn een paar dagen geleden op Cres aangekomen, het is voor ons 25 min varen met de ferry. We hadden de ferry tickets al online gekocht. Mandy en ik ontbijten eerst, pakken dan de ferry van 09:15u van Valbiska naar Merag op het eiland Cres.

IMG 3183b Precies op 09:15u vertrekt de ferry, geen minuut later, ik app Robert dat we varen.

Bb28b Wanneer we na 25 minuten van de ferry afrijden appt Petra naar Mandy dat we moeten stoppen bij een parkeerplek met mooi uitzicht op Cres. We krijgen de tip waar het is: Na de rotonde voorbij de Plodine rustig rijden dan krijg je het eerste uitzicht punt op Cres ongeveer na 5 km. Het moment dat we auto uitstappen zien we Robert en Petra ook staan op die plek… wat een boeven maar heel heel erg leuk. We hadden heel ergens anders afgesproken maar hoe leuk is dit dan.

DSC 2360b Robert wijst ons op Cres, we zien het fraaie Cres inderdaad van boven. Robert en Petra zijn vaak op Cres geweest en nemen ons mee op sleeptouw. Wanneer ik heel eerlijk ben zijn onze Kroatië trips begonnen bij uitgeleende Kroatië boeken van Robert en Petra een paar jaar geleden gecombineerd met hun enthousiasme. Met het zelfde enthousiasme gaan we vandaag een paar leuke dingen die passen in de uren welke we hebben.

DSC 2365b Als eerste rijden we naar een prachtige liefdes bank met een uitzicht. Das heel leuk.

DSC 2375b we lopen door de fraaie steegjes terwijl de meiden gezellig kletsen.

DSC 2392b Robert vind een sprinkhaan op zijn tas, pakt hem voorzichtig op, ik maak er een foto van en we laten hem achter in de bosjes.

DSC 2410b Dan rijden we naar het dorpje Osor, daar wandelen we naar de Straat van Osor, deze straat scheidt Cres van Lošinj. Deze zeestraat is een kanaal, gegraven door de Romeinen om scheepvaartverkeer mogelijk te maken. Hoe gaaf is dat dan. Wij kunnen met de auto over een handbediende draaibrug, de zeilboot moet even wachten alvorens hij door kan.

DSC 2429b Ik loop even naar de draaibrug en maak een foto van de Straat van Osor aangelegd door Romeinen, wat een staaltje spierballen werk zeg.

DSC 2433b Daarna lopen we langs het water het dorpje in.

DSC 2435b Bij een terras gaan we wat drinken, Mandy geniet van de geweldige omgeving. Daarna rijden we in de richting van Veli Lošinj.

DSC 2442b Onderweg stoppen we bij een paar baaitjes, ze zijn echt te mooi op Cres.

DSC 2464b Dan parkeren we in het ‘dorpje’ Veli Lošinj, al wandelend komen bij het water. Dit is de overtreffende trap van leuk, mooi, en gezellig. Wat een schitterend dorpje aan het water.

DSC 2471b We lopen er rustig rond, ik vind het geweldig mooi… je zoekt altijd naar iets van waar lijkt het op. Maar sjemig.

DSC 2481b Robert en Petra nemen ons mee naar restaurant Fortuna aan het water, hopelijk is er plek.

DSC 2487b We zitten zelfs op de lievelingen plek achteraan met uitzicht op de baai… We bestellen 3 x mosselen met twee Pane Caldo en 1 x kipfilet en een schaaltje friet. Pff dit is echt lekker en de Pane Caldo een beetje deppen in de saus van de mosselen. Met zijn vieren zijn we in totaal 389 kuna kwijt ( €51,77 ).

DSC 2466b Na het eten lopen we terug naar de auto’s en halen de zwemspullen op, weer met prachtig zicht op Veli Lošinj.

DSC 2503b Eenmaal bij de prachtige zee, ligt Robert al in het water voor ik er erg in heb. Na een tijdje laten de mannen zich opdrogen en meiden zijn er niet uit te krijgen met 30 graden.

DSC 2504b Zo genieten we van een prachtige dag met elkaar.

DSC 2518b We proberen wat selfies met zicht op het prachtige Veli Lošinj, er wordt gelachen, want selfies maken is niet makkelijk. Nee die niet hoor, en die ook niet.. oho daar kijk ik als een.. Ook bij Robert en Petra zijn de selfies blijkbaar niet allemaal gelukt 🙂 Herkenbaar ?

DSC 2528b Dan moeten we rond 17:30u toch echt terug naar de auto willen wij de ferry halen van 19:00u. We nemen afscheid op de parkeerplaats bij Veli Lošinj en Mandy en ik moeten ‘best’ vlot rijden om de ferry te halen. In de auto kletsen we over de gezellige en leuke dag met Veli Lošinj als echt hoogte punt wat Robert en Petra met ons wilden delen. De liefde voor Kroatië wordt er zo niet minder om. We redden de ferry en zijn uiteindelijk even voor 20;00u weer bij de caravan.

Het is heerlijk op te staan, korte broek aan en lekker buiten te ontbijten, wat een zalige temperaturen. We boffen met het prachtige weer. Ik loop rond 08:00u even naar de bakker, haal vers brood, je kan eraan wennen. Vandaag gaan we vroeg op pad naar een toeristische trekpleister het…
Voor vandaag had Mandy twee dingen voor de ochtend bedacht, het plaatje Vrbnik een klein middeleeuws dorpje op een vijftig meter hoge klif boven de Adriatische Zee. En een bezoek aan verlaten hotel uit een tijd dat mensen alles naar hun hand konden zetten. De Amerikaanse tijdschriftuitgever Bob Guccione van…