Meer dan een jaar geleden zaten Mandy en ik bij Kobé Japanese Steakhouse aan de plaat, daar zit je meestal met een man of 9 rondom de kok. Tijdens het eten worden we aangesproken door een kerel naast rechts van mij.. Een type 6 foot 6 en minstens net zo breed, hij vraagt waar we vandaan komen .. Na de kennismaking komt de vraag wat we hier zoal doen,  we vertellen dat we buiten de themaparken ook graag wildlife opzoeken en ook wel kajak en wandeltrips doen. Het wordt een gezellige avond met Gil en Katie en ze zijn oprecht geïnteresseerd in wat we doen. Gil is een outdoor-man 3.0 en heeft een Nation Wide Education Program om mensen met alligators, slangen, enzovoort in aanraking te laten komen.  Gil vraagt of we een keer met hem meewillen gaan de natuur in… Het was in 2018 helaas het einde van de vakantie maar we zijn contact blijven houden met elkaar.


Hier zie je Gil in actie tijdens zijn ” Kachunga and The Alligator Show”

Vanmorgen kreeg ik plots een mailtje of ik hem even wilde bellen, het weer ziet er top uit deze week… Dus bel ik hem netjes en hij vraagt of we 12:00u bij hem in Dade City kunnen zijn, gaan we de rest van de middag het water op. Als ik de benzine betaal, doet hij  wat eten en drinken meenemen. Nou das een mooie verdeling. We zorgen dat we er voor 12:00u zijn en krijgen eerst een rondleiding op hun terrein, hier houden ze ook de alligators voor de show en ontmoeten Katie weer.. De nodige hugs we zijn meer dan welkom dat is leuk… Na een uur wil Gil het water op..


Mandy en Gil zijn er klaar voor !!


Gil heeft niet overdreven, we gaan direct the real Florida in…


Er vliegt van alles voor ons uit, een nog jonge Brown White Ibis!


We varen over prachtige mooie wateren !!


Onderweg zien we ontelbare alligators, hier zwemt er één rustig voor de Airboat uit.. Gil vaart op dit moment super langzaam.


We komen bij wat meer swamp-achtig terrein….


In dit terrein zien we ontelbaar kleine alligators.. Leuk is dat Gil met zijn ruim 40 jaar ervaring vol met anekdotes zit!!


Soms lijkt het meer op National Geographic, we zitten zo ver in het Florida Wildlife, hier kun je alleen nog met een airboat komen. Overal vliegt en beweegt wel wat … Soms zet Gil de airboat even uit en luisteren we naar de prachtige geluiden om ons heen..


Gil op zijn beurt geniet weer dat wij het te gek vinden.. Soms geeft hij de verrekijker en wijst wat je toch echt even moet zien. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk!


De uitzichten zijn zo gaaf, het is bijna onbeschrijflijk zo mooi!!


Er vliegt van alles voorbij, …


Prachtig toch, het is genieten 4.0 hier…!!


We komen tijdens de trip gewoon ook niemand tegen, zo diep zitten we in prachtige gebied!


We zijn zelf ook gespot, de ogen hebben ons allang gezien!


Op de terugweg zien we weer van alles voor ons uit vliegen, overal vliegt wel wat, dat is zo mooi!


Dat is super genieten, we hebben veel gestopt voor wat drinken en wat kletsen…


Ik denk als je in deze foto even snel meer dan 50 vogels telt dan krijg je een idee wat we zien,  National Geographic dus.


We komen over enorme meren, zo mooi …


Het is alweer halfzes als we terug varen wat een middag, dit is een zelfde halve dag als hij normaal doet. Das wel een ervaring hoor 4 a 5uur op het water en de tijd vliegt werkelijk voorbij.

Eénmaal bij Gil thuis vraag ik of er meer mensen dit kunnen meemaken, het blijkt dat hij dit ook commercieel doet op afspraak. Je kan een middag zelfs een hele dag met eten erbij, zie deze website : http://kachungaadventures.com 
Maar dan zie je wel het echte Florida en geen airboat rondje, Gil is wel een educator dus hij verteld veel… We blijven nog even bij Katie & Gil na kletsen en we hebben afgesproken ons volgende bezoek een trip naar dolfijnen en manatees te maken.  Wij kijken er naar uit want wat een lieve mensen zijn dit, gewoon ontmoet bij Kobé en natuurliefhebbers ten top. Gil heeft er zijn levenswerk van gemaakt, wat een superdag!!

Edit: Met Gil afgesproken dat  mensen  een 10% discount krijgen als ze “Rick & Mandy- Coupon”  noemen bij boeken via email of telefoon. Een halve dag geeft je 10% , een hele dag is ook 10% korting …dan kom je op plekken waar je van droomt!!
Hier kom je op Gil zijn boekingspagina! http://www.kachungaadventures.com/book.html of https://www.kachunga.com
Als je vragen over hebt over Gil en zijn Airboat, mail ons gewoon!

Mandy en ik zijn rond 07:00u wakker, we starten op het pooldeck wat een lekkere temperatuur al.. zo lekker dat we een duik nemen in het zwembad. Tegen half negen komt Jasper op het pooldeck. We besluiten om ons snel te douchen en dan naar Celebration te rijden en daar…
Mandy en ik gaan vandaag naar Disney, dus starten we rustig op en daarna rijden we rond 09:00u weg bij Sandy Ridge. We rijden richting de 192 en via de Sherberth Road zijn we direct bij de ingang van het Animal Kingdom.. We parkeren de auto en tegen 10:00u lopen…