2013-05-08T22:09:07+00:00zaterdag 14 augustus 2010|

Dag 19 : Change of plans ….

Volgens mij sliepen we al toen we in bed stapten, althans zo voelde het gisteravond. De Bush Gardens dag was leuk maar intensief met de warmte..
Vanmorgen zijn we redelijk vroeg wakker, zo rond 8:00 uur.
Ik heb de ligbedjes naar het zwembad gedraaid, en zet de laptops klaar om lekker te lezen. Dit is een heerlijk moment in de ochtend, zo met de koffie rustig aan opstarten..

smorgens

Vandaag gaan Jasper en ik wat anders doen, de Daytona ride alongs zijn deze zomer afgelast, alles is vanaf 4 Juli gecanceld. Gelukkig checken we of alles nog goed ging. De Daytona  ride along dag dus niet..

Nu hoeven we ons niet te vervelen in Orlando, maar het aanbod in alternatieven is groot. We moeten dus een keuze maken… je kunt hier zoveel, maar het moet wel een beetje spannend zijn. Mandy wil niet mee, die wil wel naar de Florida Mall .

Florida Mall

Prima dat doen we en tegen 10:00 uur zetten we Mandy af bij de M&M shop.
Die wil wel een ochtend lekker sneupen, en heerlijk in alle winkeltjes zonder dat wij op haar wachten. Wij worden nog apart uitgezwaaid door de groene M&M wat volgens mij best wel bijzonder is en we gaan op weg naar onze bestemming.

De mannen op stap

Had ik al gezegd dat deze auto lekker rijdt?
Onze bestemming is hier ongeveer een half uurtje vandaan, en ik ben dan ook heel benieuwd hoe Jasper en ik dit gaan avonturieren..
Wanneer ik de parkeer plaats op draai zie ik dat Dale nog bezig is met schoonmaken..

Schone ramen..

Na tien minuten, is hij klaar en legt uit welke route we kunnen doen, of we het ermee eens zijn.. eh ja. We hebben een route van 60 mijl op het programma, en we krijgen eerst een veilig bla bla gesprek. En dan mogen we aan boord van de Heli… ERRUG LEUK.

Instappen1

Jasper mag voorin, het is de laatste keer dat hij met ons meegaat met vakantie, dus ik wil het wel leuk voor hem maken. We gaan vertrekken. en voor we het weten zitten we al aardig hoog..

we gaan

Jasper vind het heel erg gaaf.
Dale is een relaxte kerel, en legt elke stap uit via de microfoon. We kunnen gewoon met elkaar kletsen, en Dale verteld tijdens de vlucht waar we overheen vliegen.. We vliegen langs de pretparken, en komen over de Citrus Bowl, en we gaan ook over  Orlando ..

Orlando

En  speciaal voor Pieter en Ton …. vliegen we ook over Cane Island… 😉

Cane Island

We vliegen over de bij ons bekende plekken, en vanaf de lucht ziet het er heel anders uit. Het woord helicopterview dekt de lading wel.

Het vliegen gaat soms best schuin als er wordt gemanoeuvreerd… maar het is een geweldig gevoel zo hoog boven alles uit.

Gaaf1

Het is echt heel mooi, ik als foto gek weet niet waar te kijken, het is allemaal zo mooi. Sommige uitzichten zijn net een sprookje voor mij….maar zeker ook voor Jasper die een free upgrade had naar comfort plus :-))

Sprookje
View

Ik neem ook foto’s van de pretparken, hier veel sporen van herkenning wat het extra leuk maakt..

Shamu Stadium
Hier zie je het Shamu Stadium…
Seaworld

De achtbanen … De Kraken en de Manta en links weer het Shamu Stadium..
We vliegen over Islands of Adventure..
Islands of Adventure

De rest stop ik in het fotoverhaal, deze ervaring was voor ons één van de buitencategorie. Dit doe je niet zo snel, en om dit dan samen te kunnen doen is enorm leuk. We hebben een pracht ochtend. Wanneer we geland zijn, krijgen we geheel in stijl foto’s aangeboden van het instappen en opstijgen en landen.. Deze foto’s kopen we natuurlijk, dit is onvergetelijk.

We rijden naar de Florida Mall en bellen naar Mandy waar ze is… ze is vlakbij de food court..Daar komen we weer bij elkaar, en we praten met elkaar bij over hoe de ochtend is verlopen.

Mandy heeft niets gekocht, ze heeft het idee in de Pr1me beter te kunnen slagen. Maar heeft wel een leuke ochtend achter de rug, heerlijk om in alle winkels op het gemak alles te bekijken.

Omdat ik altijd de schoenen van het merk Sperry draag en dan ook nog een bepaald type schoen ,heeft Mandy een paar sokken voor mij meegenomen.

In de Florida Mall zit namelijk een Sperry winkel en blijkt dat ik niet meer naar Nordstrom hoef voor deze Sperry gold cup.

Ik weet welk model ik altijd draag, maar ze hebben elk jaar een iets ander tintje..
Dus ik slaag redelijk snel, en ik betaal geen tax omdat het tax-free weekend is dus dat is mooi meegenomen.
Sperry gekocht

We gaan lekker naar huis, en lummelen de rest van de dag in het zwembad.
Jasper daagt  me nog eens uit voor het tafeltennis, het probleem van mijn verlies partijen wordt duidelijker voor mij. De lichtval in de game-room is niet helemaal zoals ik het gewend ben.. . Zal dit het probleem zijn, en zal ik gewoon eens een andere lamp neerzetten ? Want ik verlies weer met 2-1

In de avond eten we bij Outback,met een gratis bloomin-union ,die was dus extra lekker.Na het eten rijden we op het gemak naar huis, en daar aangekomen gaat iedereen in de relaxstand.

Ik werk het blog bij, en maak het fotoverhaal, daarna ga ik ook bij Mandy in de Lanai..

Voor de liefhebbers hier het fotoverhaal 19

Tot morgen.

We worden lekker vroeg wakker, dus bakkie koffie en bijlezen..  en in de ochtend zon lonkt het zwembad. We hebben namelijk tot 12:30 uur helemaal niks… Ik ga eerst een tijdje aan de rand van het zwembad zitten, het is een heerlijke start en met nog een ruime week te…
We zijn rond 7:30 wakker, en tijdens de koffie lezen we even wat blogs . Echt heel veel tijd hebben we niet, want we gaan vandaag naar Bush Gardens. Rond 9:00 uur zitten we in de auto, en we zijn er al even over 10:00 uur. Bij binnenkomst worden we …

23 Comments

 1. Sonja 14 augustus 2010 van 06:51 - Antwoorden

  Wat ontzettend gaaf ! Ik houd ook ontzettend van shoppen, maar dit had ik echt niet aan me voorbij laten gaten. Wat moet dit een super ervaring zijn geweest zeg. Wel erg leuk dat je dit met Jasper hebt kunnen doen.

  Wij gaan er morgen helaas weer vandoor. Wij wensen jullie hier verder nog heel veel plezier en ik hoop dat je de rest van jullie vakantie nog steeds van die heerlijke verhalen en mooie foto’s blijft plaatsen, dan kan ik nog een beetje nagegenieten als ik aan het herstellen ben van de jetlag.

  Groetjes Sonja (en fam.)

 2. The Kosters Family 14 augustus 2010 van 07:36 - Antwoorden

  Hoi,

  Gaaf he die helicoptervlucht! Wij hebben dit 4 jaar geleden ook gedaan, ontzettend gaaf! Wij hebben dit gedaan op de IDrive, naast het Quality Inn Plaza hotel.
  Hoelang blijven jullie nog daar?

  Groeten
  Anthonie

 3. Sonja 14 augustus 2010 van 08:54 - Antwoorden

  Fantastisch die helicoptervlucht, weer een superdag. Jullie zijn erg actief en halen eruit wat mogelijk is, heel leuk. Geniet nog verder.
  Tot morgen!

 4. Roberto en Wendy 14 augustus 2010 van 09:15 - Antwoorden

  Leuk zo een helicoptervlucht ! weer onvergetelijke foto’s.

 5. Pieter en Petra 14 augustus 2010 van 09:30 - Antwoorden

  Wat een mooie luchtfoto’s, vooral die van Cane Island 😉 springt er uit. Zo in de lucht heb je pas echt een indruk hoe groot alles daar is. Zelf heb ik al 2x met een helicopter gevlogen maar Petra nog nooit omdat ze dit eng vindt. Maar ze is erg onder de indruk van jouw foto’s en ze is benieuwd met welke ‘luchtvaartmaatschappij’ jullie gevlogen hebben. Dus wie weet.. 😉

  Groetjes & we kijken al uit naar morgen,
  Pieter & Petra

 6. Alex 14 augustus 2010 van 10:14 - Antwoorden

  Hi Rick, super gaaf die helicoptervlucht. Wij hebben in New York ook zo’n tour gedaan, is toch heel bezonder. En mooi voor Jasper dat ie een upgrade kreeg naar Economy plus 😉
  En pa maar foto’s maken, moet ie nu links kijken of is het rechts mooier ….

  blijf genieten, tot morgen !!

 7. marilingoesusa 14 augustus 2010 van 10:39 - Antwoorden

  Hoi Rick, Mandy en Jasper,

  Wat een geweldige dag hebben jullie weer gehad. Heerlijk voor Mandy om even te kunnen shoppen zonder dat er op je gewacht wordt, kunnen ons er iets bij voorstellen dat ze in de Prime wat beter slaagd. Wat een geweldige helikoptervlucht, toen we in jullie vorige verslag lazen dat je iets verrassends ging doen, hadden wij al een vermoeden. Geweldige mooie foto’s en wat een SUPER uitzicht over het mooie Orlando. Als we ze zo alles lezen en bekijken hebben we volgende keer aan 12 dagen nog niet genoeg.
  Jammer dat je weer verloren hebt van Jasper, misschien ligt het wel niet aan alle onderdelen maar is Jasper gewoon heel goed.

  Heel veel plezier nog en tot morgen.

  marilin

 8. Jacqueline 14 augustus 2010 van 11:44 - Antwoorden

  Zoals ik al aangaf wordt onze blog regelmatig aangevuld met idee, tips en ervaringen van iemand anders en nu ik je helicopterrit heb bekeken ben ik druk aan het kijken en schuiven of het voor ons toch ook niet een mogelijkheid is… wat ziet dat er gaaf uit!!!!
  Daar heb ik ook wel zin in. Ik vind shoppen echt GEWELDIG en stuur zelfs de mannen en kinderen alleen naar Gatorland om lekker met m’n Mam te kunnen winkelen maar dit zou ik niet overslaan. Dit wil ik wel doen hoor.

 9. Petra 14 augustus 2010 van 12:01 - Antwoorden

  Ik heb even heerlijk bijgelezen vanmorgen! Jullie genieten volop (en dat is ook te zien aan de prachtige foto’s en foto verhalen).
  En dan als hoogtepuntde helikopter tour. Superfoto’s ook!!!!
  Bedankt dat je ons laat meegenieten!

 10. American Dreams 14 augustus 2010 van 13:26 - Antwoorden

  De muziek keuze dekt volledig de lading, enjoy!

  Theo

 11. Andre-Daphne 14 augustus 2010 van 14:02 - Antwoorden

  ik ben gek op winkelen , maar had dit graag overgeslagen voor de helicoptervlucht. ontzettend leuk dat je samen met jasper ben gaan vliegen. de foto’s zijn trouwens schitterend hoor, net als alle andere foto’s. ben ook druk op zoek naar een nieuwe camera. dus met welke camera maak je deze mooie foto’s. hoor het wel van je.

  groetjes andré en daphne

 12. Fam Verkoelen-Roeland 14 augustus 2010 van 14:20 - Antwoorden

  Helicoptervluchten worden snel geassocieerd met Las Vegas 🙂 Daarom vond ik leuk om jullie beelden te zien, want die zie je toch niet op 123.
  Vrouwen en shoppen.. dat zal nooit veranderen *haha*
  ‘k Kijk al uit naar ‘t vervolg van de blog.
  Groetjes,

  Hilde

 13. Oma 14 augustus 2010 van 15:14 - Antwoorden

  Schitterend om te zien,maar ik had mee gaan winkelen,hoor!Ma

 14. Michael K.J. van Dijk 14 augustus 2010 van 15:33 - Antwoorden

  Hallo vakantieman,
  Lijkt mij ook geweldig zo’n helicoptervlucht. Wat mij altijd tegenhoudt zijn niet alleen de kosten, maar ook dat er maar 3 passagiers mee kunnen. Wij zijn tenslotte met zijn vieren.
  Wel erg leuk om zo de foto’s te zien.
  Veel plezier verder.
  groet Mchael.

 15. famscheepensgoesorlando 14 augustus 2010 van 16:28 - Antwoorden

  heey vakantie gangers jullie hebben me ff moeten missen 🙂 was zelf ff een weekje op vakantie…ben weer helemaal bijgelezen maar het spectaculairste was natuurlijk wel die helikoptervlucht echt kaaaai stoer….
  en men kunde ook droppen in de mall…dus een heerlijk dagje zo in je eentje kan ik me helemaal in vinden/…
  geniet ze nog samen …wat jullie zeker doen…
  groetjes marij

 16. Sunshineman 14 augustus 2010 van 19:06 - Antwoorden

  Ah, die helivlucht ziet er bekend uit 😉
  Mooi is Kissimmee van boven he? Het plezier houdt maar niet op, en jullie lijken onvermoeibaar met elke dag fun. Gelijk hebben jullie hoor!

 17. Marja 14 augustus 2010 van 20:17 - Antwoorden

  Nu weet ik waarom wij vertraging hadden…we moesten gewoon wachten tot die heli van jullie uit ons luchtruim was vertrokken….

  Maar wat een ontzettend leuk idee, ik ben echt stinkend jaloers, zou ik ook wel hebben willen doen, maar ja, te weinig tijd en te veel te doen, wie weet volgend jaar???? daar zou ik zeker mijn shopdag voor hebben laten schieten hoor!

  Wij zitten ondertussen in Nederland weer op de bank, hopelijk kunnen we straks gewoon slapen en hebben we van jetlag geen last maar ik vrees met grote vrezen…

 18. Jan Judy 14 augustus 2010 van 22:13 - Antwoorden

  Ja daar moet je Rick voor heten om dit te verzinnen,echt SUPER GAAF en dan die prachtige foto’s nou wij zijn ook jaloers hoor en ik denk terecht want dit is echt genieten en alles eruit halen wat er te halen is.
  We vonden het geweldig om vader en zoon zo te zien genieten,wel jammer dat we van Mandy nu weinig foto’s hebben’maar de mannen hier dachten zo’Mandy is in geheim aan het winkelen:whaha.
  Wij genieten hier van jullie,stel me zo voor hier dat jullie tijd tekort komen’maar gelukkig is het zeker niet jullie laatste keer.
  Nou wij hadden ook weer een leuke dag en plaats de foto’s nog.
  We kijken weer uit naar morgen en we zijn echt blij met jullie prachtige foto verhaal smeuig vertaalt zoals wij Rick kennen en met prachtige muziek.
  Wij wensen julie nog veel plezier
  Ennu Rick heb de foto’s nog eens even terug gekeken en zag ook een enorme schaduw op de tennistafel gezien en daarbij het netje wat volgens mij ook niet helemaal jofel is,ja en dan de balletjes;maar daar heeft Jasper ook mee te maken:dus hier de oplossing gewoon de 3 D bril opzetten en klaar is clara.
  Nou dit was weer ons blog en tot morgen en we zijn weer super nieuwschierig,liefs van Joeri Sven Papa en Mama ennu Deantje want die was hier ook nog even en Tante Ge heeft ook weer genoten.
  DOEIIIIII

 19. kimmie 15 augustus 2010 van 01:54 - Antwoorden

  Wauw wat een supermooie foto’s van een supergave rondvlucht.
  Echt een hele leuke dag enne dit gaat op ons To Do lijstje…zal waarschijnlijk volgend jaar worden… deze vakantie zit al nokkie vol.hihi

 20. Anita 15 augustus 2010 van 14:40 - Antwoorden

  Had ik het toch mis. Ik dacht dat jullie de Richard Petty experience zouden gaan doen om te racten maar dit is hartstikke gaaf natuurlijk met zo’n helicopter vliegen. Hebben wij ook een aantal keren gedaan en het is zo leuk.
  Prachtige foto’s heb je weer geplaatst.
  Geniet lekker verder.
  Groetjes, Anita

 21. pumi1000 15 augustus 2010 van 16:02 - Antwoorden

  Dat is inderdaad een leuke ervaring! Outback was ook onze favoriet en die blooming onion hebben we dan ook getest (ook gratis haha).

  Groetjes uit grijs Holland

 22. Mariska 16 augustus 2010 van 10:59 - Antwoorden

  Wauw!!! Ik loop wat achter met lezen, maar wat een geweldige ervaring is dit geweest! Super, ik ga snel jullie andere dagen bijlezen,
  gr,
  mariska

 23. minekegerrit 25 augustus 2010 van 10:41 - Antwoorden

  Zeker supergaaf zo’n helicoptervlucht, wat hebben jullie toch een super vakantie en nog steeds heerlijk om jullie belevenissen te mogen lezen.
  Heel veel plezier nog.
  grtjes Mineke

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com