We hebben de wekker gezet rond 07:00u, het is tenslotte vakantie.. Luieren kan altijd nog.. we zetten koffie, nemen ontbijt, en lezen de leuke reacties op de blog waarvoor dank !!. Wat antwoorden op vragen eerder deze week:

@ Eric, je vraag waar is het Manatee Deck.. Ik heb de locaties met rood geschreven, het blauw puntje is het begin, zoals je ziet is het vlakbij het Blackpoit Wildlife, en Playalinda Beach.. Als je vanaf de Wildlife Drive komt rij je de Haulover Canal bridge over en ga je daarna direct rechts, en zoek je een parkeerplek !!
@ Jacintha en De Kolleetjes, op de vraag met welke lensen ik de foto’s neem?
Ik heb twee Lensen mee :
1) Leica Vario-Elmar 14-150mm f/3.5-5.6 Asph.
2) Zuiko Digital ED 50-200mm f2.8-3.5 SWD

Tegen een uur of halfnegen zitten we in de auto op weg naar Wimauma – Little Manatee River State Park , we gaan hier wat Peddelen in een Canoe. Het is al mega mooi weer, we gaan ons vast vermaken..

Canoe Outpost - Little Manatee River
Even voor 10:00u rijden we het terrein op van de Canoe Outpost, we hebben de koelbox gevuld, camera mee… Mike die ons begroet en helpt met de Canoe, wil niet dat we een piepschuim koelbox meenemen, jullie krijgen van mij wel een normale mee. Dat begint al aardig, we vullen wat papierwerk in, dan gaat Mike een Canoe voor ons klaar maken, en Mandy gooit ondertussen de Koelbox inhoud over.

Canoe Outpost - Little Manatee River
Mike maakt zelfs de Canoe droog wanneer hij hoort dat ik camera tas meeneem.. is dat service..

Canoe Outpost - Little Manatee River
Kwart over tien we gaan te water, het is een trip van 5 mijl, met de stroom mee, we hoeven alleen een beetje mee te sturen. Na 20 minuten varen wordt de omgeving steeds mooier, de Little Manatee River is niet zo helder als Wekiwa, maar genieten is het zekers..

Canoe Outpost - Little Manatee River
Hier en daar moeten we toch flink bij sturen, de sterke stroom, en de bochtige rivier zorgen er wel voor dat je moet opletten zeker het eerste gedeelte.. Later wordt de stroming iets minder, en daardoor is de Canoe makkelijker manoeuvreerbaar. De bomen groeien gewoon in het water en je moet er wel langs..

Canoe Outpost - Little Manatee River
Na 1 1/2uur nemen we een break, op de tussenstop kun je de Canoe even op de kant trekken en wat eten. Wij doen dit dus ook, uit de koelbox komen heerlijke bolletjes, en wat te drinken.. Hier is ook een toiletgebouw, dus sanitaire stop doen we ook..

Canoe Outpost - Little Manatee River
We gaan weer verder, koelbox in de boot, dan Mandy eerst, en dan ik.. en hoppa.. Een Turtle zit op een boomstronk, heerlijk te zonnen.. we zien er weer vele..blijft leuk. Deze Turtle heeft irritante Libelle’s om zich heen.. Ik kan hem niet helpen!

Canoe Outpost - Little Manatee River
We zien een grote alligator op een boomstronk, ik zag een mooi camera momentje, dat wilde de gator niet, want hij liet zich in het water glijden en we hebben hem niet meer gezien.. We zien een kleine gator. deze viel nauwelijks op, stokstil zat hij van de zon te genieten..

Canoe Outpost - Little Manatee River
We moeten om een Plamboom heen varen, staat gewoon midden in de rivier..

Canoe Outpost - Little Manatee River
Bij elke bocht zijn we nieuwsgierig naar de omgeving, had ik al gezegd dat het hier mooi was ??

Canoe Outpost - Little Manatee River
We varen door een prachtig stuk Florida dat is ons wel duidelijk, we hebben er vol van genoten. We varen naar het afgeproken Pick-Up punt … Mike zal ons weer terug brengen naar de auto.

Om 13;15 zijn we bij de ophaalplek, Mike komt niet veel later, de Canoe gaat op de aanhanger, en wij ? wij voor het eerst in een Amerikaanse Schoolbus… Mike brengt ons terug naar de Outpost, we geven hem een paar dollar tip, en niet veel later rijden we terug naar Tuscan Hills, tegen half vier liggen we gewoon weer in het zwembad.. na te genieten.. Zak Pretsels, budlight, Sangria, gewoon relaxen.. Dit houden we vol tot een uur of zes, dan gaan we douchen, daarna bekijk ik de foto’s van vandaag, en lees wat bij op internet.. rond achten gaan we naar Kobe.. nog maar een keer Japans.. Het was weer heerlijk, thuis nemen we beiden nog een drankje ik maak het blog af en dan gaan we naar bed.. Morgen een relax dag…

We starten rustig op, ik maak in de ochtend de blog over Magic Kingdom. Dan ontbijten we, en duiken in het zwembad.. dit houden we zo vol tot half twaalf. Dat belt Jasper, we kletsen bij en hij heeft ook een enorme zin om hierheen te komen.. Hij moet nog…
Vandaag was een dat dat we niet heel veel meer deden dan lummelen, een beetje bij het zwembad hangen.. Dan nemen we heel even contact op met Pieter en Petra via Face Time.. Ze zijn goed aangekomen, en zijn bezig de koffers aan het uitpakken.. en denken stiekum alweer aan…