We beginnen de dag rustig, we hebben rond 10:00u  afgesproken met Pieter en Petra. Mandy en ik duiken nog lekker in de pool, en lezen we wat bij op internet. Heerlijk om de dag zo te kunnen beginnen 🙂 Dan doen we wat drinken in de koelbox en dan staan Pieter en Petra voor de deur. We rijden op ons gemak naar Busch Gardens, het is heel stil op I4, met een ruim uurtje zijn we er al. We pakken onze spullen en lopen naar de ingang.


We kijken eerst even bij de cheetah, we zijn op tijd voor de run.. prachtig om te zien.  De cheetah kijkt me even aan.


Wanneer we bij de Chimpansees aankomen denkt er één, ‘oh nee hè daar heb je ze weer !!”


We maken ons snel uit de voeten en lopen naar de Gorilla’s, de kleintjes zijn ook buiten… zo leuk !


Bij Leeuwen is er geen aktie, helemaal in coma….


Tijdens de wandeling zien we dat echte vrienden samen eten!!


Je zou bijna denken dat Busch Gardens een Zoo is, niets is minder waar, hier staan onwaarschijnlijke roller coasters. Vroeger ging ik met Jasper in alle attracties in Florida,  nu hoeft dat meer … ik vind kijken al leuk genoeg 🙂


We komen aan bij de baas van Busch Gardens, staat altijd op wacht!!


Dan is het tijd voor eten, we halen stukje kip, dan zien we Monique, Albert en Greet naar ons toekomen. Hé wat leuk, we kletsen lekker bij over hun cruise en de lekkere tijd hier in Florida. Het zijn alledrie gezellige en makkelijke praters dat maakt het extra gezellig. Daarna gaan ieder een zijn eigen weg.


Een Grey Crowned Crane, geniet heerlijk van de zon…


Bij de tijgers gebeurt niet zo heel veel, we blijven een tijdje bij ze kijken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Als je toch niet zo heel veel te doen hebt kun je jezelf net zo goed even mooi maken!


Na de wasbeurt even voldaan kijken naar het resultaat, ik vind het mooi!


In de waterattracties is het niet de vraag ‘of’ je nat wordt!!


We lopen naar Lori Landing, de lorikeets hebben er zin in.


Met een bakje nectar heb je zomaar vele vrienden …..


Twee clowns maken grappen en grollen voor de camera, ik neem ze voor straf op de foto!!


Ik vind ze zo leuk, kan hier wel uren naar kijken….


Hé daar is Pieter, …. ook zo in z’n element !!


Een Lorikeet ziet zichzelf in de lens van mijn camera, gefascineerd loopt steeds in de lens te kijken..Wanneer ik de camera draai, tippelt de Lorikeet gewoon met de camera mee 🙂 ( Foto gemaakt door Pieter) Thanks Piet!!

We kijken even bij de scarlet ibis, prachtige kleuren, we storen wel tijdens de wasbeurt.


Als laatste van ons rondje komen we bij de Walibi’s, ook deze zijn helemaal nokkie…  Daarna lopen we op ons gemak naar de uitgang, bij de auto pakken we weer wat koud water. Je moet goed drinken bij ruim in de 90 °F, daarna rijden we naar een Cracker Barrel in de buurt.


We bestellen allemaal een salade, ik neem de Grilled Chicken Salad met Blue Cheese..


Daarna rijden we naar het Straz Center, deze foto nam ik twee jaar geleden. We hebben de Straz al meer bezocht, een geweldige zaal met prachtige balkons naar boven toe. Vandaag bezoeken we The Illusionists – Live From Broadway!


Heel langzaam vult de zaal, we hebben mega mooie plekken op het balkon, niemand voor ons en bijna in het midden. Even na half acht wordt het donker en begint de show. Het is te gek. Er zijn diverse acts, een mind game, iemand is doorgezaagd en weer gerepareerd.. , een onwaarschijnlijke kruisboog act!!


Een echte  een houdini act, met handboeien en sloten in een tank, en zie er maar ‘onderste boven’ uit te komen.. De foto’s in de collage komen van internet want je mag terecht niet fotograferen !! De show duurt tot 22:00u en alles gaat in een machtig mooi tempo met vele oh’s en ah’s .. Ik zeg een aanrader !! Dan rijden we naar huis… Wat een gave dag weer!!

 

We waren eigenlijk van plan om naar de Winter Park Farmers Market te gaan vandaag, maar wanneer  we lekker op het pooldeck zitten, zonnetje erbij wat lezen, muziek luisteren zakken we lekker in de relax-modus .. Mandy en ik besluiten dat we eigenlijk helemaal geen zin hebben om de deur uit…
We zijn weer lekker vroeg wakker, ik maak op mijn gemak de blog van gisteren. Ik kijk even bij het meertje, de witter reiger vangt een visje vlak voor ons pooldeck, daarna is het hap slik weg.. Mandy en ik besluiten om van de pool gebruik te maken tot in de…