Het is heerlijk op te staan, korte broek aan en lekker buiten te ontbijten, wat een zalige temperaturen. We boffen met het prachtige weer. Ik loop rond 08:00u even naar de bakker, haal vers brood, je kan eraan wennen. Vandaag gaan we vroeg op pad naar een toeristische trekpleister het stadje Baska. We rijden 09:00u weg, het is een minuut of twintig rijden vanaf onze camping.

DSC 2271b We vinden vlot een parkeerplaats, als we bij het strand en wandelgebied aankomen zien we dat de stranden al goed gevuld zijn, het is net 09:30u.

DSC 2276b Mandy en. Ik nemen de steentrap naar het strand, wat ziet er het onwijs gezellig uit.

DSC 2285b Prachtige gekleurde huizen, daaronder zitten restaurants en souvenirs winkels.

DSC 2275b We beginnen de wandeling eerst naar links, de bergen aan de overkant zijn weer kaal door de Bora wind. Wat een gave setting zo tegen de kale rotsen.

DSC 2282b Er vertrekken wat kajaks op het ongelijke heldere water, meters meters ver kun je de bodem zien.

DSC 2296b We zien bootjes vetrekken naar zee, wat een leuk sfeertje hier.

DSC 2301b Er is een lange pier waar we even op gaan, het uitzicht op de andere kant van de boulevard is ook fraai. Overal kraampjes met souvenirs en meer.

DSC 2341b Veel souvenir winkels verkopen zelf gemaakte dingen, hier een wand wat je allemaal aan schelpen dingen kan kopen.

DSC 2331b We landen op een terras, nemen een elf uurtje, tosti en heerlijke verse jus de orange, kosten 30 kuna per persoon… (€3,98) :-)

DSC 2343b Baska is echt vol toerisme en strand aanbidders, heel leuk om te zien.

DSC 2323b Tegen 12:00u lopen we terug naar de auto nog één keer kijken naar de lange baai van Baska gevuld met gezellligheid. Daarna rijden we naar de Lidl vlakbij plaatsje Krk, doen onze boodschappen om daarna weer terug te gaan naar de camping.

DSC00386b Het warme weer, het heerlijke zeewater en de Legend lonken…. Dus paddlen we naar het stadje Krk, het lukt me de gehele weg te staan terwijl Mandy heerlijk languit op het SUP board ligt.

DSC00404b Hier springen we samen het water in en uit.. en leggen aan de overkant even aan. Als we genoeg hebben van de zon en zee gaan we terug naar de camping.

DSC00415b In de vroege avond nemen we de douche spullen mee, maar niet voordat we een verkoelende avond duik nemen in het zwembad. Daarna gaan we douchen… Weer een fijne dag.

Potverdikkie we zijn weer vroeg wakker, het mooie weer lonkt. Tegen half acht halen we verse broodjes en dus ontbijten we ook vroeg. We besluiten in de ochtend naar Stara Baška en Punat te rijden en in de middag te suppen en zwemmen. We frissen ons op en tegen kwart…
Vandaag hebben we afgesproken met Robert en Petra op het eiland Cres, Robert en Petra zijn een paar dagen geleden op Cres aangekomen, het is voor ons 25 min varen met de ferry. We hadden de ferry tickets al online gekocht. Mandy en ik ontbijten eerst, pakken dan de ferry…