2017-01-20T02:26:52+00:00donderdag 3 oktober 2013|

Dag 17: Zwemmen met Manatees & Snorkel @ Rainbow River

Het is een vroegertje vandaag, de wekker gaat om 5 uur af, we gaan snel douchen, ontbijten wat en lopen dan naar Pieter & Petra. Kim & Heleen zijn er ook net, we laden de spullen in en gaan met de zeven seater van Pieter op pad.. De rit duurt ongeveer 1u40min, we kletsen in de auto lekker bij, we hebben elkaar alweer even niet gezien.. dus het lijkt wel een kippenhok het eerste uur..

We zijn lekker op tijd in Crystal River,iedereen krijgt een passende wetsuit en bijpassende snorkel gear, na een verplichte film hoe je de Manatees benaderd en dergelijke vraagt Zack aan mij of we nog willen snorkelen in Rainbow River. Ik vraag heb je daar wat meer informatie over dan overleg ik dit wel met de anderen, hij laat wat foto’s zien.. Deze laat ik weer aan de anderen zien, en eigenlijk is iedereen voor. Das dan duidelijk, we gaan van 9:00u tot 12:00u Manatee swim doen, en van 13:00u tot 16:00u gaan we downriver snorkelen in Rainbow River, hebben we ook even de tijd om te eten. Dan gaan we op pad we rijden achter onze Captain aan, en parkeren de auto bij Pete’s Pier, dan laden we de spullen in de boot.

Diving
Ik maak nog even een foto, en spring dan ook aan boord, geen moment geeft Captain Zack het gevoel dat we moeten opschieten. We varen de wateren van Crystal River op, vlakbij Pete’s Pier, en we zien al direct een paar Manatees..  Wow, we moeten even wachten, krijgen nog een uitleg en mogen dat langzaam te water..

Diving5
Het water is best helder zolang je maar niet met je voeten de grond raakt.. man wat een ervaring is dit toch.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ik heb geluk, er komt een Manatee even buurten wat ik aan het doen ben… en hij blijft nog even in de buurt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ik maak foto’s met de onderwatercamera, dat valt niet mee moet ik zeggen.. het afdrukken gaat traag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wat een lieve dieren zijn dit, we hebben allemaal wel even vette kippenvel.. de Manatee eet ook gewoon door tijdens zijn bezoek!

Diving7
Je mag een Manatee wel aanraken maar altijd met één hand, dat is de voorschrift, sterker nog je mag niet aan zijn gezicht zitten.

DSC_1983
Mandy heeft geluk een andere Manatee heeft haar gevonden, tweede geluk was dat Petra klaar stond met de camera om dit vast te leggen..

Diving11
Mandy geniet met volle teugen, ze krijgt ook alle tijd om te genieten van de Manatee!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De lach is niet meer van Mandy haar gezicht af gegaan, ik snap dat wel 🙂

Dan is het zo’n beetje tijd om terug te varen, wij rijden terug naar het kantoor van Pro Diving Center, vandaar gaan we in de middag ook op weg naar Rainbow River.  We leveren onze wetsuits in en krijgen weer droge mee. Deze leggen we in de auto, en gaan dan eten in de naast gelegen KFC, we nemen allemaal wat lekkers.. En kletsen over de ochtend, ik vertelde dat Zack mij had horen praten over de Three Sisters Springs, vandaar dat hij me aanschoot over het Snorkelen bij Rainbow River, volgens hem is dit nog veel fraaier. Hij zal ons met de boot ergens naar toe brengen, en dan kunnen we zo’n 1,5 mijl lang op de stroming de rivier afglijden, onderwijl genietend van de omgeving en het heldere water. Het klinkt te mooi om waar te zijn..

Na het eten gaan we terug naar het kantoor, we moeten Zack weer volgen met de auto naar Rainbow River. Hier betalen we nog 5 dollar per persoon om het terrein op te mogen.. het zal elke dollar waard zijn, zou later blijken. We gaan naar : Tubing and Floating –  KP Hole Park, Rainbow River .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We varen over de Rainbow River, de omgeving is freaking mooi, en het water super helder, er zijn diverse springs waar het water omhoog komt.. Het uitzicht is gaaf/mooi/wow.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hier is het water super helder, en straks gaan we er ook nog in…

Diving2
Dan is het zover we bereiken het punt waar we de boot uit kunnen, Zack zal met de boot in de buurt blijven voor als iemand niet meer in het water wil, Petra blijft op de boot en neemt vandaar foto’s.

Diving1
Man dit water is super helder, ik hoor aan Pieter en Mandy, Heleen, en Kim dat ze genieten van de dive.

Diving10
De onderwaterwereld is een pracht, er komen flinke vissen voorbij, zelf een vissende Aningha..
We genieten!!

Bird
Het is niet alleen maar onderwater wat mooi is, vergeet niet wat er aan de oppervlakte te zien is..

Diving9
Het water is onwijs helder, het is niet te beschrijven, maar het is top, geloof me als je het water ingaat is het even chilly maar dat ben je zo vergeten ! Zo ontiegelijk mooi is dit!
Dan aan het einde klimmen we weer aan boord, de laatste meters moeten we naar de steiger met de boot, wat een mega ervaring.

Eekhoorn
We kleden ons om, de droge kleren zitten heerlijk, twee eekhoorns dagen ons uit..
Dan rijden we naar huis, via Cracker Barrel, het eten gaat erin als zoete koek, het buitenleven, zwemmen maakt ons hongerig.. Tegen acht uur zijn we weer thuis.. maar wat een dag..

Vandaag doen we relaxed, we doen de ochtend heerlijk aan de pool, dit kunnen we wel even volhouden.. Dat doen we dan ook tot een uur of 14:30u, tot die tijd genieten we van het heerlijke weer op het pooldeck. Dan gaan we douchen, en tegen 15:00u gaan we op…
Vandaag zijn we lui, we hebben geen zin om wat te doen, we denken terug aan de dag van gisteren. Onwijs met de speedboot, zoveel dolfijnen, en wat een onwijs mooie zonsondergang.. Wat een vakantie tot nu toe, ondanks dat ik twee dagen echt op bed heb gelegen halen we…

20 Comments

 1. Kim 3 oktober 2013 van 05:26 - Antwoorden

  Wat een top foto’s en een awesome day.. Echt een om nooit te vergeten… Thnx

 2. Jacqueline 3 oktober 2013 van 07:06 - Antwoorden

  Wat een geweldige dag en ook super foto’s. De trage sluitingstijd had je blijkbaar zo onder de knie. Echt genieten hoor deze vakantie. Jullie halen er zeker alles uit

 3. Eric 3 oktober 2013 van 07:30 - Antwoorden

  Geweldig verslag van een geweldige ervaring. Wat goed dat je de onderwatercamera hebt zodat we Florida eens van een andere kant kunnen zien. Kan het nog mooier en beter na dit?

 4. Sonja 3 oktober 2013 van 07:38 - Antwoorden

  Weer zo’n geweldige dag. Wat kunnen jullie een tijdje teren op deze geweldige ervaringen zeg. De onderwaterfoto’s zijn ook zeer goed gelukt. Dank dat je dit met ons wilde delen Rick!

 5. Ronald 3 oktober 2013 van 08:54 - Antwoorden

  Jullie hebben een top dag beleefd met de manatees.
  Geweldig mooie onderwater foto’s. Deze dag zal jullie lang bijblijven.

  Gr. Ronald

 6. teleton 3 oktober 2013 van 09:04 - Antwoorden

  Ik ben ook eens even in de berichten van de laatste dagen gedoken. Wat een mooie ervaring zeg en wat een leuke lachende plaatjes van de goegemeenschap weer! Ik zeg: lekker bezig, daar!

 7. Eveline 3 oktober 2013 van 09:48 - Antwoorden

  Geweldig weer deze ervaring… weten we wat we gemist hebben haha, afgelopen augustus waren wij er ook en je raadt het al… geen manatees. Maar de omgeving daar maakt een hoop goed… wat is Florida toch mooi !!!

 8. Patricia 3 oktober 2013 van 09:58 - Antwoorden

  En al weer genieten met een grote G !
  Dat is weer een dag geweest met heel veel mooie herinneringen.

 9. saskia 3 oktober 2013 van 12:01 - Antwoorden

  Het enthousiasme spettert van je tekst af Rick, geweldig!! Ik vraag me toch altijd af of daar dan geen gators rondzwemmen? Top daggie weer….

 10. 2theUSA 3 oktober 2013 van 12:22 - Antwoorden

  Wat een heerlijke dag en geweldig ervaring. Manatees zijn zo lief…

 11. Jacky 3 oktober 2013 van 16:52 - Antwoorden

  Wauwwww, wat genieten we mee hier….kan niet meer stuk zo een dag…en heerlijk dat we zo mogen meereizen met jullie….xxxx Jacky

 12. Gerrit en Joke 3 oktober 2013 van 17:22 - Antwoorden

  Geweldig woorden schieten ons te kort.
  Ga zo door en maak ons hier maar gek

  Groet
  Joke en Gerrit

 13. Cindy 3 oktober 2013 van 19:09 - Antwoorden

  Nog zo’n mooi verslag van die topdag! Wat een ervaring zeg!

 14. mineke 4 oktober 2013 van 07:32 - Antwoorden

  Wow wat een prachtige dag en super foto’s.

 15. Peter 4 oktober 2013 van 08:55 - Antwoorden

  Weer een mooie dag van mooie vakantie.. wat een ervaringen hebben jullie weer opgedaan zeg. En als vanouds weer mooie foto’s. Wat een logge beesten zijn die Manatees zeg, wil dit zeker ooit ook een keer gaan doen.

 16. renate 4 oktober 2013 van 09:36 - Antwoorden

  Erg leuk die onderwater foto’s!!!

 17. Jeroen 4 oktober 2013 van 11:31 - Antwoorden

  Eén woord volstaat: GEWELDIG!

 18. Esther 4 oktober 2013 van 13:16 - Antwoorden

  Geweldige dag zo te zien! Heerlijk genieten!

 19. Mariska 4 oktober 2013 van 16:54 - Antwoorden

  Inderdaad wat een dag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 20. […] de man betalen, en hier gaan ook de kajaks te water. Voor ons is dit stuk niet nieuw, wij hebben hier al eens gesnorkeld met de “Orlando Gekkies” .. Het advies is om eerst naar Rainbow […]

Reageer

Volg ons blog
Ontvang elke nieuwe berichten op deze blog geleverd aan uw Postvak IN
Abonneer je op onze blog
Powered By WPFruits.com