Potverdikkie we zijn weer vroeg wakker, het mooie weer lonkt. Tegen half acht halen we verse broodjes en dus ontbijten we ook vroeg. We besluiten in de ochtend naar Stara Baška en Punat te rijden en in de middag te suppen en zwemmen. We frissen ons op en tegen kwart voor negen rijden we als eerste naar Stara Baška, Stara Baška is een klein vissersdorp op het zuiden van het eiland Krk.

DSC 2215b De weg naar Stara Baška slingert zich door de bergen en naar het einde van het dorp.

DSC 2208b Hier vind je prachtige baaitjes om te zonnen en zwemmen..

DSC 2220b We parkeren de auto 200m voor het einde bij het restaurant en lopen langs de baai, er is al een persoon op het strand.

DSC 2222b Bij het vissersdorp zie je bergen welke zo uit maanlandschappen te komen.

DSC 2232b Op deze rosten groeit aan deze kant op diverse hoogtes ook niets door de Bora wind die bergen kan bestoken.

DSC 2233b Het vissersdorp is opgetrokken tussen het schaarse groen aan deze kant van het eiland. Het is echt mooi met die kale en begroeide bergen,… en super rustig.

DSC 2239b We wandelen naar een terras wat iets hoger gelegen is,… paar trappen op :-)
Maar het uitzicht is het prachtig over de baai.

DSC 2240b Vanaf het fraaie terras zien we de enorme kale bergen hoog boven het vissersdorp uitsteken… Hoe krachtig is dan de Bora wel ..

DSC 2243b Na ons drinken lopen we weer langzaam terug naar de auto met bestemming Punat.

DSC 2246b Mandy en ik parkeren in bij de haven van Punat, eigenlijk zijn het de terrasjes langs de haven die Punat sfeer geven.

DSC 2256b Punat ademt bootjes bootjes …

DSC 2259b En nog meer watersport uit, verderop liggen prachtige jachten.

DSC00345b Tegen 12:00u zijn we weer op de camping en eten een broodje. Het is 28 graden, de zon zit een beetje achter een sluier. Mooie gelegenheid met deze temperatuur en gesluierde zon naar Krk te paddlen samen. We zitten heerlijk op het water en Krk is helemaal niet zo ver. We paddlen naar een piertje tegen over Krk stad en slepen de Legend op een strandje.

DSC00353b Heel langzaam komt de zon weer door, dus insmeren weer, vanaf hier kijken we om de ommuurde stad.

DSC00369b Wanneer het even te warm is nemen we een plons in het water… heerlijk.

DSC00365b Heel langzaam naderen we onze camping weer.

DSC00375b Dan zijn we weer bij onze camping, we zien onze caravan uitkijken over de zee. Mooie plek!! De rest van de middag, luisteren we een muziekje, boekje, springen we veel in het water :-).. Vakantie dus.

Vandaag moeten we echt een paar wassen draaien, dus halen we muntjes bij de receptie voor de wasmachines en de drogers. Het zijn enorme Miele apparaten, dus dat moet vlot klaar zijn. Wanneer we weer naar de wasmachine/drogers willen lopen hebben we bezoek op onze plek in de mooie ochtend…
Het is heerlijk op te staan, korte broek aan en lekker buiten te ontbijten, wat een zalige temperaturen. We boffen met het prachtige weer. Ik loop rond 08:00u even naar de bakker, haal vers brood, je kan eraan wennen. Vandaag gaan we vroeg op pad naar een toeristische trekpleister het…