Het belooft weer een prachtige zonnige dag te worden, dat komt mooi uit, omdat we het oude stadscentrum willen zien van Split. De Jachthaven Frapa Resort en omgeving moet ook zo mooi zijn en dit ligt op de weg naar Split.

DSC 7598b Onderweg naar Rogoznica komen we nogmaals langs het prachtige schiereilandje Primošten. Daar stoppen we toch voor zo in de ochtend zon… Alleen al hoe het water en eiland afsteken…

DSC 7615b De volgende stop is jachthaven Frapa Marina ligt in Rogoznica, hier moet je een prachtig uitzicht hebben op een aantal eilandjes, en … een beetje verstopt Dragon Eye Lake.

DSC 7622b De wateren rond Rogoznica zijn echt zo mooi blauw en helder dat je je ogen uitkijkt. De Jachthaven Frapa heeft een geweldige ligging.

DSC 7639b We hebben geluk, met dit mooie weer bemannen de bootjes de wateren, dat is leuk voor het sfeertje.

DSC 7632b Er zijn weer mooie doorkijkjes waar we dankbaar doorheen gluren.

DSC 7640b Ik zag een kleurig rommeltje, mag toch op de foto…

DSC 7694b Mandy en ik lopen het pad de bergen in bij Rogoznica dan kom je langs een sinkhole wat tienduizend jaar geleden is ontstaan en op de één of andere manier nog verbinding heeft met de zee. Er wordt nog iets van eb/vloed gemeten. De kleur van Dragon Eye Lake kan varieren, nu is het melk/blauw zeg maar.

DSC 7682b Eenmaal boven heb je een 360graden uitzicht….

DSC 7684b Zo heb je hier een uitzicht op een ontelbaar aantal eilandjes zo ver als je kan kijken.

DSC 7664b We hebben ook een mooi uitzicht over de jachthaven met het prachtige water en het dorp tegen de bergvoet.

DSC 7705b We wandelen weer naar beneden, de omgeving is hier echt heel mooi, prachtig water tussen fraaie groenen bergen.

DSC 7777b Dan rijden we naar het oude stadscentrum van Split, we komen eerst langs het standbeeld van Grgur Ninski, de mythe gaat dat je zijn tenen moet aanraken voor geluk in je leven.

DSC 7782b Daarna lopen we via de oude stadspoort Split binnen…

DSC 7726b We wandelen eerst naar de Riva een wandelpromenade, de Riva in de huidige vorm is sterk beinvloed door de Napoleon naar het schijnt.

DSC 7728b Wij vinden de oude stad en Riva voornamelijk erg fraai.

DSC 7742b Deze foto nam ik van een piertje op de Riva Promenade, het uitzicht is mooi!

DSC 7736b Split is druk maar ook zeer levendig, een parkeerplaats is even zoeken, maar de beloning is er ook naar.

DSC 7787b Ook in Split zijn ontelbare steegjes….

DSC 7794b En als je zo’n steegje doorwandeld…

DSC 7802b Kom je weer op een prachtig plein met historie…

DSC 7824b Sommige pleinen zijn heel oud….

DSC 7719b Weer andere pleinen zien er uit om door een ringetje te halen, op de Riva gaan we uiteindelijk wat eten en drinken… Daarna lopen we op ons gemak verder..

DSC 7832b Tegen 16:30u rijden we weer richting de camping weer een mooie dag rijker….

DSC 7838b In de avond gaat de zon langzaam onder …

Gisteren waren we via het Krka National Park op het eiland Visovac aangeland per boot. Deze vaart vanaf Lozovac naar de aanlegsteiger bij het klooster. Het Klooster dateert uit minstens 1576... Op internet had ik gelezen dat het klooster wellicht van boven nog veel beter te zien zal zijn, en...ook…
De dag begint direct met een zonnetje, dus nemen we eerst ons ontbijtje op het ligbed... We zullen dit uitzicht gaan missen, je deur open en dan de Adriatische Zee voor de deur... Daar neem ik even een foto van met de Iphone, zo blijft dit uitzicht bestaan :-) Na…